Hon har haft problem med fötterna under lång tid och inte kunnat träna ordentligt. En bra bit från sitt personbästa och från medaljerna i OS tog hon ändå årsbästa i London. Men nu ville hon inte chansa.

- Det känns egentligen inte värre än på OS men då var jag verkligen inställd på att bara köra, sade Green Tregaro.

Det är ingen vanlig skada. Inget som man med säkerhet vet hur lång tid den tar att läka eller hur den ska behandlas.

- En diffus skada, en nervskada. På magnetröntgen och ultraljud syns ingenting. Men när det gör så pass ont måste vi ta det på allvar. Vi har inte varit med den typen av skada tidigare, sade tränare Tregaro.

"Kan bli väldigt illa"

Så de ska prata med läkare, igen, och ta beslut om säsongen är slut eller inte.

- Det är så skumt. Det kan vara en nerv som är i kläm, som inte är farligt, eller så är det något som kan bli väldigt illa, fortsatte han.

Emma Green Tregaro värmde upp inför höjdhoppet på DN-galan. Sedan bytte hon skor och lämnade banan.

- Jag avvaktar lite och ser om det blir bättre de närmaste dagarna. Jag får se, sade Green-Tregaro.

Höjdtävlingen vanns av Anna Tjitjerova, Ryssland, på 2,00.

Juniorvärldsrekordet är målet

Stavhopparen Angelica Bengtsson hoppade bättre än i OS, där hon inte gick till final, men stannade på 4,46. Men där är framtiden ljusare.

Hur ser resten av säsongen ut?
- Jag har ett mål att slå juniorvärldsrekordet, efter den här säsongen är jag senior. Jag har SM och Finnkampen på mig.

Rekordet är hennes eget från Sollentuna, strax före OS, på 4,58. Vinnaren på fredagen, Yarisley Silva, Kuba, klarade 4,70.

- Jag är ganska arg att jag inte tog vara på förhållandena, världens bästa förhållanden, sade Bengtsson, som ville slå rekord i Stockholm.

Moa Hjelmer, Europamästare på 400 meter som slogs ut i försöken i OS, hade tufft motstånd och slutade sist i fältet. Vann gjorde OS-guldmedaljören Sanya Richards-Ross.

Även Abeba Aregawi, 1 500 meter, som är svensk medborgare fastän hon än så länge tävlat för Etiopien, hade det tufft och kom trea, och haltade sedan lite lätt på väg ut från arenan.

Det var tufft att tävla för Sverige. Även efter OS.