Ny seger, ny storpublik, ny skön kväll för bandylandslaget.Men efter 10—0 mot Norge är det enkla slut.

På torsdagen börjar VM på "riktigt" med match mot Ryssland på Heden i Göteborg.

Det har varit en behaglig resa för landslaget så här långt. Hotellet ligger precis vid arenan, matcherna spelas inomhus, det har varit välfyllt på läktarna — över 3 000 personer i mötet med Norge — och varje match har slutat med seger, även om inte spelet har stämt fullt ut.

Nu blir det annat.

Matchen på Heden blir mer spartansk, det är redan 5 100 biljetter sålda och det kommer bli trångt på de provisoriska läktarna.

- Vilken häftig grej. Det känns ju som fullsatt när det är tusen pers där, och nu kommer det över 5 000, säger Stefan Erixon.

Det märkliga är bara att förlorarna får möta Kazakstan i semifinal och vinnarna får möta Finland, som alltid höjer sig i möte med Sverige.

Upplagt för en match där ingen egentligen vill vinna?

"Lite prestige"

- Nej. När man väl står där på isen så vill man ju alltid vinna matchen. Det är ju lite prestige och så vill man ju ha med sig en bra känsla in i slutspelet. Men vi alla är ju medvetna om att det inte är där man vinner VM-guldet, det gör man i helgen. Men vi kommer kanske inte slå oss blodiga om vi ligger under med några mål i slutminuterna. Hoppas bara det blir bra väder så vi kan spela bra bandy, säger Erixon.

Ett problem med Göteborg och Heden är mycket riktigt vädret.

Det kommer att blåsa upp — frågan är bara hur allvarligt det blir och hur mycket det stör anläggningen.

- De ha satt upp extra vindskydd i ett av hörnen och ska ha ett möte tidigt i morgon bitti för att kunna preparera isen så bra som möjligt. Men väderprognoserna för kvällen är tydligen goda, så det ska inte vara några problem att få bra is, säger Lasse Wennerholm på bandyförbundet.

Mossberg klev av

Matchen mot Norge då?

Segern var stensäker, Patrik Nilsson gjorde fyra mål och det enda negativa var att Daniel Mossberg tvingades kliva av i den första halvleken efter en bentackling.

- Han fick en lårkaka, men det kändes inte så farligt. Jag hoppas att han kan vara med mot Ryssland. Det gäller även Per Hellmyrs, som haft ont i magen men sovit bra och kunnat äta. Det vore bra att ge dem lite speltid i morgon, säger förbundskaptenen Franco Bergman.

Niclas Green/TT