”Big Lars”, som han kallas, är den mest meriterade spelaren i Karlskrona och kan ståta med 74 landskamper för Danmark och flera medaljer i mästerskap. Han kom som bekant till Sverige via IFK Kristianstad och var en gigant i slutspelet 2013 när Kristianstad till slut förlorade finalen oturligt mot Drott. Lars Möller Madsen har haft några lite tyngre år sedan dess och i ärlighetens namn går det inte fort för den långe dansken – men göra mål, det kan han fortfarande. Och faktum är att snabbheten inte är nyckeln ur det estetiska perspektivet om vi ska tro TV4:s expertkommentator Tomas Axnér.

– Han är som en ballettdansör, han dansar över banan och har en otrolig koordination och motorik för sin storlek. Ibland känns det som att vända en Finlands-färja i en liten hamn när Madsen ska vända från anfallet och springa hem till försvaret, men han är otroligt svårstoppad. Han fick våra tvåmetersmän i mittförsvaret att se ut som smurfar när vi i Lugi mötte Karlskrona, konstaterar Axnér. 

Juryn hade dock problem att komma fram till det definitiva beskedet om månadens spelare, det var helt enkelt många om budet. Jennie Linnell höjde en lans för hemvändaren Magnus Persson i Alingsås medan Christian Albinsson imponerade av Kristianstads Nebojsa Simic som ju i en andrahalvlek för någon vecka sedan räknade in otroliga 70% i räddningsstatistiken. 

– Simic är bra, men har primärt spelat i Champions League medan Kristianstad i Handbollsligan använt den stabile Leo Larsson, så jag tycker att Lars Möller Madsen är den som har imponerat mest den gångna månaden, summerar Tomas Axnér. 

Avkast sänds ikväll 21.00 på C More och TV4 Sport. Programmet kan även ses i efterhand på TV4 Play.