December månad har varit intensiv i Handbollsligan. Lugi har fått tillbaka fråntagna poäng och det har ritat om tabellen. Igen. Dessutom har många spelare och lag presterat bra, vilket resulterar i en lång lista av snygga sekvenser i Avkast när handbollsmagasinet summerar månaden. Självklart är Dan Beutlers spektakulära straffräddning mot Kristianstad ett av huvudnumren. 

– Den räddningen avgör matchen och det är typiskt Dan Beutler känns det som, konstaterar Christian Albinsson som är Avkasts programledare. Även om Beutler förtjänar priset som ”Månadens spelare” blev det ändå inte han utan istället RIK:s härförare Linus Arnesson som bedöms ha större påverkan på sitt lags prestation totalt sett. 

– Linus styr spelet framåt och har varit bra även bakåt. Dessutom gör han ju några magiska handbollsmål och prenumererar på en plats på vår snyggast-lista varje månad. Dessutom har RIK gått bra under december, mycket tack vare honom, konstaterar Tomas Axnér. 

Det är andra gången som Linus utses till ”Månadens spelare”. Flera som tidigare har fått utmärkelsen har blivit proffs utomlands, kanske dags för Linus snart?

– Han borde vifta med utmärkelsen för agenter runt om i Europa så tror jag att han får några spännande anbud, menar Christian Albinsson. 

Det nya avsnittet av Avkast sänds ikväll 21.00 på TV4 Sport och finns förstås även på TV4 Play.

Lista över pristagare hittills:

Linus Arnesson, Redbergslids IK

IFK Kristianstad (hela laget)

Josef Pujol, Hammarby

Charlie Sjöstrand, Redbergslids IK

Lukas Nilsson, Ystads IF

Nebojsa Simic, IFK Kristianstad 

Nisse Pettersson, Hammarby 

Rickard Lönn, Redbergslids IK

Hampus Jildenbäck, Lugi

Olle Forsell Schefvert, IK Sävehof 

Lars Möller Madsen, IFK Karlskrona

Linus Arnesson, Redbergslids IK

Simon Jeppsson, Lugi