2019 har varit ett fantastiskt år för svensk fotboll. Damlandslaget gjorde stor succé under fotbolls-VM i Frankrike och tog brons. En framgång som självklart kommer uppmärksammas stort under Fotbollsgalan på TV4 den 11 november.

Programledare för årets gala är Pär Lernström, som bland annat även är programledare för Idol, Talang och Kockarnas Kamp, och som även ledde Fotbollsgalan 2012.

- Som stor fotbollsfantast känns det både otroligt kul och hedrande att få leda Fotbollsgalan. Speciellt efter det fantastiska fotbollsår vi haft med bland annat sommarens VM-brons, säger Pär Lernström.

Stjärnorna från damlandslaget närvarar på plats på Hovet för att ta emot publikens hyllningar och för att prisas för sina insatser under 2019, precis som de nyblivna allsvenska vinnarlagen. Herrlandslaget har avgörande EM-kvalmatcher mot Rumänien och Färöarna bara några dagar efter galan och befinner sig på träningsläger på Cypern. Frida Nordstrand är med live från träningslägret tillsammans med herrlandslaget.

- 2019 har varit ett mycket speciellt fotbollsår. Vi kommer att minnas tillbaka och hylla våra VM-hjältar, våra svenska mästare och lyfta fram några av våra största legendarer, samtidigt som vi befinner oss mitt i ett brinnande och avgörande EM-kval, säger TV4 & C Mores sportchef Erik Westberg, som är exekutiv producent för Fotbollsgalan.

Under Fotbollsgalan prisas bland annat årets bästa målvakt, försvarare, mittfältare och anfallare, och Fotbollskanalens hederspris utses. Galan avslutas med att Diamantbollen och Guldbollen delas ut till årets bästa svenska dam- och herrspelare 2019. I fjol gick priserna till Nilla Fischer och Victor Nilsson Lindelöf.

Fotbollsgalan sänds den 11 november klockan 20:00 på TV4 och TV4 Play.