SE när landslaget tränade.

Paris Saint Germains stora nyförvärv fick en smäll i ligapremiären i lördags och har inte visat sig på Råsundas gräs under de två träningarna inför onsdagens landskamp.

Men hoppet om spel är långt ifrån ute.

- Jag fick en smäll nu i sista matchen, och har fortfarande känning i benet. Vi tar det dag för dag, i dag känns bättre än i går, förhoppningsvis känns det ännu bättre i morgon, säger han.

Landskampen mot Brasilien är den sista på Råsunda, i höst tar nybyggda Friends arena över som nationalarena.

Ibrahimovic är alltså lagkapten för landslaget när det skrivs idrottshistoria.

- Det är en stor ära för mig. Jag har spelat många matcher här, de allra flesta har slutat bra. Det är många fina minnen jag tar med mig härifrån, tar med dem till den nya arenan. Första gången jag fick vara med i en officiell match, när jag satt på bänken och hörde publiken skrika mitt namn, det är nog mitt största minne härifrån.

TT: Du har spelat många stora matcher genom åren, känns det ändå speciellt att möta just Brasilien på Råsunda?

- Ja, det är ju Brasilien. De har världens bästa spelare, inte ofta man får chansen att spela en sådan här match. De har ett fantastiskt lag, de gillar verkligen att spela fotboll. För oss är det här en riktigt stor match, och jag tror det kommer att bli en spännande och bra match.

Det blir dessutom ett möte med den nygamle lagkamraten Thiago Silva, som också lämnade Milan för Paris.

Ibrahimovic är ordentligt imponerad.

- För mig är han världens bästa försvarsspelare. Jag har spelat med många — som Cannavaro, Puyol och Piqué — men han är över dem på min lista, säger han.

Landslagsledningen har valt att kalla in Tobias Hysén till landslaget som försiktighetsåtgärd om Ibrahimovic inte känner sig frisk nog för att spela.

Hur han nu ska kunna låta bli.