Sportkanalen tar ytterligare kliv för att bli den lokala och naturliga hemvisten för lokalsport och utökar nu sin redan starka innehållsportfölj med Skandinaviens största motorsportserie, STCC. Det blir den största satsning någonsin ett femårigt TV-avtal som sträcker sig till och med 2022.
 
Premiärsändningen i Sportkanalen blir lördag 5 maj när den första STCC-tävlingen sänds direkt från anrika Knutstorp med Sveriges motorelit på banan.
 
– Det här är en av de största mediala satsningarna på motorsport i Sverige någonsin och vi ser denna som ett viktigt steg i vår långsiktiga strategi för STCC samt för svensk motorsport. Vi kan inte tänka oss en bättre långsiktig partner. Via detta samarbete når vi både en bred publik och ger våra trogna fans en mer initierad upplevelse, säger Hans Bååth, styrelseordförande för STCC AB.
 
Sportkanalen och C More sänder samtliga tävlingar live och sammandrag kommer att visas i Sportkanalen jämsides nyhetsbevakning av TV4-kanalerna.
 
- Att inleda ett långsiktigt samarbete med STCC, Skandinaviens största motorsportserie, är en nyckel i vår förstärkta satsning på sport. Tittarna kommer att erbjudas en omfattande bevakning i ett brett utbud av kanaler, såväl på TV med Sportkanalen som online med C More, med oerhört spännande racing på banor runt om i Sverige och Norge, säger, Johan Cederqvist, programchef Bonnier Broadcasting Sport.
 
Under fjolåret lockade STCC sitt största startfält på över sex år där stjärnförare som Robert Dahlgren, Johan Kristoffersson och Fredrik Ekblom gjorde upp om SM-medaljen bakom ratten på tävlingsbilar från SEAT, Honda, Audi, Volkswagen och Kia.
 
I år väntas ett fortsatt växande STCC-startfält med flertalet avslöjanden på gång inom kort inför det officiella försäsongstestet på Knutstorp i Skåne den 26 april innan premiären på samma bana den 4-5 maj.
 
STCC kommer att vara tillgängligt i C More Standard Sport, C More Premium och på Sportkanalen.

Så sänds STCC 2018 på Sportkanalen:
 
STCC 2018
Knutstorp – lördag 5 maj
Anderstorp – söndag 17 juni
Falkenberg – söndag 8 juli
Karlskoga – söndag 19 augusti
Rudskogen, Norge – söndag 9 september
Mantorp Park – lördag 22 september