Oscar Steen ställdes utanför truppen i AIK:s match mot Tingsryd i onsdags kväll, vilket fick honom att vilja bryta kontraktet.

- Tränarna anser inte att jag platsar och sätter mig på läktaren, då vill jag försöka komma någonstans där jag får mer speltid, säger Steen till TV4 Sport.

Den 34-årige centern framhäver att han har haft en fin tid i AIK men upplever sig ha kört fast på slutet. Han förnekar att han inte längre skulle "känna tillfredsställelse och glädje att spela just nu", så som AIK uttryckte det på sin hemsida.

- Det är AIK:s ord, ingenting som jag har sagt.

Hur känns det att gå till Modo, är du motiverad?
- Ja, dom hörde av sig och sen gick det väldigt fort. Det känns jättebra att komma dit, jag har varit där förut och kan klubben, säger Oscar Steen.

”Blixt från klar himmel”

AIK:s sportchef Anders Gozzi anser att Steen uppträtt oärligt.

- Vi kände inte till något med Modo när han kom och bad att få bryta kontraktet. Det kom som en blixt från klar himmel, säger sportchefen på AIK:s hemsida.

- Jag blir förbannad att man inte kör med öppna kort, han hade kunnat säga hur det låg till redan igår. Men det gjorde han inte.

”Agerade jävligt snabbt”

Andreas Johansson, sportchef och tränare i Modo, är nöjd med värvningen.

- När jag fick höra att Oscar fanns tillgänlig agerade jag jävligt snabbt, säger han till TV4 Sport, och lägger ingen vikt vid konflikten mellan AIK och Steen.

- Nu är han klar för oss och jag räknar med att han både är glad och sugen på att spela hockey.

Ni har inte fått några andra vibbar?
- Nej, då skulle han inte vara signerad här, säger Andreas Johansson.