TV4-Gruppen har under de senaste tio år visat innebandy från SSL. I och med det nya avtalet fortsätter satsningen på svensk innebandy för både damer och herrar, vilket innebär flera direktsända matcher i veckan med intervjuer på plats, kommentatorer och experter. SSL-matcherna visas i huvudsak på TV4 Sport och redan nu är det klart att årets SM-finaler direktsänds i TV4 den 22 april 2017.

– Svensk innebandy håller absolut världsklass på både dam- och herrsidan och är i dag Sveriges näst största sport med nära 130 000 licenserade spelare. Det, och det stora publikintresset gör innebandyn till en viktig del i vår satsning på svensk sport. Utöver våra traditionella sändningar samlar vi all sport digitalt på cmore.se och i C Mores app, säger Johan Cederqvist, Programchef Sport, C More och TV4-Gruppen.

Det nya avtalet innefattar även landslagets matcher med bland annat Innebandy-VM för herrar i Riga, Lettland i december där alla Sveriges matcher och VM-finalen visas på TV12 och C More.

– Vi utökar vår redan starka mästerskapsbevakning med VM i innebandy i december. Tillsammans med inomhus-VM i simning och junior-VM i ishockey blir det en urstark mästerskapsmånad för TV4, TV12 och C More, säger Johan Cederqvist, Programchef Sport, C More och TV4-Gruppen.

Övriga landskamper samt Champions Cup sänds i huvudsak i TV4 Sport. Finalerna i Champions Cup visas på TV12, som i dag ses av 80 procent av alla svenskar och för närvarande är Sveriges snabbast växande tevekanal.

Säsongens första sändning sker den 8-9 september från Finnkampen i Umeå då både herrarna och damernas landslag möter Finland.