- Tillskottet av publikmagneter som junior-VM och Tre Kronor till TV12 gör att vi hoppas att ännu fler tittare ska upptäcka Sveriges snabbast växande TV-kanal och vårt breda utbud av högklassig humor, film och sport, säger Hans Pekkari, kanalchef TV12.

En glad nyhet för alla sportälskare är att det blir ännu mer högklassig sport i TV12. Efter ett magiskt fotbollsår där TV12 som stod som avsändare när både det svenska U21-landslaget och F19-landslaget gick och tog EM-guld, är det återigen dags för TV12 att ta på sig mästerskapskostymen. Nu är det klart att TV4-Gruppen och SVT kommer att dela på junior-VM och samtliga matcher från Tre Kronor de fyra närmaste säsongerna.

Redan 26 december drar junior-VM igång i Helsingfors som TV12 och SVT sänder tillsammans. Kanalerna kommer att sända två gruppspelsmatcher vardera och delar på slutspelet. Uppdelningen gäller för de fyra kommande JVM-turneringarna.

TV12 börjar med att sända Tre Kronors matcher från Euro Hockey Tour den kommande säsongen.

Så här sänder TV12 Euro Hockey Tour:

5 november: Sverige-Tjeckien

17 december: Tjeckien-Sverige

11 februari: Sverige-Finland

13 februari: Sverige-Finland

Därtill kommer TV12 att sända Tre Kronors samtliga landskamper under april månad 2016 inför vårens ishockey-VM i Ryssland.

För mer information:
Kontakta Pressansvarig TV4 Sport, Martin Nersing, martin.nersing@tv4.se , 0768-98 85 38