1 juni ska drygt 16 000 löpare ta sig runt de 42 kilometerna runt innerstan i Stockholm. Nu är det klart att en av Sveriges största löparfester, Asics Stockholm Marathon, fortsätter att sändas på TV4 och C More i ytterligare tre år, till och med 2021.

- Asics Stockholm Marathon är ett av de klassiska maratonloppen i Europa och har banat väg för mycket av den löparvåg vi sett skölja landet de senaste åren. Att få samarbeta med TV4 och C More ytterligare tre år känns mycket bra. Högklassig idrott och folkfest i samma sändning. Vi längtar efter att genom detta få inspirera än fler att börja springa, säger Daniel Almgren, vd för arrangören Marathongruppen.

Totalt kommer 23 kameror och två helikoptrar att bevaka löparna längs banan. En av dem är Frida Nordstrand, som kommer att vara löpande reporter under sändningen. En utmaning då det är hennes första maraton-lopp.

- Jag har aldrig sprungit så långt och jag ogillar verkligen att göra saker jag inte är bäst på, så det här är en utmaning på alla plan. Man vill ju inte gärna gå in i väggen i direktsänd TV… Men jag ska göra mitt bästa för att hålla en god ton, inte tappa humöret på de som springer om mig och inte ge upp om jag så behöver krypa i mål, säger Frida Nordstrand.

TV4:s team under Asics Stockholm Marathon:

Ali Reza - reporter

Frida Nordstrand – löpande reporter

Lena Sundqvist - programledare och reporter

Magnus Bergman – reporter på motorcykel

Matilda Schroeder – reporter

Stockholm Marathon sänds lördagen den 1 juni klockan 11.45 på TV4, TV4 Play och C More. Precis som tidigare år tjuvstartar Nyhetsmorgon Stockholm Marathon-bevakningen i sin sändning från klockan 11.00.