Nu får alla basketälskare möjligheten att se världsstjärnor som Stephen Curry, LeBron James och Dwyane Wade göra layups, sätta trepoängare och dunka. C More har säkrat rättigheterna till världens hetaste basketliga. Varje torsdag på Sportkanalen sänds magasinet NBA Action där det blir highlights, analyser, punktbevakningar, snackisar och allt det senaste från alla lagen. Söndagskvällarna på Sportkanalen sänds Veckans match, där premiären blir söndag 29 oktober när San Antonio tar emot Indiana.

Med NBA:s nya schema kan vi varje vecka erbjuda matcher live på sen kvällstid så att man kan följa något av det bästa som finns i idrottsvärlden utan att behöva vända på dygnet. Det blir 1-2 matcher i veckan i grundserien innan vi ökar rejält i slutspelet, säger Johan Cederqvist, programchef Sport på Bonnier Broadcasting.

Basketligan består av 30 klubbar uppdelade i två olika konferenser. Grundserien spelas i 82 omgångar mellan oktober till mars och följs av ett slutspel som börjar i april och pågår i ca två månader. Slutspelet avgörs i cupformat mellan de 16 högst placerade lagen som möts i bäst av sju matcher i åttondelsfinal, kvartsfinal, semifinal och final. Sportkanalen har säkrat rättigheterna och kommer visa grundserien och slutspelet.

Utöver livematcherna och NBA Action kommer vi dagligen visa höjdpunkterna från nattens matcher i nyheterna och Sportcentralen, säger Johan Cederqvist.

I NBA finns svensken Jonas Jerebko som spelar för Utah Jazz.


Sportkanalen sänds sedan tidigare Allsvenskan, Superettan SHL, HockeyAllsvenskan, Handbollsligan och SSL i innebandy. Utöver det godbitar ur PGA-touren och övriga evenemang som gästspelar i den nya kanalen. Nu adderas den redan innehållsrika rättighetsportföljen med världens bästa basketliga, NBA.