Karlshamn

KASTELL-RONDELL
Mitt i Karlshamns hamninlopp ligger Frisholmen som med befästningen Karlshamns kastell utgjorde stadens sjöförsvar. Ni ska idag segla ett varv runt Frisholmen i en Blekingseka eller valfri segelbåt. När ni seglat ett helt varv runt ön ska ni ta er iland och ta en bild på er själva vid den stora Båken som står på ön. Ni måste båda hålla minst en hand på båken när bilden tas. Bilden måste skickas in före klockan 16.00 för att bli godkänt. Seglar ni med en Blekingseka belönas ni med 10.000kr eller om ni seglar med en valfri segelbåt belönas ni med 5000kr.

TVILLINGGLASSEN
Tvillingarna Tore och Torsten Jeppsson blev rikskändisar när de under 90-talet tyckte att Carlshamns alla glassar smakade ”gott gotti gott gott”. Ni måste nu hitta ENÄGGSTVILLINGAR som är äldre än 18 år och äta glass tillsammans med dem HEMMA HOS en av tvillingarna.
UPPGIFTEN MÅSTE LÖSAS UTOMHUS I ANSLUTNING TILL HEMMET. Ställ er på en rad med varsin glass i handen och säg -”gott gotti gott gott" Tvillingarna ska stå i mitten och ni på varsin sida om dem. När ni har gjort det tar ni en bild på er själva tillsammans med tvillingarna och skickar till tävlingsledningen. Träffar ni ett tvillingpar blir ni belönade med 5.000kr Träffar ni tre tvillingpar blir ni belönade med 10.000kr och får dessutom bege er till nästa stad. Bilderna måste skickas till tävlingsledningen senast 19.00.

Veckans jagare: Samir Badran & Simon Kachoa och Hannah Graaf Karyd & Magdalena Graaf

Springare: 
Julius & BjörnChrister & LisbethEmelie & Andreas