Tittarnas uppdragsförslag
Era tittare har under en tid fått skicka in förslag på uppdrag som de vill se er utföra. Av dessa har tre valts ut. Under gårdagen fick tittarna chansen att rösta fram vilket av dessa uppdrag ni nu ska genomföra och valet föll på:

Dubbeldejten
Springarparen ska arrangera en dubbeldejt för par som aldrig tidigare träffats och bjuda dem på en måltid. Eftersom ni är finalpar och uppdragsexperter kommer vi självklart göra det lite svårare för er än vad det låter.  Uppdraget kommer vara indelat i fyra steg och ni får inte veta nästa steg innan ni klarat det förra. Alla steg måste vara genomförda innan 16.00 för att ni ska belönas med 10.000kr.

Steg 1
Bjud in två par till er dubbeldejt. Paren måste vara gifta, borgligt eller kyrkligt. Det ena paret får INTE ha en sammanlagd ålder på över 50 år. Det andra paret måste ha en sammanlagd ålder på över 100 år. Paren måste försäkra att de inte känner varandra. Försäkra er om att paren kan vara med till minst klockan 16.00. När maten serverats och står på bordet tar ni en bild och skickar in till tävlingsledningen för att få reda på steg 2 av uppdraget.

Steg 2
Lämna era gäster vid bordet så att de kan äta och bege er istället ut på stan och ordna 12 röda rosor till varje par. Ni måste själva hämta/köpa/få rosorna i den butik de säljs. Ni får inte få dem levererade till er eller restaurangen av någon annan. När ni tagit er tillbaka tar ni en bild på de två paren och deras rosor för att få reda på steg 3 av uppdraget.

Steg 3
Ni måste nu tillsammans med era två par ta er till valfri bowlinghall i Västerås och låta dem bowla tills NÅGON AV DEM SLAGIT EN STRIKE ELLER EN SPARE. Ni måste hålla ihop med era dejtingdeltagare hela tiden. När de bowlar måste ni uppehålla er i direkt närhet till banorna de använder. Ni får max använda två bowlingbanor och de måste ligga bredvid varandra. Ni får använda samma bowlinghall som det andra Springparet. Skicka in en bild på resultattavlan som visar ett ”X” för strike eller ett ”/” för spare så får ni reda på det sista steget av uppdraget.

Steg 4
Dejten ska avslutas med filmvisning för båda paren i en soffa. Det måste givetvis vara en romantisk komedi. Ni måste vara hemma i en privatbostad. Ni får inte vara hemma hos något av paren. Filmen måste visas på en riktig TV, inte dator eller padda etc. Båda dejtingparen måste sitta i samma soffa. Filmerna ni får välja mellan är:
Love Actually
Notting Hill
Pretty Woman

Gurkstaden - Inlagd gurka X 3
Västerås är vida känt för sina gurkor, framförallt den inlagda Västeråsgurkan. Ert uppdrag blir nu att skaffa fram en gurka och lägga in den. Den ska dock inte läggas in i dess vanliga bemärkelse så skaffa en helt vanlig grön gurka och inte de små inläggningsgurkorna. När ni skaffat en gurka ska ni lägga in den på tre olika platser. När ni lagt in gurkan på en plats får ni reda på nästa plats. Klarar ni alla tre platser innan 19.00 belönas ni med 10.000kr och rätten att fortsätta till nästa stad. Ta en bild på er själva med er gurka och skicka inför för att få första inläggningsuppdraget.

Plats 1 - Lägg gurkan på sjukstugan
Gurkan ser ut att vara lite grön i ansiktet och behöver uppsöka vård. Ni måste ta med er gurkan till ett sjukhus, vårdcentral, husläkarmottagning eller sjukstuga och fråga om gurkan kan få bli ”inlagd för vård”.

Plats 2 - Lägg in gurkan hos psykologen
Omplåstringen på sjukstugan verkar inte ha hjälpt, Herr gurka är fortfarande grön, men vi kan i alla fall utesluta fysisk ohälsa. Kanske är han grön av avund eller någon annan psykisk åkomma? Ni måste ta Herr Gurka till en Legitimerad Psykolog och låta psykologen behandla Herr Gurka.

Plats 3 - Lägg in gurkan på ålderdomshemmet
Inget verkar hjälpa och det är dags för Herr gurka att dra sig tillbaka. Ta med er Herr Gurka till ett ålderdomshem och överlämna honom till personalen. 

SÅ tipsar du Springare och Jagare.

Springare
Christer & Lisbeth
Emelie & Andreas


Jagare
Magnus Carlsson Jessica Andersson
Matte Carlsson Willy Björkman