- I höstas genomförde vi en fullskalig pilot där vi tillsammans med tittarna svarvade fram det vi kommer att få se i höst. Resultatet är ett program där tittarna bjuds in för att i allra högsta grad vara med och påverka utgången i denna nervkittlande dygnetrunt jakt, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent, TV4.

Spring! är en rikstäckande tv-jakt i realtid där de tävlande är vanliga människor som i par jagas av kändisar. Paren ska utföra uppdrag på olika platser i Sverige och kändisarnas uppgift är att jaga rätt på dem och fånga dem på bild. På spel står en stor summa pengar.

Under veckodagarna kan tittarna följa de jagade i TV4 Play när de utför sina uppdrag och till helgen blir det sedan direktsänd veckofinal med klassisk kurragömmalek. De par som smygfilmats flest gånger under veckan måste hålla sig undan kändisarna en sista skälvande timme i en avgränsad jaktmark någonstans i Sverige. Alla par som blir hittade under direktsändningens finaljakt ställs inför tittarnas dom, det par som får lägst antal tittarröster tvingas lämna tävlingen.

Tittarna har möjlighet att vara delaktiga i programmet genom att hjälpa deltagarna med sina uppdrag, ge dem boende eller kanske tipsa kändisarna om var paren befinner sig. Via sociala medier kan tittarna också bland annat avslöja parens och kändisarnas positioner, tipsa om bra gömställen på orten eller helt enkelt vilseleda med felaktig information. Det är upp till tittarna om de vill sätta dit ett par, eller hjälpa dem.

Spring! produceras av produktionsbolaget ELK och kommer att direktsändas i TV4 under åtta helger i höst. I TV4 Play sänds dagliga program under veckodagarna.