Se ett bildspel från testsändningarna genom att klicka på bilden ovanför.

- Vi vet att en livejakt som pågår i hela landet var ett framgångsrecept när vi genomförde På Rymmen på 90-talet. Nu vill vi utveckla genren och med hjälp av dagens teknik testa en ny programidé som vi utvecklat tillsammans med produktionsbolaget ELK, berättade Maria Mowbray, dåvarande programchef allmän-tv på TV4.

Testsändningar i september 2014

Hösten 2014 genomfördes ett live-experimentet med tävlingen i komprimerad form för att testa tv-formatets mekanik och inspelningsteknik. Tittarna kunde följa den obearbetade liveströmmen från tv-produktionen via programmets sajt. Tittarna var konstant delaktig i produktionen genom att komma med synpunkter och feedback för att påverka tv-programmets slutgiltiga struktur och utförande.

- Tv-marknaden har aldrig förändrats i sådan rasande fart som den gör just nu. Vi arbetar ständigt med att utveckla framtidens tv och i det här projektet känns det kul att kunna involvera tittarna redan i utvecklingsprocessen, sa Anna Rydin VD på produktionsbolaget ELK

Testproduktionen synlig för tittarna

Det var första gången som TV4 Gruppen genomfört en pilotsändning i realtid där tittarna involveras som en del i utvecklingsarbetet.

- Det är ett drömläge att som utvecklare kunna testa en idé skarpt tillsammans med TV4 och tittarna på det här sättet, säger Mattias Olsson på Elk.

Den 9 april beslutades det att genomföra Spring! som ett fullskaligt programprojekt i TV4 och TV4Play. Läs mer här!