Lördag 20:00 i TV4

Senaste från Spring!

TV4-programmet Spring! gör succé i Kina

TV4:s livejaktsprogram Spring! har nått den kinesiska marknaden och blivit en nationell succé. Första programmet har nått 100 miljoner.

TV4:s livejaktsprogram Spring! har nått den kinesiska marknaden och blivit en nationell succé.
Första programmet har nått 100 miljoner.

Hösten 2015 startade TV4 ett modernt tv-experiment där åtta "Springar-par" jagades av olika kändisjagare. Livejakten livesändes varje dag på TV4 Play och veckorna avslutades med en direktsänd livejakt som programleddes av Pär Lernström i TV4.

Den kinesiska versionen har nu haft premiär och programmet har på Tencents videoplattform v.QQ.com nått 100 miljoner strömstarter. Spring! är därmed det tredje populäraste underhållningsprogrammet i Kina denna vecka på icke-linjär tv.
I den kinesiska versionen av programmet tävlar flera av Kinas största kändisar. Bland annat en OS-medaljör i pingis och sex unga Youtubers.

- Vi är extremt stolta över Spring!-projektet och alla de digitala moment som vi gemensamt utvecklat med produktionsbolaget ELK, säger Jonathan Nordin som arbetat med projektet på TV4.

I den svenska versionen av programmet tävlade bl.a. kändis-jagarna Tony Irving, Samir Badran, Björn Ferry, systrarna Graaf, Erik & Mackan m.fl.

Här kan du se klipp från Spring! i TV4.

Den som är intresserad av att se den kinesiska versionen kan titta här. Obs. text saknas.

Spring!-bilen, Renault Kadjar.
Visa bildspel

Cecilia är vinnaren av Spring!-bilen Renault Kadjar

Här koras vinnaren som publicerat det bästa tipset under säsongen på sociala medier med att få köra Spring!-bilen i ett helt år.

Här koras vinnaren som publicerat det bästa tipset under säsongen på sociala medier med att få köra Spring!-bilen i ett helt år.

Under de senaste sex veckorna har Spaningscentralen tagit emot hundratals tips genom bilder, videos, kommentarer och tweets med hashtagen #TV4Spring. Varje vecka har det bästa tipset under taggen #TV4Spring belönats med ett Spring!-kit från Telia och Sony med ett värde av 9583 kronor. Veckovinnarna har automatiskt varit med och tävlat om att få låna Spring!-bilen under ett års tid. 

Utav de sex bästa veckotipsen har nu en vinnare utsetts och får därmed köra Spring!-bilen, Renault Kadjar, i ett helt år.

Vinnare är: Cecilia Sundman från Sundsvall som lyckades filma Jagarna Staffan Olsson och Stefan Lövgren

Grattis och kör försiktigt!

/Spaningscentralen

Redaktionens tack till tittarna: ”Tillsammans utvecklar vi framtidens TV”

Spring!-projektet började som en djärv tv-idé våren 2014 och har tillsammans med svenska tv-tittarna utvecklats till ett av TV4:s mest avancerade tv-projekt....

Spring!-projektet började som en djärv tv-idé våren 2014 och har tillsammans med svenska tv-tittarna utvecklats till ett av TV4:s mest avancerade tv-projekt.
I oktober avslutades den första säsongen av Spring! med Springar-paret Emelie och Andreas som vinnare. Här skriver Spring-redaktionen ett tack till alla som varit med under säsongen.

Under hösten 2014 påbörjades de första pilotsändningarna i Spring!-projektet. Tillsammans med produktionsbolaget ELK genomförde TV4 en 4 dagar lång testsändning i TV4Play där vi, tillsammans med tittare över hela Sverige, utvärderade möjligheten att skapa en livesänd kurra-gömma-lek som pågår dygnet runt. Vi offentliggjorde ”programbibeln” till våra tittare och öppnade möjligheten för tittarna att direkt ge feedback, förslag och synpunkter. Huvudbudskapet i feedbacken var tydlig: ”Vi vill se en hel säsong av Spring!”.

Vintern 2015 togs beslut om att genomföra en fullskalig säsong av Spring! med hela Sverige som spelplats. Projektet skulle rivstarta hösten 2015. Tidningen Aftonbladets artikel om nyheten blev dagens mest delade och tusentals svenskar sökte om möjligheten att få tävla som Springare.

Efter hårt förberedelsearbete tillsammans med produktionsbolaget ELK (med producent Lena Styrén i spetsen) kunde Pär Lernström den 22 augusti starta den första lördagsjakten i TV4.

9 Springarpar och 32 olika kändisjagare har åkt land och rike runt i tävlingen. Varje dag har våra live-fotografer spelat in närmare 50 timmar tv som livesänts, redigerats och paketerats på olika plattformar i Spaningscentralen. Uppdragsredaktionen har arbetat med ett 100-tal olika uppdrag och under lördagarna har 11 livelänkar + en full tv-studio hjälpt till att berätta historierna om våra Springar- och Jagarpars resa genom Sverige.

Det har varit ett mycket avancerat tv-projekt med många utmaningar, ny produktionsteknik och nya distributionsformer. Dagen efter den rafflande finalen i Stockholm är det därför mycket glädjande att ta emot så mycket positiv feedback i mail och sociala medier.

Ingenting hade varit möjligt utan det stöd och hjälp som både deltagare och produktion fått från tittare ute i landet.

Vår målsättning har varit att göra tv-projektet öppet och transparent. Genom livechattar, sociala medier och direktsändningar har vi velat tillgängliggöra så mycket som möjligt av årets roligaste tv-jakt för att tillsammans utveckla framtidens tv.

Nu väntar ett utvärderingsarbete där vi gärna tar emot ytterligare feedback. Maila gärna er tankar och idéer till spring@tv4.se

Tack igen till alla som engagerat sig och gjort Spring! till höstens roligaste tv-äventyr!

/Spring!-redaktionen

Vinnarna av Spring! 2015 är Emelie och Andreas

Efter flera tusen ansökningar, nio Springarpar och 32 kändisjagare senare så vann Emelie och Andreas Spring! 2015.

Efter flera tusen ansökningar, nio Springarpar och 32 kändisjagare senare så vann Emelie och Andreas Spring! 2015.

Vinnarna av Spring! 2015 är: EMELIE & ANDREAS

Hela fem veckor har de varit med i Spring! och totalt åker de hem med 375.000 kronor i fickan.

STORT GRATTIS!

LIVE: Finalen av Spring! 2015

Finalen av Spring! 2015 går av stapeln 20.00 i TV4. Läs allt om hur den spännande finalen kommer gå till här och häng med live.

Finalen av Spring! 2015 går av stapeln 20.00 i TV4. Läs allt om hur den spännande finalen kommer gå till här och häng med live.

Finaluppdrag - Tema "Ta ut segern i förskott"
Springarna får tre separata uppdrag och behöver inte utföra dem i någon speciell ordning. Alla uppdrag som är utförda inom uppdragstidens 60 minuter belönas med 40.000 kronor/utfört uppdrag. Allt de behöver finns i deras ryggsäckar.

Jagarna startar 15 minuter efter Springarna och kommer hela tiden att se på sin karta vart Springarna är. "5 sekunders"-filmning gäller men det behöver inte vara en smygfilmning. För varje filmning Jagarna gör förlorar Springarna 5.000 kronor från de pengar de tjänar in under finaluppdragen. Efter varje filmning måste Jagarna tillbaka till bilen och ta sikte på det andra Springarparet. Jagarna får alltså inte filma samma Springarpar två gånger i rad. 

UPPDRAGEN ÄR:

Fira med fyrverkerier
Springarna måste antända en fyrverkeripjäs på tre av fem bestämda platser.

Fira med att bli hissade av anhängare
Springarna måste bli hissade av åtta anhängare/fans iklädda deras lagfäger på tre av fem bestämda platser.

Fira med att fontänbad
Spring tio varv i fontänen mitt i en bestämd fontän med en Spring!-flagga och badtofflor.

EXTRA: Springarna får använda sig av Springtelefonerna.

Finalen kommer till sist att avgöras genom telefonomröstning.

Finalstarten går från Kungsträdgården

Ikväll 20.00 är det final i Spring! 2015. Kom och heja och peppa finalisterna en sista gång.

Ikväll 20.00 är det final i Spring! 2015. Kom och heja och peppa finalisterna en sista gång.

Startaskottet av finalen i Spring! 2015 går 20.00 i TV4. 

Bor du i Stockholmstrakten? 
16.00 - 16.45: Träffa finalisterna i Telia-tälten i Kungsträdgården.
19.30 - 20.30: Heja och peppa både Jagare och Springare innan startskottet går av cirka 20.00 i Kungsträdgården.

Vi ses 20.00 i TV4 /Spaningscentralen

0:19
Spela
Idol-mingel: Björn från Spring! i publiken

Idol-mingel: Björn från Spring! i publiken

Springaren Björn fanns på plats på Idols fredagsfinal och dök upp i finalminglet.

Springaren Björn fanns på plats på Idols fredagsfinal och dök upp i finalminglet.

Spring! Torsdag 8/10 - Stockholm

Följ uppdragsjakten LIVE mellan 11.00 - 18.00.

Följ uppdragsjakten LIVE mellan 11.00 - 18.00.

VÄRLDENS STÖRSTA MONOPOLSPEL
Idag ska ni spela monopol med hela Stockholm som spelplan. Ni kommer varken bygga hus eller hotell och ni slipper betala hyra eller sitta i fängelse. Spelet idag går istället ut på att samla på sig så många gator och stationer som möjligt genom att besöka dem innan klockan 18.00. Det lag som har flest gator när tiden är slut belönas med 20.000kr det andra laget belönas med 10.000kr under förutsättning att de samlat minst 5 gator. Det finns totalt 30 gator eller stationer som man kan få poäng för. Endast det lag som kommer först till en gata eller station får tillgodoräkna sig den gatan. Båda lagen spelar samtidigt var för sig, man behöver aldrig vänta på det andra laget.

SÅ tipsar du Springare och Jagare.

Springare
Christer & Lisbeth
Emelie & Andreas


Jagare
Magnus Carlsson Jessica Andersson
Matte Carlsson Willy Björkman

Emelie i Springarduon Emelie & Andreas
Visa bildspel

Båda Springarna tvingas avbryta

I Västerås hände det som inte får hända i en finalvecka för båda Springarparen.

I Västerås hände det som inte får hända i en finalvecka för båda Springarparen.

På morgonen i Västerås hände det som absolut inte får hända när man är i final i Spring!

Emelie vaknade upp med ryggskott och kommer inte upp ur sängen. På grund av detta kommer Emelie att missa uppdraget i Västerås för att försöka få bukt på ryggen. Hon kommer under dagen att besöka en naprapat för att få hjälp.

"Jag är lite skakis och panikslagen över det här" berättar Andreas sittandes bredvid sin Emelie. 

I Springarduon "Christer & Lisbeth" mår Lisbeth inte bra och får därför också avbryta dagens uppdrag från Västerås.

Både Andreas och Christer kommer att börja utföra alla uppdrag i Västerås själva och behöver därför extra mycket hjälp idag. Under dagen kommer förhoppningsvis båda Springarparen få förstärkning.

Tipsa och hjälp Springare och Jagare HÄR!

Häng med i livesändningen från Västerås HÄR!

Spring! Onsdag 7/10 - Västerås

Följ uppdragsjakten LIVE mellan 11.00 - 19.00.

Följ uppdragsjakten LIVE mellan 11.00 - 19.00.

Tittarnas uppdragsförslag
Era tittare har under en tid fått skicka in förslag på uppdrag som de vill se er utföra. Av dessa har tre valts ut. Under gårdagen fick tittarna chansen att rösta fram vilket av dessa uppdrag ni nu ska genomföra och valet föll på:

Dubbeldejten
Springarparen ska arrangera en dubbeldejt för par som aldrig tidigare träffats och bjuda dem på en måltid. Eftersom ni är finalpar och uppdragsexperter kommer vi självklart göra det lite svårare för er än vad det låter.  Uppdraget kommer vara indelat i fyra steg och ni får inte veta nästa steg innan ni klarat det förra. Alla steg måste vara genomförda innan 16.00 för att ni ska belönas med 10.000kr.

Steg 1
Bjud in två par till er dubbeldejt. Paren måste vara gifta, borgligt eller kyrkligt. Det ena paret får INTE ha en sammanlagd ålder på över 50 år. Det andra paret måste ha en sammanlagd ålder på över 100 år. Paren måste försäkra att de inte känner varandra. Försäkra er om att paren kan vara med till minst klockan 16.00. När maten serverats och står på bordet tar ni en bild och skickar in till tävlingsledningen för att få reda på steg 2 av uppdraget.

Steg 2
Lämna era gäster vid bordet så att de kan äta och bege er istället ut på stan och ordna 12 röda rosor till varje par. Ni måste själva hämta/köpa/få rosorna i den butik de säljs. Ni får inte få dem levererade till er eller restaurangen av någon annan. När ni tagit er tillbaka tar ni en bild på de två paren och deras rosor för att få reda på steg 3 av uppdraget.

Steg 3
Ni måste nu tillsammans med era två par ta er till valfri bowlinghall i Västerås och låta dem bowla tills NÅGON AV DEM SLAGIT EN STRIKE ELLER EN SPARE. Ni måste hålla ihop med era dejtingdeltagare hela tiden. När de bowlar måste ni uppehålla er i direkt närhet till banorna de använder. Ni får max använda två bowlingbanor och de måste ligga bredvid varandra. Ni får använda samma bowlinghall som det andra Springparet. Skicka in en bild på resultattavlan som visar ett ”X” för strike eller ett ”/” för spare så får ni reda på det sista steget av uppdraget.

Steg 4
Dejten ska avslutas med filmvisning för båda paren i en soffa. Det måste givetvis vara en romantisk komedi. Ni måste vara hemma i en privatbostad. Ni får inte vara hemma hos något av paren. Filmen måste visas på en riktig TV, inte dator eller padda etc. Båda dejtingparen måste sitta i samma soffa. Filmerna ni får välja mellan är:
Love Actually
Notting Hill
Pretty Woman

Gurkstaden - Inlagd gurka X 3
Västerås är vida känt för sina gurkor, framförallt den inlagda Västeråsgurkan. Ert uppdrag blir nu att skaffa fram en gurka och lägga in den. Den ska dock inte läggas in i dess vanliga bemärkelse så skaffa en helt vanlig grön gurka och inte de små inläggningsgurkorna. När ni skaffat en gurka ska ni lägga in den på tre olika platser. När ni lagt in gurkan på en plats får ni reda på nästa plats. Klarar ni alla tre platser innan 19.00 belönas ni med 10.000kr och rätten att fortsätta till nästa stad. Ta en bild på er själva med er gurka och skicka inför för att få första inläggningsuppdraget.

Plats 1 - Lägg gurkan på sjukstugan
Gurkan ser ut att vara lite grön i ansiktet och behöver uppsöka vård. Ni måste ta med er gurkan till ett sjukhus, vårdcentral, husläkarmottagning eller sjukstuga och fråga om gurkan kan få bli ”inlagd för vård”.

Plats 2 - Lägg in gurkan hos psykologen
Omplåstringen på sjukstugan verkar inte ha hjälpt, Herr gurka är fortfarande grön, men vi kan i alla fall utesluta fysisk ohälsa. Kanske är han grön av avund eller någon annan psykisk åkomma? Ni måste ta Herr Gurka till en Legitimerad Psykolog och låta psykologen behandla Herr Gurka.

Plats 3 - Lägg in gurkan på ålderdomshemmet
Inget verkar hjälpa och det är dags för Herr gurka att dra sig tillbaka. Ta med er Herr Gurka till ett ålderdomshem och överlämna honom till personalen. 

SÅ tipsar du Springare och Jagare.

Springare
Christer & Lisbeth
Emelie & Andreas


Jagare
Magnus Carlsson Jessica Andersson
Matte Carlsson Willy Björkman

Visa fler