Stjärnkusken

Sponsor

Slut för säsongen
Slut för säsongen

Senaste från Stjärnkusken

13:26
Spela
Här hyllar Runar Sögaard president Trump!

Här hyllar Runar Sögaard president Trump!

Hör honom om det nya livet som travkusk och vad han tycker om USA:s president.

Hör honom om det nya livet som travkusk och vad han tycker om USA:s president.

0:30
Spela
Trailer för nya säsongen av Stjärnkusken

Trailer för nya säsongen av Stjärnkusken

Sju kända svenskar ställs inför den tuffa utmaningen att bemästra äkta hästkrafter i nya säsongen av Stjärnkusken som programleds av Linda Lindorff.

Sju kända svenskar ställs inför den tuffa utmaningen att bemästra äkta hästkrafter i nya säsongen av Stjärnkusken som programleds av Linda Lindorff.

Här är årets tävlande i Stjärnkusken

När Stjärnkusken är tillbaka är det ett nytt gäng välkända svenskar som kastar sig ut i det okända och upptäcker tjusningen med äkta hästkrafter och...

När Stjärnkusken är tillbaka är det ett nytt gäng välkända svenskar som kastar sig ut i det okända och upptäcker tjusningen med äkta hästkrafter och travglädje. Erica Johansson, Runar Sögaard, Regina Lund, Saga Scott, Simon Zion, Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren och Cecilia "Amazon" Benjaminsson är de som greppar tömmarna för att tävla om travvärldens hetaste titel.

Stjärnkusken tar sig deltagarna an sitt livs utmaning för att med massor av mod, en stor portion nyfikenhet och lite jävlar anamma visa vem som är den bästa travkusken. För Runar Sögaard var det inte självklart att tacka ja när frågan dök upp.

- Jag var tveksam till att medverka men tackade ja för att jag ville lära mig att bemästra något nytt. Det blev en av de största kickarna i mitt liv! Nu har resan mot kusklicensen börjat..., säger Runar. 

För vissa av de tävlande blev inspelningen minst sagt omtumlande. 

- Jag måste erkänna att jag verkligen har underskattat den här sporten haha! Jag trodde att jag skulle dö, säger Saga Scott.

- Stjärnkusken har varit en väldigt intensiv, omtumlande och för mig högst oväntad, exotisk och annorlunda resa, säger Regina Lund

En annan som är ny i travvärlden är programledarenLinda Lindorff som tidigare har lett tittarsuccéer som Bonde söker fru, Farmen och Robinson. Hon bjuder på en liten teaser om årets säsong. 

- Det blir starka känslor, det kan jag lova. Det är en tuff tävling och det går hett till i trav, det gäller att hänga med annars kan det gå illa. Det var ju mer än en gång jag satte hjärtat i halsgropen. Jag kan avslöja att det är stundtals ganska hård konkurrens - alla vill ju vinna, och då är man kanske inte bästa vänner..., säger Linda Lindorff.

Här är de som tävlar i Stjärnkusken 2017:

Erica Johansson, 42 år, friidrottare

Runar Sögaard, 49 år, chefsutvecklare 

Regina Lund, 49 år, skådespelerska och artist 

Saga Scott, 27 år, medieprofil och bloggerska

Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren, 64 år, tyngdlyftare och krögare

Cecilia "Amazon" Benjaminsson, 41 år, fitnessprofil och entreprenör, Amazon i Gladiatorerna

Simon Zion, 27 år, artist

Stjärnkusken har säsongsstart torsdagen den 26 januari klockan 20.00 i TV4 och på TV4 Play.

Stjärnkusken är tillbaka med Linda Lindorff som ny programledare

När Stjärnkusken är tillbaka tar Linda Lindorff över som ny programledare. Programmet hade premiär förra sommaren och gjorde succé när ett gäng välkända...

När Stjärnkusken är tillbaka tar Linda Lindorff över som ny programledare. Programmet hade premiär förra sommaren och gjorde succé när ett gäng välkända svenskar kastade sig ut i det okända och upptäckte tjusningen och glädjen med äkta hästkrafter.
-Stjärnkusken är en dröm att programleda, på många sätt. Jag gillar när det handlar om verkliga känslor och är en riktig utmaning, säger Linda Lindorff.

I Stjärnkusken tar sig ett gäng kända svenskar an sitt livs utmaning för att med massor av mod, en stor portion nyfikenhet och lite jävlar anamma visa vem som är den bästa travkusken.

-Stjärnkusken är tillbaka och jag kan redan nu utlova än mer dramatik och spänning än första säsongen! Att Linda kliver in som ny programledare känns ju hur härligt som helst, Stjärnkusken är en tävling men det handlar precis lika mycket om stort mod och personlig utveckling och där kommer Linda verkligen att lyfta den här säsongen, säger Johan Janrell, exekutiv producent på TV4.

Linda Lindorff har tidigare lett tittarsuccéer som Bonde söker fru, Farmen och Robinson.

- Hästar är stora – de väger ju ett halvt ton (!) och är enormt starka. Den som kommer att lyckas bli stjärnkusk MÅSTE ha både en rejäl portion mod, kärlek till hästen och någon slags plan för få hästen att göra sitt yttersta för sin kusk. Det krävs inte så lite känsla och djärvhet för att lyckas! säger Linda Lindorff.

Under förra årets säsong kämpade bland andra Patrik Sjöberg, Camilla Henemark och Cecilia Ehrling om titeln innan slutligen Kee Marcello stod som vinnare.

Programmet produceras av Nyhetsbolaget och spelas in just nu med säsongsstart efter årsskiftet. 

Tobias Larsson vinnare i Stjärnkuskens tävling

Nu är Stjärnkuskens tittartävling avgjord.

Nu är Stjärnkuskens tittartävling avgjord.

Vinnare är Tobias Larsson från Märsta utanför Stockholm.

Han kommer på gå en prova-på-utbildning på Solvalla travskola en gång under hösten. Efter utbildningspass kommer han dessutom få komma in på banan och se onsdags-tävlingarna därifrån.

Stort grattis Tobias Larsson!

Tävla med Stjärnkusken

Vill du också bli en stjärnkusk? Tävla om prova på-kurs på valfri travskola för hela familjen eller för ditt kompisgäng (max 5 personer). Svara på frågan nedan...

Vill du också bli en stjärnkusk? Tävla om prova på-kurs på valfri travskola för hela familjen eller för ditt kompisgäng (max 5 personer). Svara på frågan nedan och motivera varför just du bör vinna så är du med i tävlingen.

Pris:

Vinnaren får en prova på-lurs på valfri travskola för hela familjen eller kompisgänget (max 5 personer).

Tävlingsregler

1. Tävlingen arrangeras av TV4-GRUPPEN via www.tv4.se.

2. Tävlingen är öppen för alla invånare i Sverige över 18 år. Anställda eller representanter för TV4-GRUPPEN, Svensk Travsport eller deras familjer får ej medverka i denna tävling.

3. Bara tävlingsbidrag skickade on-line via tv4.se kommer att tas emot. För att ha möjlighet att vinna priser i tävlingen måste den tävlande ge TV4-GRUPPEN rätt att utan kostnad publicera tävlingsbidraget på sina egna plattformar i samband med att vinnarna utses.

4. Det är inte nödvändigt att köpa något för att delta i tävlingen.

5. TV4-GRUPPEN ansvarar inte för borttagna, skadade eller ogiltiga bidrag.

6. Tävlingsbidrag måste ha inkommit senast vid midnatt den 7 augusti 2015 för att vara giltiga. Vinnande bidrag kommer att utses av en jury bestående av representanter från TV4-GRUPPEN och Svensk Travsport.

7. Deltagare är själva ansvariga utgivare av tävlingsbidragen. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Juryns beslut kan inte överklagas.

8. Vinnaren meddelas personligen av TV4 senast 15/8 och offentliggörs via www.tv4.se.

9. Personlig information om tävlingsdeltagare kommer att användas till att administrera anmälningar, att informera vinnarna om vinsterna och för distribution av vinster. Personlig information kommer endast att användas till marknadsföring om deltagaren har samtyckt till sådant bruk vid anmälningen eller vid senare tillfälle.

10. Priser kan inte överlåtas eller bytas mot kontanter. Om det mot all förmodan skulle visa sig att vinsten inte är tillgänglig, har TV4-GRUPPEN rätt att ersätta vinsten med ett alternativ som de anser ha motsvarande värde.

11. Deltagarna accepterar att om de vinner så har TV4-GRUPPEN och Svensk Travsport rätt att, utan ytterligare betalning eller tillstånd, använda deltagarnas ålder och namn på webbplatsen/i publikationer/i sändning, för att tillkännage vinnarna av denna tävling samt för marknadsföringsändamål som har samband med tävlingen.

12. TV4-GRUPPEN förbehåller sig rätten att justera tävlingsupplägget under tävlingens gång.

Behrang Miri.
Visa bildspel

Behrang Miri

Artist, programledare, debattör och föreläsare.

Artist, programledare, debattör och föreläsare.

För den bredare publiken är Behrang kanske mest känd för sin medverkan i Melodifestivalen. Första gången, 2013, tävlade han med låten "Jalla Dansa Sawa" och andra gången, 2015, med låten "Det rår vi inte för". 

2012 låg Behrang bakom den i medierna uppmärksammde Tintin-gate som innebar en aktion mot att Kulturhuset skulle plocka bort alla Tintin-album som innehöll rasistiska nidbilder av afrikaner. Det politiska engagemanget har också uppmärksammats genom hans medverkan på FI:s valskiva 2014 med låten "Food 4 tought". 

Behrang tävlar med russen Prinsen i avsnitt två! Prinsen är 18 år gammal och 127 cm hög.

Camilla Henemark

Modell, popstjärna och skandaldrottning.

Modell, popstjärna och skandaldrottning.

Camilla Henemark, känd för många som La Camilla, är modellen som blev popstjärna i Army of Lovers. På senare år har hon kanske mest figurerat i pressen som skandaldrottning sen det kommit fram att hon varit kungens älskarinn, men också genom sin medverkan i Let's Dance 2014. Hon jobbar just nu på en uppföljare till hennes självbiografiska bok "Adjö det ljuva livet" och tävlar med ponnyn Zitol. 

I det andra avsnittet av Stjärnkusken tävlar Camilla med Cenit, en 13-årig valack på 129 cm. Han är väldigt snäll och för det mesta lättkörd, men kan vara lite seg om man inte manar på honom. 

Cecilia Ehrling.
Visa bildspel

Cecilia Ehrling

Dansaren som kammat hem vinsten i Let's Dance hela fyra gånger.

Dansaren som kammat hem vinsten i Let's Dance hela fyra gånger.

Cecilia har varit med i nästan varje säsong av Let's Dance och har för det mesta hamnat i toppstriden. Fyra gånger har hon vunnit tävlingen, nu senast med Ingemar Stenmark. Förutom Let's Dance så undervisar Cecilia i dans och uppvisningsdansar med Tony Irving på Cinderella.

I stjärnkuskens andra avsnitt tävlar hon med Axa, ett brunt sto på 8 år som är cirka 122 cm hög. Axa kan vara lite långsam men är väldigt pigg och snäll!

Ellen Bergström
Visa bildspel

Ellen Bergström

Skådespelare, instagramkändis och sångerska.

Skådespelare, instagramkändis och sångerska.

Ellen fick sitt genombrott i tv-programmet Jakten på Julia och har sedan dess gjort sig känds som skådespelerska i Elsas värld, I nöd eller lust och Partaj. Ellen dubbar även barnfilm, sjunger och kommer i höst att spela huvudrollen i musikalen Snövit, där även Yohio medverkar. Dessutom har Ellen blivit något av en instagram-kändis med hela 166 000 följare! 

Ellen tävlar med russen Liva den här veckan! Liva är ett brunt sto på 5 år och cirka 125 cm hög. Hon är snäll men kan göra lite som hon vill ibland om man inte är bestämd. 

Visa fler