Som första utmaning på lördag ska Ola och Casper sjunga varandras genombrottslåtar. Under våren har de tävlande klarat av allt från latin till opera, men nu kommer det ultimata testet. Kan finalisterna bemästra varandras expertområden? Och kanske till och med toppa dem? Ola sjunger Caspers schlagerklassiker ”Eloise” och Casper ger sig på Ola Salos genombrottshit ”It takes a fool to remain sane”.

Andra utmaningen på lördag handlar om att sjunga ”Expertens val”. Jan Gradvall som suttit i expertstolen vid varje sändning har valt ut de nummer ur säsongen då han tycker att finalisterna imponerat allra mest. Till Ola har han valt soulveckans ”Higher and higher” och till Casper har han valt countryveckans ”Chattahoochee”. Frågan är nu om finalisterna är så fullfjädrade entertainers att de lyckas återupprepa samma magi på scenen en gång till?

Som sista gren i finalen ska finalisterna framföra sina egna absoluta drömlåtar. Låtar som betyder något alldeles extra för just dem och som de alltid velat framföra inför publik. Nu kommer äntligen deras dröm gå i uppfyllelse i direktsänd TV. De har fått välja sina låtar helt på egen hand, men nu är kraven också maximala. Experterna och publiken förväntar sig inget annat än ett briljant nummer. Vem pallar trycket bäst? Vem är stjärnornas stjärna?

Se finalen i Stjärnornas stjärna på lördag 5/5 kl. 20.00 i TV4 och på TV4 Play.