I Stjärnornas stjärna gör etablerade artister upp i en ny musikgenre varje vecka. De tar sig an kända hits från helt andra musikstilar än vad de är vana vid. Tittarna avgör vem som gör det bäst och vem som i slutet av säsongen koras till Stjärnornas stjärna. I första programmet denna säsong ska artisterna utmanas i klassiska hårdrockshits, med tyngdpunkt i det härliga 80-talet. Därefter kan tittarna se fram emot lördagar med bland annat opera, hip hop, latin och svenskt dansbandstema.

I denna stjärnspäckade säsong som leds av Petra Mede tävlar Plura, Shirley Clamp, Mariette, Jakob Samuel, Andreas Weise, Renaida, Andreas Lundstedt och Peter Larsson.

Expertpanelen med välrenommerade musikjournalisten Jan Gradvall, känd bland annat som popprofessorn i TV4:s Nyhetsmorgon, har i år fått sällskap av sångpedagogen, artisten och Idoljurymedlemmen Kishti Tomita. De kommer att ge tittarna och de tävlande insikter i genrens historia, vilka sångmässiga utmaningar som genren präglas av, samt ge feedback på artisternas framträdanden. Varje vecka gästas programmet även av en genreexpert som coachar och peppar artisterna genom sina utmaningar.

Med Petra Mede i spetsen kommer tittarna bjudas på en fartfylld, rolig och rafflande musikfest varje lördagskväll. TV4 kan utlova en spännande vår när artisterna ger sig på allt från hiphop till heavy metal, och med hjälp av Kishtis och Gradvalls expertis kommer tittaren också lära sig mer om vad som gör varje genre så speciell och varför varje ny genre är en utmaning.