Temat för kvällen i Stjärnornas stjärna är hårdrock och för artisterna har det varit en självklarhet att sjunga och framföra ett nummer i Jerrys ära. 

- Den djupa respekt alla i Stjärnornas stjärna känner för Jerry Williams gör att det känns självklart att hylla och hedra hans minne i lördagens direktsändning.

Flera av artisterna har personliga minnen av att ha samarbetat med Jerry Williams, så alla har hjälpt till med att i sista stund riva alla gamla körscheman och dagsplaner och improvisera fram nya. Allt för att kunna hinna finslipa och repetera in detta specialnummer. Hela produktionen har ställts på ända för att möjliggöra hyllningen. Men det gör vi så gärna.

Stjärnornas stjärna har denna vecka hårdrockstema och även veckans genreexpert Joakim Cans från Hammerfall ville vara med i hyllningen som består i ett stort gemensamt musikframträdande. Så på lördag kommer Joakim Cans tillsammans med Tommy Nilsson, Ola Salo, Lida Pira, LaGaylia Frazier, Wiktoria, Roger Pontare och Casper Janebrink framföra Jerry Williams rockklassiker ”I can jive” live för tv4-publiken. Och just i detta nu pågår sista-minuten-förberedelser och repetitioner då alla är angelägna om att hyllningen ska bli så fin som möjligt.

Det är Stjärnornas stjärnas ödmjuka bidrag till att hylla en av Sveriges sanna rocklegender, säger Hans Abrahamsson, exekutiv producent.