Strömstedt & Berg

Slut för säsongen
Slut för säsongen

Senaste från Strömstedt & Berg

1:15
Spela
Jenny Strömstedt och Carina Berg skrattar åt Valter Mutts namn

Jenny Strömstedt och Carina Berg skrattar åt Valter Mutts namn

"Valter Mutt" får duon att bryta ihop i skratt.

"Valter Mutt" får duon att bryta ihop i skratt.

Spela
Strömstedt & Berg - avsnitt 18

Linda Skugge gästade sista Strömstedt & Berg någonsin

I artonde och sista avsnittet av Strömstedt & Berg har Jenny Strömstedt bjudit in författaren och pr-konsulten Linda Skugge. De pratar bebistid, saker som...

I artonde och sista avsnittet av Strömstedt & Berg har Jenny Strömstedt bjudit in författaren och pr-konsulten Linda Skugge. De pratar bebistid, saker som aldrig kommer hända igen och jul.

I säsongens sista Strömstedt & Berg har Jenny Strömstedt bjudit in författaren och pr-konsulten Linda Skugge eftersom Carina Berg är sjuk.

Linda Skugge och Jenny Strömstedt pratar om andras poddar och Linda berättar att den enda pod hon vill lyssna på är Kristian Luuk och Andres Lokkos.

- Det sägs att de pratar om små barn. Jag får panikångest när jag hör andra prata om bebisar och småbarn. Jag försökte läsa Knausgård om bebistiden och fick panikångest. Sedan är det genant att lyssna på Kristian på grund av min gamla bok. Det är så sjukt pinsamt, berättar Linda och syftar på sin tonårsförälskelse i Kristian.

Nostalgi ger ålderskris

Linda Skugge minns dessutom gamla tider när hon arbetade på tidningen Ultra som fanns på 90-talet, där både Kristian Luuk och hans bror Martin Luuk jobbade.

- Att minnas sådant här är det som gör att man får 35- och 40-årskriser. Man vet att de här sakerna aldrig kommer att hända igen och det är jättetråkigt, säger Linda.

Leksakskatalog som upprör

Varför upprörs en engelsk bloggare så mycket av leksakskatalogen där killar och tjejer leker könsneutralt och hur bra är egentligen dyrkandet av One Direction?

Se det och mycket mer i det allra sista Strömstedt & Berg. Starta klippet i början av artikeln

Lyssna på podcasten i iTunes

Lyssna på podcasten i Strömstedt & Berg-bloggen

Lyssna på alla podcaster från Strömstedt & Berg

Spela
Strömstedt & Berg - avsnitt 17

Tjuvrökning upprör i Strömstedt & Berg

Vad gör man när ens värsta mardrömmar besannas? I sjuttonde avsnittet av Strömstedt & Berg berättar Pelle Lidell om när han kom på sin 14-åriga dotter med...

Vad gör man när ens värsta mardrömmar besannas? I sjuttonde avsnittet av Strömstedt & Berg berättar Pelle Lidell om när han kom på sin 14-åriga dotter med att röka.

Hur reagerar du när du kommer på dina barn med att tjuvröka? Både Jenny Strömstedt och Idol-jurymedlemmen Per Lidell har barn och tror på bra förebilder. Men Jenny tar gärna ett bloss vid stora kalas och Pelle rökte själv när han var liten. Hur hänger det ihop?

Punknostalgi

Pelle Lidell minns de goda punkåren och berättar varför 1977 var det tråkigaste året. Fester med Thåström var vardag i Lidells liv när han spelade med på punkbandet Bitch Boys enda album.

Julångest och shopping

Det lackar mot jul och julstressen börjar så smått infinna sig hos många. Jenny känner av stressen medan Pelle hellre hoppar över julen och helst drar till varmare breddgrader. Lidell ger tips på en dambutik i Seoul, Sydkorea - Gangnam style - med ett aningen udda namn som får Jenny att tänka på sitt torp på landet.

Bra frisyr mot dåligt väder

Vilken är den bästa frisyren när vinden viner och regnet piskar? Jenny oroar sig för det dåliga vädret och Pelles korta frisyr. I podden får du svaret.

Se det och mycket mer i veckans Strömstedt & Berg. Starta klippet i toppen av artikeln.

Lyssna på podcasten i iTunes

Lyssna på podcasten i Strömstedt & Berg-bloggen

Eller lyssna bara på ljudfilen

Spela
Strömstedt & Berg - avsnitt 16

Strömstedt & Berg om helikopterföräldrar

I sextonde avsnittet av Strömstedt & Berg pratar Jenny Strömstedt och Carina Berg om det nya begreppet helikopterföräldrar. Jenny oroar sig för att hon...

I sextonde avsnittet av Strömstedt & Berg pratar Jenny Strömstedt och Carina Berg om det nya begreppet helikopterföräldrar. Jenny oroar sig för att hon blivit en sådan.

I veckans avsnitt av Strömstedt & Berg pratar Jenny Strömstedt och Carina Berg om det nya uttrycket helikopterföräldrar. Tidigare har det pratats om curling-föräldrar och tigermammor men nu har ett nytt begrepp kommit. Helikopterföräldern är en förälder som ständigt svävar över sitt barn och hela tiden fokuserar på det.

Utifrån diskussionen har Jenny Strömstedt nu börjat låta sin dotter gå till skolan själv.

- Hon måste gå över en stor väg, men det finns övergångsställe. Men så tänker jag är jag en bra förälder som ringer efter 20 sekunder och frågar hur det går. Och så ringer jag efter 20 sekunder igen. Så där håller det på till hon kommit fram till skolan, berättar Jenny.

- Är jag en dålig mamma eller inte, frågar Jenny och ber tittarna och lyssnarna komma med synpunkter.

Delad föräldraförsäkring

Dessutom pratar Jenny och Carina om delad föräldraförsäkring och Jenny håller ett brandtal för att dela.

- Det blir bättre om männen är hemma. Undersökningar säger att man får lyckligare äktenskap och högre lön, säger Jenny.  

- Man får göra som man vill. Det går ju att vara hemma hur länge man vill, men det kanske inte ska vara så att det politiska beslutet ska sanktionera att kvinnor får lägre lön eller att kvinnor inte anställs i näringslivet, säger hon.

Dessutom pratas det om det går att använda sin man som ett fordon och om rysskyla. Se det och mycket mer i veckans Strömstedt & Berg. Starta klippet i toppen av artikeln.

Eller lyssna på podcasten här

Spela
Strömstedt & Berg - avsnitt 15

Strömstedt & Berg om att rasism och kvinnohat går hand i hand

I femtonde avsnittet av Strömstedt & Berg pratar Carina Berg och Jenny Strömstedt om videofilmen som avslöjade Sverigedemokraten Erik Almqvist. Jenny menar...

I femtonde avsnittet av Strömstedt & Berg pratar Carina Berg och Jenny Strömstedt om videofilmen som avslöjade Sverigedemokraten Erik Almqvist. Jenny menar att rasism och kvinnohat går hand i hand.

I veckans Strömstedt & Berg pratar Carina Berg och Jenny Strömstedt om videofilmen som avslöjade Sverigedemokraten Erik Almqvist.

- Sverigedemokraterna avslöjade sig själva, säger Jenny som menar att rasism och kvinnohat går hand i hand.

- Ibland kokar det där ner till en enda person. Debattens vågor gick höga om årets julvärd. Och en Sverigedemokrat ville inte att en muslim skulle hålla i julen. Nu är det ju så här, Gina Dirawi skulle inte hålla i själva julen utan i firandet, säger Carina.

Twilight väcker frågor

Carina Berg och Jenny Strömstedt pratar också om den sista filmen i Twilight-sagan. För Jenny som gick på premiären och aldrig sett någon av de tidigare filmerna har många frågor väckts.

- Varför glittrar vampyrerna i solen, frågar hon Carina.

Efter förförra veckans Strömstedt & Berg där Carina Berg fick besök av radioprofilen Clara Törnvall som gjorde ett lustmord på alla vuxna nördar vågar hon inte svara. 

- De blir ju oerhört förvånade när de blir gravida. Han är ju död och hon är ju levande, berättar Carina.

- Hur kunde han ha levande spermier, undrar Jenny.

Jenny Strömstedt bjuder också på lussebullar som hon bakat med bara kalla ingredienser och Carina Berg passar på att utfärda en varning för årets snö. Se det och mycket mer i veckans Strömstedt & Berg. Starta klippet i toppen av artikeln.

Eller lyssna på podcasten här

Spela
Strömstedt & Berg - avsnitt 14

Strömstedt & Berg om att frossa i depressioner

I fjortonde avsnittet av Strömstedt & Berg återförenas Carina Berg och radioprofilen Annika Lantz. De pratar om det är okej att frossa i depression och hur...

I fjortonde avsnittet av Strömstedt & Berg återförenas Carina Berg och radioprofilen Annika Lantz. De pratar om det är okej att frossa i depression och hur Bratz-dockorna faktiskt liknar Lord Voldemorts dotter.

I veckans Strömstedt & Berg återförenas Carina Berg med sin gamla parhäst radioprofilen Annika Lantz. Carina avslöjar att hon varit väldigt nere sista tiden och riktigt frossat i sin depression. Är det okej att göra det? Och hur hanterar Annika Lantz deppighet?

"Ser ut som Voldemorts dotter"

Carina och Annika pratar också om polisen som ska börja lägga ut bilder på Instagram för att få hjälp med att lösa brott och så pratar de om Bratz-dockorna.

- De har ingen näsa, visste ni det? Ser hon inte lite ut som Voldemorts dotter. Nu är det så knasigt, vi har ju aldrig tänkt att Transformers är ett skönhetsideal, säger Carina Berg.

Annika Lantz berättar att hon är inne på sista boken av Harry Potter och Carina Berg avslöjar nästan slutet på sista boken.

- Jag vet att Harry Potter och Ginny får en massa barn. Och vem ska ta hand om dem, inte Harry Potter om man får tro Statistiska centralbyråns senaste årsrapport, säger Annika Lantz.

Amerikanska valet

Dessutom blir det mycket prat om det amerikanska presidentvalet som Annika Lantz tröttnade på innan det ens var över. Något som Carina Berg inte riktigt håller med om.

- Jag gillar att det varit så mycket. Det är som en gala. Jag gillar att svepas med lite och är inte lika ifrågasättande som du, säger Carina Berg.

Annika Lantz däremot är oerhört trött på bevakningen av det amerikanska valet i media.

- Som journalist måste de ju tagga ner nu från valet. Men jag har hittat en sak Obama sa som borde sysselsätta dem i minst tre veckor, säger Annika Lantz. Starta klippet ovan för att höra mer om det.

"Buskis med botten"

Dessutom pratar de om Annikas bok som hon skriver på.

- Det är skitsvårt att skriva en bok och man måste få ihop det. Det är en buskis med botten, avslöjar Annika Lantz som är oerhört dålig på att sälja in boken.

- Nu är det mediakritik med gravt feministiska inslag, säger Annika Lantz.

Se det och mycket mer i veckans Strömstedt & Berg. Starta klippet i toppen av artikeln.

Eller lyssna på podcasten här

Spela
Strömstedt & Berg - avsnitt 13

Strömstedt & Berg om att klä sig efter ålder

I trettonde avsnittet av Strömstedt & Berg är Jenny i USA och Carina har fått ta in en vikarie för en vikarie, radioprofilen Clara Törnvall. De pratar om...

I trettonde avsnittet av Strömstedt & Berg är Jenny i USA och Carina har fått ta in en vikarie för en vikarie, radioprofilen Clara Törnvall. De pratar om att klä sig efter sin ålder och så sågar Clara Törnvall nörden.

I veckans Strömstedt & Berg har Carina Berg i sista minuten fått kalla in radioprofilen Clara Törnvall. Clara Törnvall jobbar på P1:s kulturredaktion, är redaktör på Babel och redaktör för Berg flyttar in.

Carina Berg fyller 35 år dagen efter inspelning och hon och Clara pratar klädstil efter 35.

- Det fanns en tid då man kunde flörta med tantmode. Nu har jag gått in på ungdomskläder, avslöjar Carina Berg. Som för dagen iklädd en kort svart glansig jacka som snabbt blir ett samtalsämne.

- Det finns en gräns när man kan ha korta glansiga jackor. Du ser ut lite som Robert Wells fru, säger Clara Törnvall.

Okej att sminka sig offentligt?

Carina och Clara pratar också om när Mona Seilitz-looken som är nästa steg egentligen ska komma och är det okej att sminka sig offentligt?

- En gång såg jag en kvinna förvandlas från morgonspöke till världens snyggaste tjej, berättar Carina.

Carina och Clara enas om att det är okej att sminka sig offentligt så länge det är okej att stirra på den som sminkar sig.

Carina Berg tipsar också om Jesper Parnevik som gjort en video med sin familj till Gangnam Style.

Se videon här

Dessutom pratar Carina och Clara om att Disney köper Star Wars. Clara Törnvall passar då på att ge en känga till alla vuxna som vurmar för Star Wars, Harry Potter och Sagan om Ringen. Se det och mycket mer i veckans Strömstedt & Berg. Starta klippet i toppen av artikeln.

Eller lyssna på podcasten här

Spela
Strömstedt & Berg - avsnitt 12

Jenny och Carina tar strid för kvinnors löner i Strömstedt & Berg

I tolfte avsnittet av Strömstedt & Berg pratar Jenny och Carina om kvinnors löner. Det efter Carinas påstådda miljonklipp - som hon dementerar.

I tolfte avsnittet av Strömstedt & Berg pratar Jenny och Carina om kvinnors löner. Det efter Carinas påstådda miljonklipp - som hon dementerar.

Carina Berg påstods ha gjort ett miljonklipp när hon nu slutar på TV4 och går till kanal 5. Detta dementerar hon i veckans Strömstedt & Berg. Är det så att Carina egentligen är en Stig Bergling?

- Egentligen gick det ganska snabbt och jag tog inte med mig några företagshemligheter, säger hon.

Jenny Strömstedt och Carina Berg konstaterar att orsaken bakom löpsedlarna måste vara att hon får bra betalt och är kvinna.

- Jag fick lite bitter eftersmak när jag kände att det är för att jag är tjej, säger hon.

Ämnet får Jenny och Carina att prata om löneförhandlingar och de tar strid för kvinnors löner.

- För alla som kan löneförhandla - gör det, uppmanar Jenny.

Kvinnors flyktmekanismer

I veckans Strömstedt & Berg pratas det också om kvinnors flyktmekanismer.

- Häromdagen drömde jag om att få en till bebis, även om jag är för gammal för det. En escape-bebis. Hårt dubbelarbetande kvinnor som är trettio plus. Då vill man ha en bebis till, säger Jenny.

Se Strömstedt & Berg

Att lågkonjunktur kan vara bra för kvinnors frigörelse, om vitvalen som försöker härma människoprat, mammografi och vem av Jenny och Carina är Anitha och vem är Televinken? Få reda på det och mycket mer i veckans Strömstedt & Berg. Starta klippet i toppen av artikeln.

Eller lyssna på podcasten här

 

Spela
Strömstedt & Berg - avsnitt 11

Margareta Strömstedt i Strömstedt & Berg om händelsen som räddade äktenskapet

I elfte avsnittet av podcasten Strömstedt & Berg är Carina borta. I stället har Jenny Strömstedt bjudit in sin svärmor Margareta Strömstedt. De pratar om...

I elfte avsnittet av podcasten Strömstedt & Berg är Carina borta. I stället har Jenny Strömstedt bjudit in sin svärmor Margareta Strömstedt. De pratar om att skiljas och Margareta Strömstedt berättar om händelsen som räddade äktenskapet med Bo Strömstedt.

Jenny Strömstedt har i det elfte avsnittet av Strömstedt & Berg bjutit in sin svärmor Margareta Strömstedt, författare. De pratar i vanlig ordning om aktuella ämnen och den här gången pratar de bland annat om fotbollslandslaget och matchen mot Tyskland. Jenny frågar vad som händer efter att karriären som fotbollsspelare är över.

De pratar också om mannen som hoppade nästan fyra mil från rymden och Margareta frågar sig vad hans mamma tyckte om hoppet.

I podcasten berättar Margareta Strömstedt om händelsen som räddade äktenskapet med Bo Strömstedt.

- Vi var på väg att skiljas men innan skulle vi åka på en resa tillsammans och bland annat se midnattssolen. Vi var nästan inte talbara med varandra. Dagen innan vi skulle åka så hoppar vår dotter som skulle följa med på resan av, berättar hon i podcasten.

Margareta ber om gräl

Jenny frågar också om det går att leva i en relation utan att bli förälskad i andra, Margareta ger råd om hur man klarar av att leva ihop och så pratar de om relationen mellan svärmödrar och svärdöttrar.

- Man blir aldrig riktigt nära förrän man grälat. Så du får gärna gräla med mig, säger Margareta Strömstedt till Jenny.

Margareta läser också en dikt som hon skrev till sin dotter när hon var yngre "Klagosång över en försvunnen dotter".

Se Strömstedt & Berg

De pratar också om att åldras efter att Jenny fyllde 40-år i somras.

- Det känns så banalt och fånigt att ha en 40-års kris, säger Jenny.

Dessutom avslöjar Margareta Strömstedt hur det var att arbeta på TV2. Detta och mycket, mycket mer i veckans Strömstedt & Berg där Margareta Strömstedt är gäst. Starta klippet i toppen av artikeln.

Spela
Strömstedt & Berg - avsnitt 10

Jenny Strömstedt avslöjar snatterihistoria i Strömstedt & Berg

I tionde avsnittet av podcasten Strömstedt & Berg bekänner Carina Berg och Jenny Strömstedt gamla ungdomssynder. Bland annat avslöjar Jenny Strömstedt hur...

I tionde avsnittet av podcasten Strömstedt & Berg bekänner Carina Berg och Jenny Strömstedt gamla ungdomssynder. Bland annat avslöjar Jenny Strömstedt hur hennes klass egentligen fick råd till lärarens avslutningspresent.

I vanlig ordning bjuds det på diskussioner om aktuella ämnen i podcasten Strömstedt & Berg. Denna gång snackar Jenny Strömstedt och Carina Berg bland annat om hur det gick med premiären av Jennys samhällsprogram - Jenny Strömstedt - och frågar sig varför Nobelprisvinnarna i fysik forskat på något man inte kan använda.

De funderar också kring gösen som Åsa Romson blev bjuden på när hon skulle äta lunch med kronprinsessparet och undrar varför man har gravidångest över alkohol när man bara får äta gös en enda gång under hela graviditeten. 

Jenny Strömstedt avslöjar snattarliga

I podcasten berättar också Jenny Strömstedt för första gången om hur det låg till med snattarligan på hennes gamla skola och avslöjar hur klassen fick råd till att ge läraren en dyr avslutningspresent.
- Det var ingen som någonsin fick veta det här... Förrän nu.

Se Strömstedt & Berg

Varför drömmer folk bara om saker som finns inom räckhåll? Varför borde Carinas man vara sotis på Sten Hedenhös? Få reda på det och mycket, mycket mer i veckans Strömstedt & Berg. Starta klippet i toppen av artikeln.

Eller lyssna på Podcasten här

 

Visa fler