Schlagergeneralen Christer Björkman besöker Jenny Strömstedt för att prata aktuella ämnen helt utan censurering. Efter att snabbt ha avhandlat den förestående Eurovision Song Contest (Björkman tror att vi för första gången på elva år har en god vinstchans) går de raskt vidare i ämnena.

"Ranelid gör allt inför öppen ridå"


Med tanke på det nyligen gångna franska valet och att Christer Björkman är uttalat frankofil, kommer de osökt in på hur blek den svenska politiken är i jämförelse mot den franska.

- Franska politiker är så livliga och debatterna är helt fantastiska att titta på, säger Jenny Strömstedt och eftersöker en import av lite fransk espri.

- Vi har ju Björn Ranelid, kontrar Björkman, till Strömstedts förtjusta medhåll.
- Ranelid är fransk. Han gör allt inför öppen ridå, han är ett fantastiskt exempel på hur svårt vi har för någon som är extremt expressiv och utåtriktad. Vi klarar inte det. Vi vill ha trevligt och lagom.

"Prao-elever är så otacksamma"

Christer Björkman och Jenny Strömstedt pratar vidare om hur nittiotalisterna har väldigt bråttom och saknar ödmjukhet.

- Jag tycker generellt väldigt illa om praoelever, erkänner Strömstedt,
- De är så otacksamma nu för tiden! Här får de hälsa på Bengt Magnusson och de tycker inte att det är någonting. De får titta på inspelningarna av Idol och tycker att det är skittråkigt. Jag har ett behov av att möta tacksamma människor!

Christer Björkman berättar också om den tiden i hans liv som var riktigt tuff. Han levde och led för konsten - till och med så pass att han ibland inte åt på flera dagar.

Se hela snacket i videoklippet ovanför!