I säsongens sista Strömstedt & Berg hade Jenny Strömstedt och Carina Berg begett sig hem till tittaren Cecilias trädgård. Där gick de igenom veckans hetaste ämnen, bland annat prinsessan Estelles dop och den tyska nakenheten.

"Jag klarar inte snuskeriet"

Carina Berg berättar om världens största pool, som är en kilometer lång, tog fem år och kostade elva miljarder att bygga. Detta får Jenny Strömstedt att avslöja sin poolfobi.

- Man ser herren framför sig ta ett ärtigt språng ned med sin spruckna finne på ryggen. Man ser barnen som leker på stranden och vet att det kommer läcka lite kiss i poolen. Jag klarar inte snuskeriet. Jag ser framför mig hur det ljumna vattnet letar sig in mellan herrarnas badbyxor och pungkulor och sedan in i min mun. Usch!

Thailand inuti en zeppelinare

Jenny Strömstedt spinner vidare genom att berätta om sitt verkliga Truman Show-ögonblick, som tog plats på ett badhus i tyska Brandenburg. Någon smart affärsman hade kommit på att man kunde bygga upp Thailand inuti en jättestor zeppelinare. Problemet uppstod när man förde in det etniska elementet i ekvationen.

"Är den tyska nakenheten ett nazistiskt drag?"


- I Tyskland har de en mer naturalistisk kroppskult, som även var en del av nationalsocialismen. Där är man naken i bastun.

- Är det ett nazistiskt drag - att vara naken? vill Carina Berg då veta.

Jenny Strömstedt tar en lov kring frågan och fortsätter sin redogörelse:

- När man kommer in i blandbastun är det bara att bita ihop och släppa handduken. Sedan sitter man där med tyska män med små slängiga saker mellan benen, och man ska känna att det är så naturligt. Men det som känns i bastun är hur fruktansvärt onaturligt detta är! Man gör allt för att inte titta på varandras kön.

- Så nakenhet som förut var naturligt har alltså nu blivit onaturligt, sammanfattar Carina Berg.

Se hela klippet i inslaget ovanför!
Se hela avsnittet HÄR