Början på sidans innehåll

Styckmordet i Karlskrona

Här kan du läsa allt om styckmordet i Karlskrona.

Här kan du läsa allt om styckmordet i Karlskrona.

Rättsexperten: ”Intressant att polisen filmat alla förhör”

4 min 4 sek

I en ny dokumentär om styckmordet i Karlskrona har Kalla Fakta gått igenom alla polisens videoförhör med mördarna Enligt Jens Lapidus, författare och före detta advokat, är det ovanligt att polisen filmar alla förhör och dessutom lämnar ut det.

Direktrapportering

Jens Lapidus om domen efter styckmordet ”Intressant”

9 min 1 sek

Idag kom hovrättens dom efter styckmordet på Mikael Pettersson, 57, i Karlskrona. Sonen Anatoliy och hans pojkvän Leo döms båda till livstids fängelse. Jens Lapidus menar att det är en intressant dom. Hör hela historien om styckmordet här.

Direktrapportering

Därför blev det livstid efter styckmordet ”politiskt mål”

2 min 2 sek

Anatoliy och hans pojkvän Leo får båda livstids fängelse efter styckmordet på Mikael Pettersson, 57, i Karlskrona. Hovrätten skärper alltså straffet efter det uppmärksammade mordet. Författaren och den före detta advokaten Jens Lapidus menar att det är ett resultat av ett politiskt initiativ där man vill att fler ska dömas till livstid.

Direktrapportering

Styckmordet i Karlskrona: Straffet för pojkvännen skärps

1 min 14 sek

Under tisdagen meddelades hovrättsdomen om styckmordet i Karlskrona. Två män har fällts i tingsrätten för mordet. En av männen var anhörig till mordoffret. Hovrätten skärpte under tisdagen straffen för den ena åtalade och därmed dömds båda männen till livstids fängelse.

Direktrapportering

Sonen om pappan: ”Bestämde mig helt enkelt för att avsluta hans liv”

3 min

Idag kom hovrättsdomen i det uppmärksammade styckmordsfallet i Karlskrona förra året, där 57-årige Mikael Petersson mördades av sin son och sonens pojkvän. I Kalla faktas nya dokumentär "Mytomanen" skildras en mer komplex bild av bakgrunden till mordet än vad som tidigare varit känt.

Direktrapportering

GW: Ovanliga detaljen i styckmordet i Karlskrona

4 min 27 sek

Styckmordet i Karlskrona förra sommaren var väl planerat. Det står klart efter att rättegången i Blekinge tingsrätt har inletts. Den 57-årige mannen slogs ihjäl i sin lägenhet, styckades i badrummet och forslades nästa dag ut i Karlskronas skärgård. Två män, 22 och 23 år gamla, har åtalats för mord och brott mot griftefriden. Leif GW Persson ger sin analys och tycker att en detalj sticker ut i det här fallet.

Direktrapportering