Superskaparna

Sju kreativa deltagare sätter sin fingerfärdighet på prov när de ställs inför olika utmaningar. Det gäller att tänka ut spännande lösningar när de försöker förvandla vardagsföremål till något unikt och inspirerande. Programledare är Marie Serneholt.

Sju kreativa deltagare sätter sin fingerfärdighet på prov när de ställs inför olika utmaningar. Det gäller att tänka ut spännande lösningar när de försöker förvandla vardagsföremål till något unikt och inspirerande. Programledare är Marie Serneholt.

"Ett järda irritationsljud"

Henrick blir lite ur balans av Anna Marias stämplande - ska det påverka hans resultat i finalen av Superskaparna?

Gör Henrik samma misstag igen?

Henrick har tidigare haft problem med metall men satsar skrattande på materialet ännu en gång. Superskaparna avsnitt 4.

Fanny får panik

Fanny vet inte hur hon ska göra för att få klart sin sänggavel. Superskaparna avsnitt 4.

Karin gör kakfat med dinosaurie

Deltagarna får i uppgift att göra ett kakfat och Karin väljer att låta en dinosaurie bära upp faten. Superskaparna avsnitt 3.

Ted byggde motorcykel med brutet ben

Ingenting stoppar uppfinnare Ted Lillevold från att jobba i garaget hemma. Han byggde till exempel en trehjuling med motor när han hade brutit benet. Superskaparna avsnitt 2.

Linda gjorde smycken av älgbajs

När designern Linda Kalkan växte upp gjorde hon halsband av älgbajs och lekte med kottar i alla dess former. Superskaparna avsnitt 2.

Hallå, juryn i Superskaparna!

Träffa Superskaparnas expertjury som består av Jonas Sandström, mångsidig kreatör som bland annat inrett designhotell i Kapstaden och Maria Westerberg, prisbelönt formgivare och programledare för barnprogrammet Junk.

Simon bor i en gammal gymnastiksal

18-åriga Simon Olsson bor med sin familj i en gammal gymnastiksal. Inte konstigt att man blir kreativ då. Superskaparna avsnitt 1.

Här är deltagarna i Superskaparna

Den 21 februari blir det massor av hemmafix, pyssel och remakes i rutan. I Sjuans nya program Superskaparna skapar sju kreativa deltagare allt från takkronor till hundkojor med hjälp av olika material och en stor dos fantasi. Programledare är Marie Serneholt och i expertjuryn sitter Jonas Sandström och Maria Westerberg.

Superskaparna - nytt program i vår

I vår har ett nytt fantasisprakande gör-det själv- program premiär i Sjuan. I Superskaparna möts kreativa deltagare i spännande tävlingar där deras skapelser bedöms av en stilsäker jury. Vinnaren kammar hem den prestigefyllda titeln ”Årets Superskapare 2017” och programmet leds av Marie Serneholt.