Svartenbrandt - Sveriges farligaste brottsling

Slut för säsongen

Senaste från Svartenbrandt - Sveriges farligaste brottsling

3:44
Spela
Tioåriga Jackie Ferm ringer polisen när pappan Svartenbrandt försöker mörda mamman

Tioåriga Jackie Ferm ringer polisen när pappan Svartenbrandt försöker mörda mamman

Svartenbrandts hot till familjen: "Hellre än att se er leva så här så slänger jag dig från balkongen och dödar ungarna". Hör Jackie Ferms skakande larmsamtal till 112.

Svartenbrandts hot till familjen: "Hellre än att se er leva så här så slänger jag dig från balkongen och dödar ungarna". Hör Jackie Ferms skakande larmsamtal till 112.

Nya dokumentärserien Svartenbrandt ger unik skildring av livet för "Sveriges farligaste brottsling"

Lars-Inge Svartenbrandt blev under sitt liv en av Sveriges mest namnkunniga brottslingar. I en unik dokumentärserie i tre delar berättas nu historien om...

Lars-Inge Svartenbrandt blev under sitt liv en av Sveriges mest namnkunniga brottslingar. I en unik dokumentärserie i tre delar berättas nu historien om Svartenbrandts liv.

- Jag har tidigare blivit speglad i film och i artiklar av journalister och som jag ser det är allt en rad nonsenshistorier om min person, säger han själv i dokumentärserien som har premiär på C More den 20 november.

I en unik dokumentärserie i tre delar som har premiär på C More den 20 november - Svartenbrandt - Sveriges farligaste brottsling - hjälper Lars-Inge Svartenbrandts vänner och familjemedlemmar tillsammans med poliser, journalister, cellkamrater och offer till att teckna ett porträtt av Svartenbrandt. Bilden är motsägelsefull och rör sig mellan en våldsam psykopat, en ökänd desperado och en karismatisk mediefigur.

Bland de medverkande i dokumentärserien finns dottern Jackie Ferm, Jan Guillou, Sten Levander, Susanna Ferm, Ivan Antonov, Mikael Lundh, Thabo Motsieloa, Janne Olsson, Gubb Jan Stigsson, Dennis Unger med flera andra.

Och så Lars-Inge Svartenbrandt själv, som i dokumentären ger en unik inblick i sitt liv och den kriminella bana som varade ett halvt sekel - och slutade lika våldsamt som den började.

- Den kategori lagbrytare jag tillhör, vi var inte bedragare, vi var inte tjacklangare och vi var inte hallickar, utan vi var egendomsutjämnare, säger han själv om sin kriminella bana i dokumentärserien som har premiär på C More den 20 november.

Förutom exklusiva intervjuer är dokumentärserien Svartenbrandt - Sveriges farligaste brottsling unik för att den för första gången berättar historien om Svartenbrandts sista år i livet. Han avled i en lägenhetsbrand 2016 och produktionen av dokumentärserien pågick fram till dess.

Lars-Inge Svartenbrandt blev under sitt liv en av Sveriges mest ökända brottslingar och har beskrivits som "Sveriges farligaste brottsling". Den mediala uppmärksamheten började han få i samband med en spektakulär massrymning från Kumlabunkern 1972 - och sedan dess har han prytt fler löpsedlar än de flesta.

"Svartenbrandt - Sveriges farligaste brottsling" finns att streama i tre delar på C More den 20 november 2018. Dokumentärserien sänds på TV4 under början av 2019.