Sverigequizen är tillbaka med en ny säsong. Under sex avsnitt besöker Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg sex olika platser i Sverige. På varje plats, som kan vara en stad eller ett landskap, besöker de sevärdheter och personer som leder till ett antal frågor.

De tävlande är tv-tittarna som antingen kan tävla själva, på TV4:s hemsida eller via en mobilapp mot andra tittare runt om landet.

Spela Sverigequizen med app eller på webben

Du som har en smart mobil kan ladda ned spelet Sverigequizen som mobilapp för såväl Apple- som Androidprodukter via denna länk: http://www.smarturl.it/sverigequizen. Annars går det precis lika bra att spela i Sverigequizens web-app genom att peka sin webbläsare mot sverigequizen.tv4.se.

Klassiskt radarpar

Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg har arbetat tillsammans i flera produktioner, bland annat i Slaget om Sverige i TV4. Ingvar började sin karriär som sportjournalist men gick vidare till att leda underhållningsprogram. År 2012 fick han hederspriset på Kristallengalan. Björn Hellberg har arbetat som sportjournalist. Han har också skrivit fle ra faktaböcker och deckare.