Jonas: Adam, jag fick liksom intrycket att Morberg hade ett horn i sidan till dig. Hur upplevde du omdömena och kommentarerna från honom? Han verkar så hård ju! =D
Adam Frimodig: Det var lugnt.. han var inte alltid så positiv mot mig men jag fick ju ett fantastiskt omdöme på curryn... men visst var det lite läskigt att ha honom i hälarna..

Linda: Vad var det bsäta ni tar med er från er medverkan? Kul att se er!
Adam Frimodig: Äventyret i sig, att få se hur det fungerar i TV och laga lite mat :-) Men det var lite stressigt ibland..

MGM: Du var bäst Adam, vi hejade på dig hela tiden !! Du var underbar att titta och lyssna på.
Adam Frimodig: Tack... det värmer att höra. Lite märkliga lines ibland :-)

Linda: Vad var det bsäta ni tar med er från er medverkan? Kul att se er!
Åke Lithén: Det absolut bästa med hela tävlingen är alla vänner man fått, många för livet känns det som!

Henrik: Hur fick ni idéerna till just den kokbok som du tänkte göra?
Adam Frimodig: Jag har alltid tyckt om fransk matlagning efter att hört massa berättelser av min svärfar och hans mor som lagade mycket franskt

Stina: Ni är underbara människor och underbara kockar!
Adam Frimodig: Tack så mycket

Elias (coolingen): Är ni besvikna?
Åke Lithén: Ingen vill väl falla på målsnöret, men det har varit en fantastisk resa. Svårt att vara besviken efter detta äventyr

Agneta: Adam - Grattis till att du kom så långt! Vem hejar du på?
Adam Frimodig: Jag hejar på Jennie men tycker att Louise är mycket duktig också...

Agneta: Adam och Åke - Vad har ni för favoritmatbloggar? Har ni även egna bloggar?
Åke Lithén: Min favorit blogg (förutom min egen blogg.soppamannen.se) är definitivt Foodges.blogg.se (drivs av Andreas med kepsen och hans polare Christer & Per)

Vincent: Adam. Jag hejade apsolut på dig, jag blev skitsur när Jennie gick vidare. Hon verkar så egoistisk. Min fråga: Hur känns det nu så här långt efter programmet? Hälsningar från Örebro.
Adam Frimodig: Det är jätte kul att gått så långt, jag trodde aldrig att jag skulle komma så långt som jag kom, aldrig.... så det är en stor vinst för mig.

moderator: Hej hej, moderatorn här - vill bara säga att det är två chattare i kväll så det är bra om ni riktar frågorna till den ni vill ha svar av ifall det är någon särskild. Bara "du" är lite svårt att för deltagarna att veta ifall det är just DE som ska svara på.

sara: Du är bäst Adam. Du borde ha vunnit!!! Vad var det första du tänkte när du åkte ut?
Adam Frimodig: Skönt att komma hem till min underbara fru och mina fina barn....

sara: Kommmer du att fortsätta att kämpa med att laga mat?
Åke Lithén: Självklar! Mat är min passion och jag kommer att ta alla tillfällen att uttrycka min kärlek till mat

Belmin: Hej Adam vilken rätt är du mest nöjd med i hela Sveriges Mästerkock?
Adam Frimodig: Jag vet inte riktigt men hummern var cool att göra. Annars är det kanske curryn där jag fick beröm. Nudelkorgarna gick ju åt .... :-)

Anna-Lisa: Vilken maträtt skulle du säga är din absoluta paradrätt Åke?
Åke Lithén: Fisk och skaldjursgryta eller Gladpackad filé

erica: hej Åke hejade på dej :)
Åke Lithén: Tack vännen!

sara: ADAAAAAAM!! du verkar vara en super trevlig och rolig person.. varje gång dem filmade dig för någon kommentar skratta jag alltid, haha ja ler varje gång du pratar!!
Adam Frimodig: Tack Tack... kul att kunna glädja andra. Man får ju bjuda lite....

George: Har ni fått ngr. kockerbjudanden efter detta?
Åke Lithén: Kan väl säga att: det ser ganska ljust ut på några fronter ;)

Jocke: Hej Adam! Jag vill bara säga att jag hejade på dig från början till slut. Du verkar vara en riktig trevlig kille och du är alltid positiv. Du kommer gå långt! :)
Adam Frimodig: Tack... jag har ett kanonjobb som jag trivs med så jag ligger lite lågt med mat på proffs nivå just nu :-)

Jonsey: Adam, går det att få tag på ditt curryrecept? Tycker att du var roligast att följa, jag höll på dig!
Adam Frimodig: Det finns nog på recept.nu tror jag

Eva: Adam och Åke. hur var juryn privat?
Åke Lithén: Fantastiska människor, verkligen. Sen får de ju roller av TV som kanske inte alltid är smickrande. Men bra grabbar alla tre

Vincent: Jättekul att du kom topp3, Adam. Vi har kollat varje gång och hejjat på dig. //Vincent o Agneta
Adam Frimodig: Tack tack.... vad trevligt .

Wilde: Åke, vi (jag och sambon) är så ledsna att du fick lämna sveriges mästerkock idag.. Genuin svensk mat med mycket kärlek passar oss perfekt och du har verkligen levererat kärlek under hela programmet. Vi ser fram emot att se mer av dig, du var helt klart bäst!
Åke Lithén: Jag kommer garanterat att försöka få fram mitt budskap även i framtiden

ida: i det första avsnittet kläckte ni bla. ägg och hackade lök, men vad gjorde ni med dom sen? slängde?
Åke Lithén: Råvaror och annat skänktes till Stadsmissionen

George: Har ni fått ngr. kockerbjudanden efter detta?
Adam Frimodig: Nej, inte än :-) Jag har ett så bra jobb som jag tycker är kul just nu. så jag vill inte byta.... just nu :-)

Pierre: Vad är roligast att laga av kött tycker ni? Lamm, fågel, fläsk eller nöt?
Åke Lithén: Lamm

Nirac: Vad jobbar ni med?
Åke Lithén: IT supporttekniker

Vincent: En till fråga Adam. Har du någon matblogg?
Adam Frimodig:

tyvärr inte... har inte riktigt tid men man vet aldrig...

Moppen: Vilken restaurang vore drömrestaurangen att jobba på för er?
Åke Lithén: Någon med fisk som specialitet

Hanna (Kock): Hej hej jag jobbar själv som kock och måste säga att jag tycker du skulle gått vidare det var dig jag hoppades på :D Jennie vet vi ju redan alla att hom kommer vinna för att hon smörar så mkt, och klarar sig igenom allt för att hon e deras gullegris. hade varit roligare att se dig och louise i finalen som var dom bästa i hela programet, och fått se en trevlig final med taksamma personer och inte en som tror att hon e gudsgova till kock världen. Jag älskar själv fransk mat och hade gärna köpt en kokbok om det :D lycka till de blir kul att se dig i köken i framtiden :D
Adam Frimodig: Tack tack...du får sno iden om du vill. :-) jag tycker det är ett fantastiskt kök men är noig lite för gammal för att sadla om... lite realist måste man ju va... Tack igen

Agneta: Hur skev bild får vi egentligen av programmet? Det verkar ju väldigt vinklat. Särskilt vissa incidenter och deltagare.
Åke Lithén: Vi har varit oss själva, men givetvis väljs ibland vissa delar ut för att få en vinkling, på det hela taget har Meter/TV4 gjort ett fantastiskt klippjobb (så som jag ser det)

Nirac: Vad jobbar ni med?
Adam Frimodig: Jag arbetar inom försvaret.

C-G Andersson: Vem av jurymedlemmarna hade ni helst jobbat med om ni fick välja. Om någon av dem skulle erbjuda jobb alltså. =)
Åke Lithén: Leif & Marcus

Agneta: Ska ni släppa kokböcker ändå?
Åke Lithén: Jobbar på det ;)

Agneta: Åke - vilken är ditt sämsta minne från programmet?
Åke Lithén: Känslan under slutet av restaurangutmaningen

Karl: Adam! Du har varit min favorit sen starten och du verkar vara en helt underbar person! Jag hoppas att du får ha de så bra där hemma och att du lyckas med din mat dröm! :)
Adam Frimodig:

Tack så jättemycket. Jag kommer laga mat till mina vänner och familj även i fortsättningen.

Anna: Åke, du hade en fin kokboksidé. Har du några planer på att förverkliga den?
Åke Lithén: Absolut

Pierre: Vad är roligast att laga av kött tycker ni? Lamm, fågel, fläsk eller nöt?
Adam Frimodig:

Lamm, grillat.... Och gärna grillat lamm.

Lisa: Adam - Grattis till att du kom så långt! Favoriträtt? :)
Adam Frimodig: Big Mac & co :o). Annars husmanskost i alla format.

Håkan: Jag är så dålig på att laga mat så min fru gör det oftast, snälla säg kan ni inte ge ett exempel eller tips på ett par bra maträtter som är schyssta men som är enkla att sno ihop för en köksanalfabet som jag?
Åke Lithén: Kör lite kycklingfilé i en stekpanna, häll på en påse tacokrydda, smaka upp med grädde. ät med nachos och sallad. DONE

Linnea: Adam: Vad gjorde ni av tårtorna efter att du gått?
Adam Frimodig: Vi åt upp dem :o)

Hedda: Åke och Adam!!! Ni äääääägde!!! Jag hejade på er heeeela tiden, men var det inte tråkigt att åka ut.
Adam Frimodig: Nej. Det var inte tråkigt att åka ut, jag är så otroligt stolt över att ha kommit så långt.

Barbro i Dalarna: När ni lagar mat, hur mycket tänker ni på hälsoaspekten? Jag är själv lite rund och försöker äta fettsnålt och låg GI. Tänker ni mycket på sådantt när ni lagar mat eller är det bara löjligt? Tack för ett bra program, ni var goa att se.
Åke Lithén: Det är definitivt något jag tar med mig efter detta. Mindre salt, mer balanserad näringsriktig mat.

C-G Andersson: Vem av jurymedlemmarna hade ni helst jobbat med om ni fick välja. Om någon av dem skulle erbjuda jobb alltså. =)
Adam Frimodig: 1.Marcus 2. Leif

Hedda: Åke och Adam!!! Ni äääääägde!!! Jag hejade på er heeeela tiden, men var det inte tråkigt att åka ut.
Åke Lithén: top 4, tråkigt? tror inte det :)

Elias (coolingen): När började ni älska matlagning?
Åke Lithén: som barn hemma i mammas kök

Hugo: Fick Ni smaka maten ni lagade ??
Åke Lithén: Tyvärr alldeles för lite

Håkan: Jag är så dålig på att laga mat så min fru gör det oftast, snälla säg kan ni inte ge ett exempel eller tips på ett par bra maträtter som är schyssta men som är enkla att sno ihop för en köksanalfabet som jag?
Adam Frimodig: Pasta med skaldjurssås, kräftstjärtar på burk och rökt skivad lax i gräddsås med mycket dill till och nåt gott vin.

HJ: Hur funkade juryns provsmakning egentligen? Hann inte maten bli kall innan de smakade?
Åke Lithén: Jo, all mat smakades av kall, men juryn provsmakade i köket direkt efter tillredning också (vi fick noga instr. att ha kvar lite i pannorna)

Ewa: Adam, Jenni klagade över att tårtreceptet var felaktigt. Var det verkligen så? Din tårta var f ö supersnygg, du borde ha gått vidare!
Adam Frimodig: Ingen aning, jag tycker inte om desserter så mycket ändå :)

Gunnar: Härligt kämpat killar! Vilken resa ni har bjudit på! Vilka av era rätter/utmaningar är ni mest nöjda med under hela resan från audition till dagens program?
Åke Lithén: Kärleksrätten förra veckan

Vendela & Lovisa: Adam, tycker dina barn om den mat du lagar? Har du någon bra barnvänlig rätt du kan tipsa om?
Adam Frimodig:

Egna grillspett, med olika saker på som man gör själv, kul och trevligt.

Agneta: Berätta någon bakom-kulisserna-hemlis... :)
Adam Frimodig: Vi frös som bara den i "green room" :-)

immi: Grattis till att ha kommit så långt! Fråga till er båda från en vegetarian: Vilken är er respektive favorit-veg-rätt?
Åke Lithén: Svårt att säga, men...Minestrone eller gratinerad broccoli, eller smörslungad morot, svårt att välja

Nirac: Marcus verkar vara den som är sakligast och vänligast av kockarna, stämmer det?
Åke Lithén: Leif har också mycket mat i ådrorna :=))

immi: Grattis till att ha kommit så långt! Fråga till er båda från en vegetarian: Vilken är er respektive favorit-veg-rätt?
Adam Frimodig: Veg lasagne... med mycket tomat sås... alt om du äter skaldjur....

Edge: Hej grabbar! Adam tyvärr måste jag säga att jag inte fattar Åke kunde åka före dig? Ville bara att Åke ska veta att jag uppskattat hans tid i programmet!
Åke Lithén: Tack för värmande ord.

elin: Vem fick ni bäst kontakt med av deltagarna, samt kockarna? :) Ni är bäst!!!!
Adam Frimodig:

Jag fick bäst kontakt med Jennie... å marcus

anonym: vem hejar ni på i finalen
Åke Lithén: Final, vilken final?

Anna: Vad har ni ätit till middag idag?
Adam Frimodig: Inte så mycket tyvärr men det kanske blir lite spagge å köttfärssås som min fru lagat lite senare

elin: Vem fick ni bäst kontakt med av deltagarna, samt kockarna? :) Ni är bäst!!!!
Åke Lithén: Andreas, Linda & Pernilla

anonym: vem hejar ni på i finalen
Adam Frimodig: Jennie

Nirac: Adam du har verkligen ett starkt psyke. Jag tänker på att du suttit löst flera gånger och fått ta emot en hel del kritikoch ändå kämpat på oh dessutom varit mest charmig av alla. Lyka till, till er båda!
Adam Frimodig: Tack tack... det är som sagt "bara" en tävling

daniel: Mycket bra jobbat av er båda, är själv kock, är imponerad av dig Adam hur du fick ihop din tårta :) Lycka till i framtiden Adam och Åke fortsätt med matlagningen ni har det i blodet
Åke Lithén: Yes chef! Ska försöka, verkligen

Anna: Vad har ni ätit till middag idag?
Åke Lithén: Fiskarsoppa med skaldjur, sej, purjo, morot och tomat

Engla: Tycker ni om att upptäcka mat när ni reser? Har ni något riktigt br amatminne från en resa som ni kan berätta om?
Adam Frimodig: Jag var i Hat Yai för många år sen och åt en nudelsoppa kl 0800 på morgonen som var så otroligt god, i lukten av avgas, ca 35 grader varmt och i en liten gränd... det är lycka för mig

Hugo: Fick Ni smaka maten ni lagade ??
Adam Frimodig: Tyvärr inte, vet inte varför men så var det...

Filippa: Åke, du är grym! Suttit varje kväll och peppat och hejat på att du ska vara kvar. Jag tyckte Jennie skulle åka, hon beter sig inte som en lagkamrat i tävlingarna. Hon bara gnäller, gör det själv för f*n. GÅ ÅKE!
Åke Lithén: Tack Filippa! Men i kväll var Jennie faktiskt bättre, go girl...

Anna: Vem i programmet har ni kontakt med numera?
Adam Frimodig: Jag pratar med Jennie ibland annars är det inte så många, Jessica å Johanna nån gång

Gunnar: Har Mästerkocksgänget (hela eller delar) några gemensamma projekt på gång framöver? ;)
Åke Lithén: Jaaa du, vi får se *klurig*

Gunnar: Har Mästerkocksgänget (hela eller delar) några gemensamma projekt på gång framöver? ;)
Adam Frimodig: Inte vad jag vet men det kanske dyker upp något kul... vem vet :-)

Linneja: Var det mycket skitsnack er deltagare emellan. Eller överlag bra stämning? Någon kärlek kanske?
Åke Lithén: Kärlek: Nja, vänskap.
Skitsnack: Märkte då inget

Sebastian: Hej Åke! Vad har varit roligast i Sveriges mästerkock?
Åke Lithén: Att fått chansen att få vara med om detta fantastiska äventyr

Hugo: Ni är två så härliga personligheter båda två synd att ni åkte. Jag är 14 år och vill laga en rätt till min familj något tips ??
Adam Frimodig: Laga något som du själv känner att du är duktig på och gör det så bra som du bara kan... inget svårt och krångligt. Våga vara enkel..... Mitt motto nu för tiden..

Linneja: Vilka bloggar läser ni?
Åke Lithén: Mina mästerkocks vänners + några fina journalistbloggar

immi: Vilken "key mat-learning" tar ni med er efter programmet?
Adam Frimodig: " Våga vara enkel"... krångla till saker är jag ju bra på :-)

sara: Skulle du vilja ha get ut en kokbok??
Åke Lithén: JAAAAAA

Elias (coolingen): Är ni besvikna?
Adam Frimodig:

Absolut inte, tvärtom.... kunde inte åkt ut mot en bättre kock

Sebastian: Hej Åke! Vad kommer du ta med dig från den här tävlingen?
Åke Lithén: Minnen minnen och vänner i stora lass

Piston Honda: Adam å Åke You rule!! Vad är den SVÅRASTE rätt ni provat laga - i eller utanför programmet. Ever!
Adam Frimodig: SwartValdsTårta.... :-) går ju knappt att stava till :-) det var inget jag behärskade

Agneta: Åke - I Sveriges Mästerkocksfinaaaaleeeen så klart!
Åke Lithén: Tyvärr! Det var ju så jag tänkte också, men...

immi: Vilken "key mat-learning" tar ni med er efter programmet?
Åke Lithén: Finliret under masterclass på Råkultur/Esperanto

Hugo: Vad är den största lärdomen ni dragit av programmet??
Adam Frimodig: " Att våga vara enkel" Det är inte helt lätt att förklara men att krångla till saker kan ju alla göra men att vara enkel är inte lätt... hoppas du förstår vad jag menar

Gunnar: Vilken typ av mat skulle ni vilja lära er mer om just nu?
Åke Lithén: Japaninspirerat definitivt

Hugo: Vad är den största lärdomen ni dragit av programmet??
Åke Lithén: Att aldrig tappa focus & givetvis mise an pace (reserverar min stavning)

Annica: Adam: När jag läser chatten känns det som du inte räknat med att komma så här långt, men du lagar ju superbra mat. Varför försöker du inte byta karriär, det är väl inte för sent?! Har du nån bästa Fredagsmysmat?
Adam Frimodig: Jag är ganska gammal å har ingen utbildning inom restaurang så att bara byta är ingen bra idé för mig. Jag trivs så bra med det jag gör också. Det var ett kulinariskt äventyr för min del... men man ska aldrig stänga dörren :-) Fredagsmys: Gott vin förstås ( om man gillar det ) å plock mat från någon kul affär...

Sannah: Va?? Jag trodde absolut på dig, Åke! Du som kunde allt, Jag hade tänkt mig att Jennie åkte ut, vad snopen jag blev.. Tycker ni att dommare har dömt rättvist? Ärligt på hjärtat, tack =)
Åke Lithén: Både för oss och domarna var detta EN TÄVLING, så ja det tror jag. men...givetvis finns det även ett förväntat drama i kulisserna med.

Helena: Ni är ju båda suveräna! Hoppas ni får jobb på en fin krog för det är ni värda!! Jättebra kämpat för att ni kom så långt! Tyckte däremot att Per Moberg specifikt och ibland resterande juryn var lite taskiga mot dig Adam, kände du så också?
Adam Frimodig: Nja, ibland kanske men inget som jag inte fixade trots allt... man måste ju tänka på att det ska bli bra tv :-) eller hur

Elias (coolingen): Ska ni släppa någon kokbok ändå?
Åke Lithén: Så klart, om tillfälle ges

Gunnar: Vilken typ av mat skulle ni vilja lära er mer om just nu?
Adam Frimodig: Fransk och Spansk... fina kök enligt mig.

Anna: Vem i programmet har ni kontakt med numera?
Åke Lithén: Andreas, Linda och Pernilla

moderator: Hej alla glada chattare, många roliga frågor. Vi hinner med ett par till, sedan måste vi avrunda.

Linneja: Har ni plockat fram skämskudden under programmet någon gång? När? :)
Åke Lithén: Förstekt kött som vilat över stekbordet i 2 timmar, behöver jag säga mer?

amanda L: Adam! Du verkar så jädra skön (: satt och skratta åt/ med dig varje program (: tänkte höra om du har någon utbildning inom mat?
Adam Frimodig: Jag har ingen som helst utb utan bara ätit en massa som kanske syns i rutan :-) jag har alltid tyckt om mat men började laga först för kanske 12 år sen när jag flyttade til sto och träffade min fru, måste ju impa på henne ibland... :-)

Jocke: Åke borde vunnit helt klart Jag är själv en liten "hobbykock" och tycker att Åke var den enda som verkligen lagade mat med äkta känslor!
Åke Lithén: Mmm, tack

Mårten Nilsson: Jag älskar att laga mat och skulle jättegärna söka till det här programmet om det blir fler säsonger - vad skulle ni ge som bästa råd? Do's and dont's liksom!? Bra jobbat av båda btw.
Åke Lithén: Var ärlig, våga och ljug aldrig

lisa: Vill du inte jobba med mat eller restaurang även om du skulle få chansen Adam? Tänkte på svar längre ner där du säger att du för "gammal" att sadla om...Tycker du och Jennie är bäst i programmet för övrigt!
Adam Frimodig: Svår fråga. Om jag skulle få ett fint erbjudande så skulle jag självklart fundera på det men man måste ju vara lite realist. En sak att laga till fam och vänner å en annan till bet publik. å sen all utb på det...

Mårten Nilsson: Jag älskar att laga mat och skulle jättegärna söka till det här programmet om det blir fler säsonger - vad skulle ni ge som bästa råd? Do's and dont's liksom!? Bra jobbat av båda btw.
Adam Frimodig: Bara sök och var dig själv i matlagningen och personlighet... våga bjuda på dig själv

Petter: Adam: Ska du göra Schwarzwaldtårta fler gånger framöver?
Adam Frimodig: Aldrig... kommer bara köpa den :-)

Engla: Tycker ni om att upptäcka mat när ni reser? Har ni något riktigt br amatminne från en resa som ni kan berätta om?
Åke Lithén: Maten i andra kulturer är ju det största med att resa. Streetfood och restauranger packade med lokalbefolkning är det som gäller för mig under resor

abbe: vilken maträtt är er favorit??
Adam Frimodig: En hederlig söndagsmiddag... karré å brunås med potatis, sockerärtor och svartvoinbärsgele... eller en burgare med pommes... hemlagad

Toker: Gjorde ni illa er i programmet något? Det lär ju vara ganska vanligt att man skär sig som kock till exempel?
Adam Frimodig: Jag skar mig nån gång, ytterst lite....

Gunnar: Har er syn på matlagning ändrats i och med Mästerkocken? På vilket sätt?
Adam Frimodig: Nej... jag kommer alltid att laga den mat jag tror på

Agneta: Ska ni släppa kokböcker ändå?
Adam Frimodig: Nja.... inget jag tror just nu... men man vet aldrig

Åke Lithén: Nu börjar jag avrunda, tack alla för enn mycket treflig chat, vi kanske ses, vem vet :) -Åke

moderator: Nu tackar vi Adam och Åke för alla bra svar. Håll utkik efter fler spännande chattar på tv4.se i framtiden. Trevlig kväll!