Namn: Anders Julin
Ålder: 31
Ort: Solna
Yrke: Säljkonsult
 
Varför sökte du till Sveriges mästerkock?
Eftersom jag sökte till Sveriges mästerkock 2012 och åkte ut i slutkvalet så ville jag verkligen ge det en ny chans i år och visa vad jag går för. Jag älskar matlagning och jag älskar att tävla. I Sveriges mästerkock får jag chansen att göra båda delarna och samtidigt starta en helt ny karriär.
 
Hur började ditt matintresse?
Mitt intresse började när jag var väldigt liten och fick vara med mamma i köket. Hon lagade mat till familjen och jag lagade mat till min monchichi. Han fick nog ingen gastronomisk upplevelse monchichi, men jag fick i alla fall härja fritt med kryddburkarna.
 
Vilken typ av mat lagar du helst?
Jag är nog ganska klassisk fast med en modern touch. Mycket av min inspiration hämtar jag från det svenska och det franska köket. Ankbröst med tryffelpuré och brysselkål är aldrig fel!

Vilken är din favoriträtt?
Köttbullar med mjölig potatis, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka.
 
Finns det något du absolut inte äter?
Jag är ingen stor beundrare av inälvsmat men annars går det mesta ner.
 
Varför tror du att just du kan vinna Sveriges mästerkock?
Jag har en bred baskunskap samtidigt som jag är strukturerad i köket och grymt tävlingsinriktad.