Namn: Carl Bodin Svensk
Ålder: 23
Ort: Lund
Yrke: Studerande
 
Varför sökte du till Sveriges mästerkock?
Från början var det min bror som anmälde mig, utan min vetskap. Anledningen till att jag sedan gick på audition var för att jag såg det som en kul grej och för att se hur min matlagning stod sig i konkurrens med övriga amatörkockar i Sverige. Att dessutom få förmånen att testa min mat på tre av Sveriges mest smaksäkra män lockade självklart!

Hur började ditt matintresse?
Jag har alltid varit intresserad av mat, men mitt intresse tog fart på riktigt i högstadiet. Jag började bjuda mina vänner på middagar och insåg hur roligt det var att laga mat och hålla hov. Numera är det standard med hemlagade söndagsmiddagar i det lilla kollektivet. Gärna klassiker. En slottsstek med hasselbackspotatis och vinbärsgelé kanske?

Vilken typ av mat lagar du helst?
Helst av allt lagar jag svensk mat. Mat med enkla, rena smaker baserat på nordiska närproducerade råvaror. Vällagad, men ingen överdrivet komplicerad mat. Den amerikanska kocken och tv-profilen Mario Batali brukar alltid säga "what grows together, goes together". En devis som stämmer och som jag gärna håller mig till.

Vilken är din favoriträtt?
Jag har ingen direkt favoriträtt utan lagar och äter den maten jag för tillfället är sugen på. Årstiden, miljön och sammanhanget påverkar mycket och styr även mina smaklökar.
 
Finns det något du absolut inte äter?
Jag är allätare, testar gärna allt och uppskattar mat i alla former. Jag har dock svårt för "dålig" korv och champinjoner och majs på burk. Jag har dessutom liten förståelse för allt för het mat. Jag kan uppskatta lite hetta i en maträtt, men mat som bränner på tungan i ett halvt sekel har jag inget till övers för.
 
Varför tror du att just du kan vinna Sveriges mästerkock?
Jag tror att jag har stora chanser att vinna Sveriges Mästerkock för att jag i grund och botten har en god känsla för matlagning. Jag vet vilken typ av mat som är modern, hur den skall se ut och hur den skall smaka. Jag gör dessutom sällan bort mig i köket, utan har en mycket hög lägstanivå. Dessutom är jag en trogen IFK Göteborg-supporter, vilket borde ge mig några extrapoäng hos Mannerström i alla fall.