Josefin: Din muss var karaktärlös, hur kommer detta sig?
Björn Spak:
De tyckte nog jag karamelliserade sockret för lite.

Linn: hej varför gick det inte att göra en sylinder av kexet jag míssade det så jag vill gärna veta
Björn Spak:
Jag skulle haft det inne i ugnen längre så att sockret hade smält mer.

logopedstudenter: Vi är två logopedstudenter som vill säga att vi tycker att ditt sköldbrosk är väldigt fint. Vi gillar vinkeln där de båda broskskivorna möts. Maten såg också väldigt god ut. Vilken är din favoritkrydda?
Björn Spak:
Och vad tycker ni om min bakre tremulant? Favoritkryddan måste nog vara bacon.

Callemange: Hur känns det att stunden i rampljuset är slut? Vore spännande att höra dina tankar!
Björn Spak:
Vi får alla våra femton minuter, mina var väl slut. Men jag försöker få uppmärksamhet på min blogg Palsternackan istället.

Cornelia: Hur har du utvecklats som kock under programmets gång?
Björn Spak: Det tar två dagar att spela in ett program och man lagar kanske mat i 60 minuter (plus eliminering för mig), visst lär man sig saker men man hinner laga mer mat hemma eller om man praktiserar på restaurang.

Roffe: Tyckte du var en av de bästa. Slarvade du bort lite tycker du?
Björn Spak:
Några gånger kanske jag slarvade. En stor utmaning för mig var just att tävla, jag har t.ex. aldrig hålli på med någon sport.

danno: Vilken av dina rätter var du mest nöjd med under serien?
Björn Spak:
Auditionblodpuddingen och utseendet på kycklingen i Gävle.

Carlos: Är Per Morberg så elak som han verkar?
Björn Spak:
Nej, men han spelar nästan hela tiden rollen av sig själv.

Michaela: Du inledde så starkt med din blodpudding och var så positiv och glad, när du hamnade i duellen första gången verkade du tappa mycket av din positiva energi och det kändes som att det var då det började gå utför för dig?
Björn Spak:
Jo så var det nog, jag är inget vidare på att resa mig efter motgångar verkar det som.

Johanna A: Jag tycker att bacon passar till alla maträtter, tycker du det med?
Björn Spak:
I grova drag ja! Men helst skall det vara riktigt som man köper i charkdisk, de plastpackade är alldeles för vattenhaltiga.

Bella: Nääe vad tråkigt att du åkte ut, vad händer nu efter programmet? :)
Björn Spak: Jag kör min blogg Palsternackan där jag får orera så mycket jag vill, rätt kul.

göses: Vem är bäst? Leif, Markus eller Per?
Björn Spak:
Per är bäst skådis, Markus har koll på moderna grejer, Leif har tagit in nya franska köket i Sverige.

Marcus Älmefur: Hur har du fått all kunskap inom matlagning?
Björn Spak:
Jag har läst sjukt mycket och lagat en massa mat till kompisar och mig själv.

Johan: Hej. Du var en frisk fläkt i denna tävlingen, bra jobbat. Är du helt självlärd i köket?
Björn Spak:
Hallå! Tack! Ja jag får väl sägas vara självlärd, har lagat med andra amatörer en del även till stora kalas.

Olle: Har du någon kontakt med de övriga deltagarna i programmet?
Björn Spak:
Träffade Louise, Jessica och Johanna för ett par veckor sedan. Hoppas få träffa Maximilian när han kommer hem från Kina.

Anette: hoppas på att få se mer av dej. Du var bäst. Jobbar du på någon restaurang nu?
Björn Spak:
Tack! Nej jag skyfflar papper på kontor. Vet inte om jag skulle passa superbra i ett restaurangkök, kanske i matsalen?

VirreK: Vem tycker du ska vinna tävlingen ?
Björn Spak: Den som imponerade mest på mig från audition och fram tills jag åkte ut var Louise.

Daniel: Fyra stresstävlingar, vilken var den värsta av dem?
Björn Spak:
Omeletten, då var jag lika knäckt som äggen.

Marcus: När spelades avsnitten in?
Björn Spak: November-december.

arras joran: Om du fick välja mellan prinsesstårta eller bacon till fukost, vad skulle du välja då
Björn Spak:
Bacon alla gånger, prinsesstårta är inte min grej riktigt.

Fille: Adams mat såg ju riktigt smaklös ut, var den bättre än hur det såg ut på tv?
Björn Spak:
Svårt att säga något om de andras mat, vi fick ju aldrig smaka på varadras mat och knappt hann vi se den heller.

Åke Lithen: Faan Björn! I min bok är du för alltid den där snacksalige, jobbiga, goa och ödmjuke killen (vete f..n hur det går ihop, men på nått sätt gör det det), sluta aldrig vara dig själv. Vi saknar dig Björn oavsett vad Jennie säger. Så det så.
Björn Spak:
Jag saknar er också! Skall bli spännande att se vad ni hittade på och om ni drack mycket Irish Coffee.

Socker: Hur känns det att se sig själv på tv?
Björn Spak:
Väldigt bra! Pinsamt ibland men överlag har de nog fångat min karaktär ganska bra.

Victoria: Louise verkade väldigt ledsen när du åkte ut. Hade ni blivit nära kompisar? Vem kom du närmast? Diggade dig starkt. mest av alla
Björn Spak:
Japp, Louise och jag blev väldigt goda vänner. Tack för stödet!

Daniel: Jag var imponerad av din auditionsrätt, gör du mycket mat ifrån scratch? Varför i så fall?
Björn Spak:
Kul att du gillade den! Jag tycker helt enkelt det är kul att göra grejer från grunden.

Per: Varför var Per borta i början av detta avsnitt? Vart höll han hus?
Björn Spak:
Kommer inte ihåg, ibland hade de lite andra grejer för sig i juryn.

ebba: varför har du så stora polisonger och vilken maträtt var svårast att göra??
Björn Spak:
Jag har haft polisongerna ganska länge och de har blivit en del av mig. Omeletten hade jag mest problem med.

Elias: Är du kär i Louise?
Björn Spak:
Nej, jag är kär i min fru. Väldigt praktiskt!

Jan-Åke: Hej! Vilken är den godaste måltid du har ätit och var var det någonstans?
Björn Spak:
Den godaste, eller kanske snarare bästa, måltid jag ätit var på Mugaritz i Baskien för många år sedan. Det var en straptsrik färd dit för mig och min fru men den var väl vär det.

Marcus Älmefur: Öl eller vin?
Björn Spak:
Jag gillar båda, och andra drycker med, men jag är ölnörd och tror att biran kommer starkt även på finkrogen i framtiden.

Marcus Älmefur: Hur var stämningen bland alla kockar? Var det mkt bråk och tjaffs?
Björn Spak:
Nej det var god stämning, vi hade kul ihop.

louiesson: du har ett fantastiskt ordförråd, hur tränar man upp det?
Björn Spak:
Pratar mycket ;-)

linus: hur kändes det att åka ut idag?
Björn Spak:
Det var jättetråkigt att åka ut, samtidigt betydde det att jag fick åka hem och se min ettåriga dotter lära sig gå :-)

Maria: Varför ville du vara med i mästerkocken?
Björn Spak:
Jag ville testa hurpass bra jag var i jämförelse med andra. Hade inte räknat med att få så mycket uppmärksamhet men säger inte precis nej till det ;-)

robert: vilken är din favoritkock i sverige? jag älskar tore wretman!
Björn Spak:
Jag är väldigt svag för Håkan Thörnström, kul att han precis fick stjärna av gummigubberna!

Björn Spak:
Tack för alla roliga frågor och komplimanger, tyvärr hann jag inte svara på allt. Tack även för allt stöd jag fått under programmets gång!
Ni kan fortsätta följa mig på bloggen Palsternackan.
Puss & kram!
/Björn

moderator: Då tackar vi Björn för chatten och tackar även alla er som ställde frågor. Vi ses nästa vecka.