Namn: Frida Eriksson

Ålder: 
25

Yrke:
Handläggare

Familj:
Sambon Johan

Varför sökte du till Sveriges mästerkock?

Jag är en riktig tävlingsmänniska och att söka till Sveriges mästerkock har alltid varit en dröm, men rädslan för att misslyckas har varit för stor för att samla mod till att söka. I år bestämde jag mig, jag skall utmana mig själv, vinna över min rädsla och ta mig utanför min trygghetszon. Att få sin matlagning bedömd av tre fantastiska matfantaster är något som jag tror alla matlagningsintresserade har som dröm!

Betygsätt dig själv som kock – en, två eller tre stjärnor?

Det beror helt och hållet på vem man jämför sig med. Men överlag skulle jag säga 2 stjärnor i teknik, 2 stjärnor i upplägg och 3 stjärnor i smak. Jag säger som Leif ”En kock blir aldrig fullärd och blir man det kanske det är dags att lägga kastrullerna på hyllan”.

Vilken är din styrka i köket?

Min största styrka i köket är min smaksäkerhet och min starka vilja att bli bättre för varje rätt som jag lagar.
Jag tror även att min kreativitet är en av mina stora styrkor i köket, vilket oftast syns på mina upplägg.

Vilken är din paradrätt?

Om jag skall vara ärlig så har jag ingen riktigt paradrätt. Jag lagar väldigt sällan exakt samma mat utan älskar att testa nya smaker och metoder. Men om jag skulle vara tvungen att säga en maträtt så ligger lågtemprerad lamm, potatiskaka, fina primörer och en god rödvinsås mig väldigt varmt om hjärtat. Sen älskar jag även långkok, finns det något bättre än när köttet trillar isär?

Vilket redskap är din bästa vän i köket?

Jag tror att mitt bästa redskap i köket är termometern. Att få huvudråvaran perfekt är väldigt viktigt.