– Den här säsongen är unik eftersom vi har ett stort antal potentiella vinnare som lagar mat på en mycket hög nivå. Vår utmaning som jury är att försöka kora rätt segrare vilket aldrig har varit svårare. Det händer att vi inte är överens men i svåra fall får vi rösta om saken. Tittarna kan räkna med mycket spänning och en del skrällar, lovar Leif Mannerström, jurymedlem i Sveriges mästerkock. 

Leif har tillsammans med jurykollegorna Mischa Billing och Markus Aujalay sökt efter skickliga matlagare över hela landet med auditionstopp i Stockholm, Göteborg, Helsingborg samt en avstickare till Sundsvall. De 40 bästa matlagarna tog sig vidare till slutkval i Gävle där till slut 12 finalister utsågs. De lyckligt utvalda kommer att göra upp om titeln ”Sveriges mästerkock” i nya krävande tävlingsmoment varje onsdag på TV4 och TV4 Play. Vem som tar hem titeln ”Sveriges mästerkock 2019” avgörs i finalen som sänds den 3 april.

Årets topp 12 i Sverges mästerkock 2019:

Daniel Jernkrook, Sundsvall, 39 år, ambulanssjuksköterska

Helena Österberg, 48 år, Leksand, banktjänstekvinna

Emilia Nilsson, 21 år, Silsjönäs, grisbonde

Patrik Engfors, Dalby, 45 år, prisstrateg

Magnus Johansson, Upplands Väsby, 44 år, affärsutvecklare

Lotta Gusterman, 60 år, Stockholm, avdelningschef

Gabriel Jonsson, Visby, 30 år, byggkonsult

Jonas Lindberg, Gävle, 27 år, handläggare

Wichudaporn Chaiyasaeng, Grästorp, 36 år, kommunarbetare

Malin Jelk, 29 år, Stenungsund, internkonsult IT

Daniel Johansson, Hjo, 45 år, bilmarknadschef

Moa Munk, 19 år, Tjörn, barista/servitris

Vinnaren av Sveriges mästerkock får en kvarts miljon kronor och ett kokbokskontrakt med Bonnier Fakta. Nionde säsongen av Sveriges mästerkock sänds onsdagar klockan 20.00 på TV4, TV4 Play och C More.

Se Sveriges mästerkock på TV4 Play >>