Årets vinnare av Sveriges Mästerkock, Jennie Walldén, har tillsammans med receptsajten recept.nu utsett vilka bilder som bjudit på det bästa, vackraste, snillrikaste eller aptitligaste upplägget.

Priset

Vinnaren tar hem hela tio kilo färsk skrei levererat direkt till dörren. Övriga sju kandidater erhåller presentkort på en årsförbrukning av svenskt smör och/eller ost för finsmakare.

 

Bonus: Jennie Walldéns bästa tips för en elegant uppläggning

-  Tänk på färger och former redan när du väljer vad du ska laga så att du har en bild i huvudet av hur det ska se ut på tallriken.

-  Lägg inte upp för mycket på tallriken. Så ser det lätt bufféaktigt ut.

-  Dränk inte tallriken med sås, det är viktigt att man ser alla smakerna!

-  Vanliga matskedar och rena händer är mina bästa redskap vid uppläggning. En pincett för varma saker är också bra att ha.