Namn: Hanna Rehlin
Ålder: 20
Ort: Järfälla
Yrke: Studerande
 
Varför sökte du till Sveriges mästerkock?
Matlagning gör mig lycklig. Jag vill pusha mig själv och utvecklas till en ännu bättre kock. Jag vill utmana mig själv och samtidigt bevisa för mig själv att jag verkligen kan. Jag gillar att kasta mig ut i det okända och se var jag landar någonstans.
 
Hur började ditt matintresse?
Mitt matintresse har funnits med så länge jag kan minnas. Min familj har rest otroligt mycket och jag har därför fått smaka på väldigt mycket från tidig ålder. På så vis har jag fått upp ögonen och nyfikenheten för att alltid vilja smaka på nya saker. Ju äldre jag blev desto mer ville jag lära mig att få till dessa underbara smaker på egen hand och nu bor jag i princip i köket. Som liten ville jag hellre ha en bit chèvre än godis.

Vilken typ av mat lagar du helst?
Jag älskar att laga mat från grunden, sådant som tar tid så jag får lägga ned extra mycket kärlek på den. Jag lagar väldigt mycket rustik och klassisk mat samtidigt som jag sätter min egen prägel på den med asiatiska influenser. 
 
Vilken är din favoriträtt?
Jag älskar skaldjur, bara äta dom som dom är tillsammans med något riktigt gott och segt surdegsbröd och ett friskt, lite sötare fruktigt vitt vin. Favoriterna är kräftor, hummer, ostron och musslor.
 
Finns det något du absolut inte äter?
Nej, det gör det nog inte men det finns vissa saker som jag gillar mindre som till exempel starkt rökta råvaror, men jag tror att alla kan lära sig att tycka om allt bara det tillagas på rätt sätt. Däremot äter jag inte hel- eller halvfabrikat utan det ska vara riktiga råvaror med bästa kvalitet ur näringssynpunkt.
 
Varför tror du att just du kan vinna Sveriges mästerkock?
Jag tror att jag kan vinna Sveriges mästerkock därför att jag har envisheten och viljan att hela tiden bli ännu bättre och jag kämpar hårt. Den enda personen som kan stoppa mig från mina drömmar är jag själv.