Efter två av tre utmaningar i mästerkocksfinalen hade Jennie tagit en liten ledning och såg ut att vara på väg mot segern – men den avslutande trerättersmenyn kom att bli avgörande. Där gick Louise ikapp och lyckades också ta slutsegern med en enda poängs marginal. Båda brast ut i gråt inför tv-kamerorna: glädjetårar för Louise och tårar av besvikelse för Jennie.

- Just då var det jättetufft. Samtidigt var det också något slags lättnad som kom över en: nu är det ändå över. Sen får man acceptera att det blev som det blev. Jag är jättestolt över att ha kommit så pass långt som jag faktiskt gjorde, jag trodde knappt jag skulle gå vidare från audition.

Och Jennie har bara lovord för sin finalmotståndare:
- Hon var definitvt en värdig motståndare. Det var ingen annan som skulle ha stått där, tycker jag.

Tvärtemot vad man kunde tro kändes konkurrensen mellan deltagarna hårdare i början av säsongen än längre fram, tycker Jenny.
- Det var mer konkurrensstämning mellan oss i början. Eftersom man visste att många skulle åka ut blev man kanske inte direkt kompis med folk, för den personen kunde ju åka hem i morgon. Man blev tajtare ju längre tiden gick och det blev mer vänskapligt – tävling men på ett schysst sätt.

Vem kom du själv bäst överens med?
- Adam. Vi var jättebra kompisar och är det fortfarande.

Av alla rätter du lagade under säsongen, vilken var du själv mest nöjd med?
- Min ängamat. Det gick över förväntan. Jag är lite imponerad att jag lyckades göra korv på en timme.

Största misslyckandet då?
- Jag måste säga att det var alla mina tre rätter i finalen. Jag visste inte ens vad jag skulle laga när jag kom ut från skafferiet. Jag tog liksom det jag såg och gick därifrån, så det var inte särskilt genomtänkt. Det var vad jag kom på där och då. Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv.

Nu är Jenny tillbaka i skolan för att avsluta sina studier. Samtidigt driver hon sitt eget företag, bloggar, frilansar som matskribent och matfotograf – och har vissa planer på en egen kokbok. Inte heller saknas erbjudanden. I programmet har vi hårt både Leif Mannerström och Markus Aujalay erbjuda Jennie plats hos dem, och det verkar inte bara vara löst prat:

- Jag har pratat med både Markus och Leif om jobb. Sen vet jag inte om jag ska satsa på mitt eget eller jobba för nån av dem. Jag tror att jag kanske jobbar hos Markus om några år och kör mitt eget först. Jag tar det lite som det kommer.