Namn: Julien Huéber
Ålder: 32
Ort: Umeå
Yrke: Tennistränare
 
Varför sökte du till Sveriges mästerkock?
Någon (pappan till en av mina elever) tipsade mig om en matlagningstävling där jag skulle passa som deltagare. Jag missade de två första säsongernas auditioner men såg programmet på TV. Det kändes som att det var något för mig så jag tog chansen och anmälde mig till årets upplaga.

Hur började ditt matintresse?
Jag älskar god mat! God mat som jag fick äta under min barndom. Jag fick mitt matintresse från i första hand mormor, min far och min mor som är grymma kockar eller matlagare.

Vilken typ av mat lagar du helst?
Jag lagar helst det som jag tycker är kanongott och det varierar konstant. Jag har haft min coq au vin-period, pizzaperiod, tarte Tatin-period och många andra... Under en sådan period lagar jag rätten ganska ofta, tills jag blir nöjd med resultatet! Just nu är jag mitt i en brödperiod: det blir baguetter nästan varje dag!

Vilken är din favoriträtt?
Jag är väldigt förtjust i fisk och skaldjur. Sniglar och godlår tillhör den kategorin, he he! Och stekt anklever har jag svårt att säga nej till.

Finns det något du absolut inte äter?
Svenska köttbullar. Nej, jag skojar bara! Jag har faktiskt lärt mig att tycka om dem och har lagat köttbullar två gånger sedan Gävle. Däremot har jag jättesvårt för kalvbräss, hjärna och testiklar: helt omöjligt att svälja.

7. Varför tror du att just du kan vinna Sveriges mästerkock?
Jag är en fransman som älskar att laga mat och vars far är duktig kock. Jag är präglad av den franska matkulturen så jag vill tro att jag har en fördel jämfört med mina konkurrenter. Dessutom brukar jag vara bra på att improvisera och det kan nog vara till hjälp i en sådan tävling...