Anders Dahlbom

Anders Dahlbom har en lång och prisad karriär bakom sig. Förutom att ha drivit ett flertal restauranger, varit huvudansvarig för nobelmiddagen och tävlat i Svenska kocklandslaget i flera år, har han vunnit Årets kock och Guldfisken. Den prisbelönte kocken Anders Dahlbom är skolad i det svenska och det franska köket, har tidigare ägt och drivit ett flertal restauranger men arbetar i dag med att utveckla tävlingen Årets kock samt att coacha andra kockar. Något som han nu också kommer göra i tv-rutan.

Markus Aujalay

Markus Aujalay, född 1971 och bosatt i Stockholm, har hunnit med att vinna inte mindre än tre av våra tyngsta kockutmärkelser: Årets viltkock 2000, Årets gröna kock 2000 samt Årets kock 2004. Han har arbetat på berömda krogar som Operakällaren, Leijontornet och Fredsgatan 12, och driver numera festvåningen Winterviken, samt är delägare i Fjällpuben i Åre. Markus har även haft det hedersamma uppdraget att laga Nobelmiddagen, och för TV4:s publik är han ett välkänt ansikte som middagstipsare i Nyhetsmorgon.

Leif Mannerström

Leif Mannerström, född 1940 i Stockholm och bosatt i Göteborg, är ett tungt namn inom den svenska restaurangbranschen. Som ung började Leif jobba som kock ombord på Svenska Amerikalinjens fartyg Kungsholm, och när han så småningom klev iland arbetade han på ett antal av Göteborgs finare restauranger. Med krogen Johanna introducerade Leif det nya franska köket i Sverige på 1970-talet. Leif drev under många år fisk- och skaldjursrestaurangen Sjömagasinet, som belönades med en stjärna i Guide Michelin, och är nu delägare i restaurang Kometen, även den i Göteborg. Leif har gjort sig känd som en av den svenska husmanskostens främsta förkämpar.