Matilda: Hur känns det?
Laleh:

Förfärligt jobbigt!

Sigge: Om du skulle jämföra din smärta i fingret med någonting.. Vad skulle du då jämföra den med? kram
Laleh: En åtta på smärtskalan, kanske.

Vendela: Fick du sy i ditt finger?
Laleh: Det behövdes egentligen sys, men det fanns ingen tid under utmaningen. Så det tejpades i efterhand.

Caroline: Du var jätteduktig, tycker inte du borde åka ut! :) Har du fortfarande samma stora glädje för matlagning som du hade innan programmet? Hoppas det! kram :)
Laleh: Ja, jag har kommit över besvikelsen. Självklart tycker jag fortfarande det är roligt att laga mat! Det är ett intresse som inte försvinner så enkelt.

SaraHannaJoel: Laleh du var våran favorit!! Så tråkigt att se att du fick åka ikväll, hade gärna sett att du fick vara kvar. Har programmet öppnat några nya dörrar för dig? kramar
Laleh: Inte än, men vi får se!

Karin: Tror du att du hade klarat av pärontartletten om du inte skurit dig?
Laleh: Ja det tror jag absolut. Det var oerhört svårt att fokusera sig och tiden var väldigt knapp, jag kom långt efter i och med att jag behövde stoppa blödningen varannan minut.

Kocken: är det någonting du ångrar att du gjorde i programmet? ps. jag hejjade på dig
Laleh: Jag ångrar ingenting, visst kunde man ha gjort vissa saker annorlunda med facit i handen, men i stundens hetta fanns det inte så mycket annat att göra. Tack för att du hejade på mig!

Linn H: Hur mår du efter alla omständigheter? Du är bäst!
Laleh: Jag mår okej. Det var jobbigt att se sig själv i en sådan krissituation som jag hamnade i där i slutet. Men jag är glad att få ha varit med och kommit så långt, även om besvikelsen att inte ha nått längre finns där.

amiroeli: Vad tyckte du om juryns bemötande ang din ghalie mahi (god men ful)
Laleh:

(Det var alltså min fiskgryta i förra programmet.) Jag tycker det var lite orättvist, det var en rätt de inte var vana vid, men som tur var räckte smakerna!

Zäta: Du verkar vara en mycket känslig person. Är det bara här i programmet som du blir så stressig?
Laleh: Det är en enorm press under inspelningen som inte riktigt fångas på TV. Man har mycket vilja och lite tid, och då blir det stressigt.

Xzenolf: vad är din persiska specialrätt?
Laleh: Jag behärskar det mesta i det persiska köket, ett av världens bästa och äldsta kök! Ghorme sabzi (örtgryta) är en av mina favoriter.

Linnea: Hej Laleh! Var hittar du nya recept ifrån?
Laleh: Jag använder sällan recept utan improviserar och testar mig fram med nya smaker. Det handlar mycket om erfarenhet, att veta vilka smaker som går ihop och vilka kryddor som fungerar bäst. Eftersom jag har lagat man sedan jag var liten flicka har jag lärt mig.

Elisabeth: Utan dig blir programmet innehållslöst och tråkigt, du är bäst. Vi behöver en kock som du, du är bäst. Vad gör du, har du fortsatt laga mat, kramar från Enköping
Laleh:

Tack för så fin uppmuntran! Jag fortsätter laga mat i min matstudio i Uppsala (http://www.folklink.se) där kan du se mer av vad jag gör och det kommer uppdateras vad som händer i framtiden!

Karin: Vem tror du vinner?
Laleh: Svårt att säga. De flesta som är kvar nu är väldigt skickliga och det kommer bli en svår tävling för dem.

Farzaneh: om du fick bjuda juryn på en persisk middag vilken rätt skulle du då välja?
Laleh: Jag skulle bjuda dem på rätten som jag gick vidare med i auditionen. Ris och kycklingspett med berberries och saffransås, och auberginegryta.

anna: vad har du gjort efter programmet??
Laleh: Försökt att utveckla min matlagning, föreläst och haft workshops i matlagning. Det hoppas jag kunna fortsätta med.

klara: hej ! vad tråkigt att du åkte ut jag tyckte mycket om dig sluta aldrig att laga mat och ha det bra ! :) hur har sveriges mästerkock påverkat dig ?
Laleh:

Efter att jag kom över besvikelsen så började jag upptäcka en helt ny värld och nya smaker. Jag förstod att det fanns mycket potential i min matlagning. Tack för stödet!

Rebecka Skoglund: Stackars dig Laleh! Jag satt i soffan och hejade på dig men det räckte inte. Var det jobbigt att göra maträtter som du aldrig gjort?
Laleh: Ja det var jobbigt att arbeta med smaker och råvaror som man aldrig använt förut. En riktig utmaning till och med. Men också lärorikt. Kul att du hejade på mig!

adam: hej lalleh. varför sökte du sveriges mästerkock
Laleh:

För att jag har en passion för matlagning och älskar utmaningar!

Simone: Hej Laleh, jag har ingen fråga men ville bara säga att du är jätteduktig och det var inte konstigt alls att du tappade fokus när du skar dig i fingret. Lycka till i framtiden, du är grym!!!
Laleh: Tack för det!

Josef: Vart ska man vända sig om man vill äta persisk mat och inte har några persiska vänner? Vilken rätt bör man prova?
Laleh: Det finns några recept på min hemsida http://www.folklink.se som du kan börja med. Jag håller kurser också om du skulle bli intresserad av att fördjupa dig mer i persisk matlagning. Kul att du är nyfiken på det persiska köket!

Helois: Jag tycker inte de skulle varit så fokuserade på svensk mat. Du har ju din stora kunskap i annat som också varit roligt att følja. Kan du inte starta en restaurang i storvreta dit man kan åka och smaka din mat
Laleh:

Jag tycker också det var tråkigt, men förstår samtidigt att man måste vara mångsidig för att vinna en såhär svår tävling. Men visst känns det lite orättvist. Gå in på min hemsida och kontakta mig så kanske jag kan bjuda på persisk mat någon gång! :-)