Namn: Magnus Bexhed
Ålder: 26
Ort: Stockholm
Yrke: VD
 
Varför sökte du till Sveriges mästerkock?
För några år sedan lovade jag min barndomsvän Max att söka till MasterChef så fort programkonceptet kom till Sverige. Jag ser Sveriges mästerkock som en spännande och kul utmaning. Det som lockar mest är chansen att få ge ut en egen kokbok. Livet är fullt av möjligheter, det gäller bara att våga och vilja ta tillvara dem.

Hur började ditt matintresse?
Grunden till mitt stora intresse för mat är främst att jag själv älskar att äta riktigt god och vällagad mat. Redan som litet barn lekte jag med kastruller på köksgolvet och började snart vara med och laga mat. Under tonåren utvecklades mitt intresse för mat och jag började stå mer än ofta vid spisen. Sedan dess har mitt kulinariska intresse växt och det blir för varje dag starkare.

Vilken typ av mat lagar du helst?
Jag lagar helst mat när jag har gott om tid och ska umgås i goda vänners lag. När jag lagar mat vill jag använda svenska råvaror, helst lokalt producerade och mer än gärna vilt. Den svenska matkosten är i mitt tycke i världsklass men ibland hämtar jag inspiration från det franska och kanske främst italienska köket. Jag uppskattar själv svenska klassiker, allt ifrån löjrom till surströmming.

Vilken är din favoriträtt?
Riktigt hängmörad och välmarmorerad entrecôte på ben (rare) med nyslagen sauce béarnaise, sparris, ugnsbakade plommontomater och krispiga pommes frites.
 
Finns det något du absolut inte äter?
Nej, mat är gott. Man ska vara öppen för allt.
 
Varför tror du att just du kan vinna Sveriges mästerkock?
Jag tror att jag har goda chanser på grund av mitt stora engagemang och envishet i alla de uppgifter i livet som jag tar mig för. Men när det kommer till kritan handlar det om att jag förhoppningsvis har den rätta känslan.