Namn: Oskar Montano

Ålder: 24

Ort: Nacka

Yrke: Egenföretagare

Varför sökte du till Sveriges mästerkock?

Jag sökte till Sveriges mästerkock för att jag ville utveckla mitt matlagande och testa mina vingar som kock.

Hur började ditt matintresse? 

Mitt matintresse har alltid funnits där. Att äta gott var alltid något som jag såg fram emot när jag var ung. Det snackades alltid mycket mat kring bordet hemma. Allt från att besöka min morfar från Italien eller hemma var det viktigt att äta bra. Att själv börja laga mat började lite senare när jag var 21 år. Mest kanske för att försöka imponera på tjejer. Det tog inte fart på allvar förens något år senare och snart efter började jag med Burger Bro´s och folk kom fram och sa att det var den godaste hamburgaren de någonsin ätit.

Vilken typ av mat lagar du helst? 

När jag själv får bestämma lagar jag allra helst Italienskt. Gärna så enkelt som möjligt utan konstigheter. Jag tycker också det är spännande med streetfood eftersom det egentligen inte finns nåt som säger att man inte kan bli serverad förstklassig mat mitt på gatan.

Vilket moment i tävlingen fruktar du mest?

De moment jag fruktar mest är förmodligen alla moment med stress. Jag är en dålig tävlingsmänniska och blir lätt distraherad. Vilket lätt leder kaos i huvudet som går att återspegla runt om mig. Så jag vet inte, kanske stresstest? Annars är uppläggning inte min starka sida. Matlagning får aldrig bli för pretentiöst för mig och jag föredrar när det ser rustikt ut

Varför tror du att just du kan vinna Sveriges mästerkock?

Min främsta styrka är att jag är smaksäker, och är väldigt noggrann med att balansera smaker. Dessutom är jag mer intresserad av att servera någonting nytt snarare än att kopiera något någon annan redan kommit på.