Markus Aujalay

Markus Aujalay, född 1971 och bosatt i Stockholm, har hunnit med att vinna inte mindre än tre av våra tyngsta kockutmärkelser: Årets viltkock 2000, Årets gröna kock 2000 samt Årets kock 2004. Han har arbetat på berömda krogar som Operakällaren, Leijontornet och Fredsgatan 12, och driver numera festvåningen Winterviken, samt är delägare i Fjällpuben i Åre. Markus har även haft det hedersamma uppdraget att laga Nobelmiddagen, och för TV4:s publik är han ett välkänt ansikte som middagstipsare i Nyhetsmorgon.

Leif Mannerström

Leif Mannerström, född 1940 i Stockholm och bosatt i Göteborg, är ett tungt namn inom den svenska restaurangbranschen. Som ung började Leif jobba som kock ombord på Svenska Amerikalinjens fartyg Kungsholm, och när han så småningom klev iland arbetade han på ett antal av Göteborgs finare restauranger. Med krogen Johanna introducerade Leif det nya franska köket i Sverige på 1970-talet. Leif drev under många år fisk- och skaldjursrestaurangen Sjömagasinet, som belönades med en stjärna i Guide Michelin, och är nu delägare i restaurang Kometen, även den i Göteborg. Leif har gjort sig känd som en av den svenska husmanskostens främsta förkämpar.

Per Morberg

Per Morberg, född 1960, är en välkänd profil både på scenen och i köket. Som kock har vi sedan 2007 kunnat se honom i egna programmet Vad blir det för mat, och även i Den stora matresan i Sjuan. Per utbildade sig som ung till kock på Kristinebergs hotell- och restaurangskola, och har arbetat på bland annat Café Opera, Riche, Club Alexandra och Tullgarns värdshus.