I veckans avsnitt av Sveriges mästerkock blir det svettigt värre för våra amatörkockar. Uppdraget är att laga mat åt 100 personer i storköksmiljö. Dessutom handlar det om säsongens första lagtävling, vilket ställer helt nya krav på samarbete och organisation.

Snart nog är stressnivån på topp. Det röda laget, anförda av Wilhelm Forser, har inte riktigt den överblick som krävs, och till och med juryn ser orolig ut.

- Det kommer inte att hinna klart, viskar Per Morberg till Leif Mannerström som nickar instämmande.

- Det som står på spel är inte bara att vinna utmaningen, säger Sigrid Bárány, utan det är faktiskt folk som ska ha middag på riktigt. Det är jätteviktigt att det blir bra.

Huvudrätten är lamm, och Leif Mannerström ser sig tvungen att säga till på skarpen:

- Köttet ska vara vackert rosa. Serverar ni det här rått så är ni underkända.

Se klippet ur kvällens program här ovan.