– Det är spännande, intressant och fantastiskt roligt att möta alla matlagningsintresserade människor i programmet och få följa med på deras omtumlande resa mot sina drömmar. Jag är säker på att ingen kommer att bli besviken på årets säsong, säger Mischa Billing, jurymedlem i Sveriges mästerkock.

Precis som tidigare säsonger handlar tävlingen lika mycket om förstklassig matlagning som att klara av att hålla tävlingsnerverna i schack om man vill ha chans att ta hem den prestigefyllda titeln, en kvarts miljon kronor och ett kokbokskontrakt med Bonnier Fakta.

Årets nyhet är att Markus Aujalay får ett eget webbexklusivt program i TV4 Play i anslutning till Sveriges mästerkock. I Efter stängning får de utslagna mästerkockarna en ny chans när Markus öppnar köket efter stängning. Det bjuds på svettiga matlagningsdueller där han själv är enväldig domare. Vinnaren står kvar och varje vecka kommer en ny duellant till tävlingen där fokus ligger på världens bästa smaker och snabb tillagning.

– Det känns riktigt bra att kunna erbjuda tv-tittarna ett helhetskoncept. Sveriges mästerkock i rutan, ett beprövat och omtyckt program, och en spännande nyhet i form av Efter stängning i TV4 Play, säger Pelle Porseryd, produktionschef TV4.

Sveriges mästerkock har nypremiär den 11 januari klockan 20.00 i TV4. Efter stängning börjar sändas den 1 februari direkt efter Sveriges mästerkock i TV4 Play.

Juryn i Sveriges mästerkock består av Mischa Billing, Markus Aujalay och Leif Mannerström.

Säsongsstart onsdagen 11 januari klockan 20 i TV4 och på TV4 Play.