I höst börjar inspelningarna av Sveriges yngsta mästerkock. Nu kan alla små kockar också ta chansen att bevisa att åldern inte behöver spela någon roll för vem som kan vara en hejare på matlagning.

De ska coacha de unga mästerkockarna

I köket kommer barnen att mötas av en jury bestående av kockarna Tina Nordström, Markus Aujalay och Leif Mannerström. Tillsammans coachar juryn de tävlande genom utmaningar som infattar allt från avancerade maträtter, desserter, hemliga lådor och lagtävlingar.

- Det känns fantastiskt roligt att kunna presentera den här kunniga och välkända juryn, framför allt för alla barn som ska vara med och tävla. Vi har sett ett stort intresse för Sveriges mästerkock från hela familjen och med den här juryn vid rodret har vi alla förutsättningar att göra ett spännande program för tittare i alla åldrar, säger Matilda Snöwall, genrechef för reality- och livsstilsprogram TV4.

Trogna Mästerkocken-tittare kommer känna igen sig eftersom de unga deltagarna kämpar i samma kök som de vuxna amatörkockarna.

Stora internationella framgångar

Sveriges yngsta mästerkock är baserat på formatet Junior Masterchef som har haft stora tittarframgångar internationellt. Programmet har bland annat producerats i Australien, Danmark, Storbritannien, Nederländerna, Grekland och Filippinerna.

Sveriges yngsta mästerkock spelas in under hösten 2013 och visas i TV4 under 2014. Programmet sänds i åtta avsnitt.

Alla barn mellan åtta till tolv år är välkomna att söka. Sista ansökningsdagen är 13 september. Mer information om hur man anmäler sig finns på www.tv4.se.