Början på sidans innehåll
Premiär 29 augusti

Sveriges mästerkock VIP

Några av Sveriges mest folkkära kändisar tar med sig sin stora passion för matlagning in i ett hisnande äventyr i det mytomspunna Mästerkocksköket.

Några av Sveriges mest folkkära kändisar tar med sig sin stora passion för matlagning in i ett hisnande äventyr i det mytomspunna Mästerkocksköket.

Sponsorer

Planti
L'OR
Zeinas
Fiskars

Maja Ivarssons hyllning till mamman: En krigare

55 sek

När Maja Ivarsson får i uppdrag att laga mat från barndomen så väljer hon en ramen som ska påminna om de korvsoppor som hennes mamma gjorde. Den ensamstående mamman med fyra barn fick kämpa för att få pengarna att räcka och väntade ofta tills barnen ätit för att sedan äta deras eventuella rester.

Direktrapportering

Moraeus om traumat efter mammans död

59 sek

Kalle Moraeus mamma gick bort när artisten var barn. Det gjorde att pappan lämnades med ansvar för hus, hem och barn förutom allt annat. Bland annat tvingades pappan lära sig att laga mat, för att kunna ta hand om sina barn. Något som hade djup inverkan på Kalle Moraeus.

Direktrapportering

Brutala sågningen från Leif Mannerström

1 min 9 sek

Skådespelaren Claudia Galli Concha får det hett om öronen när hon ställer fram sin hamburgare för bedömning av jurymedlemmen Leif Mannerström. ”Det var en rejäl sågning av väluppfostrade människor”, säger hon efteråt.

Direktrapportering

”Första gången jag smakar kyckling på fem år”

29 sek

Skådespelaren Claudia Galli Concha har varit vegetarian i fem år. Men när en stor kyckling läggs framför henne i Sveriges mästerkock VIP så gör hon det som krävs för tävlingen. Hon äter av den. ”Det är alltså första gången jag smakar kyckling på fem år”.

Direktrapportering

Här begår Anders Öfvergård det fatala misstaget

37 sek

Programledaren Anders Öfvergård tycker att han har oförskämt mycket tid kvar i pastautmaningen och tar det lugnt i momenten. Men för sent upptäcker han att han har lagt pastadegen för nära den varma spisen.

Direktrapportering

Moreaus skräck i köket: ”Det bara skakar”

53 sek

Sveriges mästerkock VIP har startat och en av deltagarna är musikern Kalle Moraeus. Men pressen är hög och presentationen viktig. ”Det ser ut som en trafikolycka oftast när jag lagar mat. Det är min skräck. Jag håller på att tappa känseln i mina armar. Jag skakar så fruktansvärt”, säger Kalle Moraeus.

Direktrapportering
Just nu

Sveriges mästerkock VIP - tv-succén tillbaka med stjärnspäckad specialsäsong

PROGRAMINFORMATION
Det har blivit dags för Maja Ivarsson, Kalle Moraeus och sex andra folkkära kändisar att sätta matkunskaperna på prov när det helt nya konceptet Sveriges mästerkock VIP har premiär den 29 augusti på TV4 och TV4 Play. Krögaren Leif Mannerström gör tillfällig comeback i jurystolen tillsammans med Mischa Billing och Markus Aujalay.

Direktrapportering