Sveriges värsta bilförare

Slut för säsongen
Slut för säsongen

Senaste från Sveriges värsta bilförare

Maria försöker läsa trafikskyltar i Sveriges värsta bilförare

Det är inte så lätt att läsa trafikskyltar alltid, men det är lik förbannat det finalövningen i Sveriges värsta bilförare går ut på. Maria och Frida gör sitt...

Det är inte så lätt att läsa trafikskyltar alltid, men det är lik förbannat det finalövningen i Sveriges värsta bilförare går ut på. Maria och Frida gör sitt bästa för att hitta rätt.

I finalavsnittet av Sveriges värsta bilförare går första övningen ut på att kunna läsa trafikskyltar och på så sätt bevisa att man kan sin teori. Tävlingsdeltagarna ska på en bana full av skyltar hitta den enda tillåtna parkeringsplatsen.

Som andra par ut är Maria och hennes medförare Frida. Maria är minst sagt en försiktig förare, vilket gång på gång har visat sig under tävlingens tio veckor. Dagen bjuder inte på någon överraskning i den aspekten. Efter 20 sekunder har Maria bara tagit sig 4,5 meter.

- Hur har du stått ut i tio veckor? frågar den nya jurymedlemmen Ramona Karlsson.

När Maria äntligen krupit ut på banan åker hon omedelbart in i en skylt.

- Nu smekte du den skylten, säger Frida försiktigt.

Turen fortsätter, men så blir Maria plötsligt lite filosofisk och spekulerar:

- Jag känner så här: i den här stan bor det ju ändå ingen. Spelar det då någon roll var jag parkerar eller inte?

Naturligtvis spelar det roll - det är ju det övningen går ut på. Se hur det går för Maria i klippet ovanför.


Arge mannen överraskar Tiina i Sveriges värsta bilförare

I näst sista avsnittet av Sveriges värsta bilförare dök den arge mannen upp för tredje gången under säsongen. Denna gång överraskade han förarna genom att...

I näst sista avsnittet av Sveriges värsta bilförare dök den arge mannen upp för tredje gången under säsongen. Denna gång överraskade han förarna genom att plötsligt uppenbara sig i baksätet, vilket orsakade liv i luckan i Tiina Vallius bil. - Jag vill bort härifrån!, skrek hon rätt ut.

I nästa avsnitt är det dags för final i kampen om att inte bli Sveriges värsta bilförare.

Näst sista avsnittet blev därför ett test av deltagarnas utveckling. De fick, med vissa variationer, återse vattentanken, elstötsapparaten och den arge mannen. Hade de förbättrat körningen? Avgör själva!

Se Tiina Vallius skräckfyllda överraskning när arge mannen dyker upp inne i bilen. Klicka på play-knappen i klippet ovan.



Lena kör sämre än någonsin i Sveriges värsta bilförare

Det är näst sista avsnittet av Sveriges värsta bilförare 2012 och vid det här laget borde förarna ha lärt sig ett och annat. Men när Lena Andersson ska backa i...

Det är näst sista avsnittet av Sveriges värsta bilförare 2012 och vid det här laget borde förarna ha lärt sig ett och annat. Men när Lena Andersson ska backa i hinderbanan med vattentank på taket blir det inte många rätt.

Se Lena Andersson göra sin, enligt Hans Fahlén, sämsta körning någonsin i Sveriges värsta bilförare när det blivit dags för backning med vattentank på biltaket.

Tjuvkika i klippet ovan!

Detta händer i näst sista Sveriges värsta bilförare för säsongen:

Det är snart dags för final och de kvarvarande förarna får visa vad de lärt sig under sin tid i Sveriges värsta bilförare. De ska nu göra om de tre första övningarna som de fick prova på i programmet. Men varje övning har en ny detalj som gör det hela lite mer kompicerat.

I den första övningen ska de köra hinderbana där en arg man plötsligt dyker upp. I det andra testet ska de fickparkera men så fort de krockar med något får de elstötar. I den sista övningen ska de backa med en stor vattentank på taket och här framgår det verkligen hur dåliga deltagarna är på att köra bil.

Efter de tre testerna ska juryn avgöra om någon förtjänar att få tillbaka sitt körkort.



Maria Andersson får åka Porsche med Budda

Sveriges värsta bilförares jurymedlem Budda tröttnade på Maria Andreassons snigelfart som bilförare och tog med henne på en "inspirerande" åktur i en Porsche....

Sveriges värsta bilförares jurymedlem Budda tröttnade på Maria Andreassons snigelfart som bilförare och tog med henne på en "inspirerande" åktur i en Porsche. - Detta är inte klokt någonstans, klämmer hon fram under åkturen.

Vill du se Sveriges värsta bilförares deltagare Maria Andreasson åka riktigt fort ska du inte sätta henne själv bakom ratten utan ge bilnycklarna till jurymedlemmen tillika racingföraren Patrik "Budda" Andersson.

Just det kan du se i klippet ovan. Mycket nöje.


Lena kör med strutglasögonen

Läget blir ganska förvirrat i Lena Andersson och Jonas Anderssons bil när det är dags för övningen avsökningsseende i Sveriges värsta bilförare. Med de...

Läget blir ganska förvirrat i Lena Andersson och Jonas Anderssons bil när det är dags för övningen avsökningsseende i Sveriges värsta bilförare. Med de gigantiska strutglasögonen på näsan är världen inte riktigt sig lik.

I del 8 av Sveriges värsta bilförare ska förarna och deras bisittare bland annat försöka att läsa av körbanan genom ett par stora strutglasögon som minimerar synfältet.

Förvirringen är total i Lena Andersson och Jonas Anderssons bil.
- Weuw, stanna, eller... Dra. Vad fort du kör. Ser du någonting? Oj. Oj, vad gör du? Vi ska ju... Nä, men nu! utbrister Jonas, vars instruktioner inte är på topp denna dag.

Se den förvirrade körningen i klippet ovan.

Detta händer i veckans avsnitt av Sveriges värsta bilförare:


Det andra testet är en så kallad undanmanöverövning och i det tredje provet ska de köra budbil. Här ska de packa en bil full med prylar, bland annat en pyramid glas fyllda med champagne, för att sedan köra en hinderbana så fort som möjligt utan att något går sönder.

Sedan är det dags för juryn att ge sin dom och om de anser att någon levt upp till deras krav får denne tillbaka sitt körkort.



Folkrace i Sveriges värsta bilförare

Det var dags för vad som borde vara Linus Konradssons favoritgren i Sveriges värsta bilförare - folkrace. Men hur gick det egentligen? Lyckades han köra om...

Det var dags för vad som borde vara Linus Konradssons favoritgren i Sveriges värsta bilförare - folkrace. Men hur gick det egentligen? Lyckades han köra om tjejerna utan problem som han tippade eller satte han käppar i sina egna hjul?

Det var fem kvinnor och en man kvar i tävlingen om att inte bli Sveriges värsta bilförare när det var dags för utmaningen folkrace. Tiina som gillar fart låg dock hemma i kräksjukan.

Linus säker på att han ska vinna

Fartdåren Linus Konradsson var kaxig inför start.
- Vad kan gå fel när man ska köra mot fyra fruntimmer, undrade han.

Men att köra om sina medtävlande skulle visa sig inte vara så lätt. Och vem är det som får "käringstopp" mitt under loppet?

Missade du folkracet? Se det i klippet ovan.



Linus ger blindspö i Sveriges värsta bilförare

Det är dags att sätta förarnas tillit på prov i Sveriges värsta bilförare. Med förbundna ögon ska de ta sig igenom en hinderbana, med hjälp av sina bisittares...

Det är dags att sätta förarnas tillit på prov i Sveriges värsta bilförare. Med förbundna ögon ska de ta sig igenom en hinderbana, med hjälp av sina bisittares guidning. Linus Konradsson litar inte alls på kusinen, utan förbereder honom på de straff som komma kan. - Du får visa mig var jag ska slå dig, säger han till Per-Robin innan.

Det är nu endast fyra förare kvar som kämpar för att slippa få titeln Sveriges värsta bilförare. En av dem är nyblivna pappan Linus Konradsson, vars bisittare är kusinen Per-Robin Nilsen.

När det visar sig att det är dags för ett tillitstest gör Linus klart att han inte litar på sin kusin för fem öre.

Med förbundna ögon ska bisittaren guida föraren genom en bana fylld av hinder. Men även om Linus inte är sen att ifrågasätta Per-Robins lämplighet som guide visar han ändå viss vördnad när det kommer till planen för utdelning av straff.
- Du får visa mig var jag ska slå dig, så att jag inte slår dig i ansiktet, säger han till kusinen.

Se hur många gånger han blir tvungen att slå Per-Robin i klippet ovan.



Maria tar skräckmötet med ro i Sveriges värsta bilförare

Det är inte mycket som får Maria Andreasson irriterad i Sveriges värsta bilförare. När hon, på en smal väg, får möte med en man av det ilsknare slaget...

Det är inte mycket som får Maria Andreasson irriterad i Sveriges värsta bilförare. När hon, på en smal väg, får möte med en man av det ilsknare slaget bearbetar hon honom istället med kärlek och omtanke.

Maria Andreasson och hennes bisittare Frida Fager kör på en smal väg i skogen när det plötsligt blir möte. Det är den arga mannen som de träffade i det tidigare stresstestet på parkeringen i Sveriges värsta bilförare.

Möte på smal väg i Sveriges värsta bilförare

Även denna gång lyckas Maria behålla lugnet och har även några bra tips till den ilskne medtrafikanten, trots att han puttar deras bil bakåt.
- Hej, vill du följa med på yogakurs i kväll? Harmoni och känsla, ropar hon genom dörren.

Se fler av Marias lugnande tips i klippet ovan.



Tiina Vallius skräckslagen i Sveriges värsta bilförare

Under ett tidigare stresstest i Sveriges värsta bilförare mötte Tiina Vallius en arg man med bil. I avsnitt sex är det dags att träffa honom igen. Och det blir...

Under ett tidigare stresstest i Sveriges värsta bilförare mötte Tiina Vallius en arg man med bil. I avsnitt sex är det dags att träffa honom igen. Och det blir ett inte särskilt kärt återseende. - Har såg ut som Frankenstein. Han borde gå i terapi, säger Tiina efteråt.

Det är dags för Tiina Vallius och hennes bisittare Sandra Nordengren att testa stresståligheten igen i Sveriges värsta bilförare. Denna gång på en smal väg.

Och det blir flamsigt, som det ofta blir med den här duon. Enda tills de möter en gammal bekant mitt på vägen. Då förvandlas de glada tjuten till gallskrik.

Det blir inte bättre när den arge mannen går fram till Tiinas bildörr och rycker upp den...
- Jag såg verkligen döden, typ nu är det kört, säger hon.

Ovan ser du Tiinas andra skräckmöte med arga mannen. Till höger kan du se första mötet igen.

Det händer i Sveriges värsta bilförare avsnitt 6:

För de kvarvarande deltagarna väntar tre nya övningar. I det första testet ska de köra en hinderbana med ett par glasögon utformade av Motorförarnas helnykterhetsförbund som motsvarar att köra med 0.8 promille alkohol i blodet.

I det andra testet får deltagarna återigen stifta bekantskap med den arge mannen när de ska se hur de klarar av möte på smal väg. Det blir ett kärt återseende för några medan andra blir livrädda över att behöva möta mannen igen.

I den tredje övningen ska de mecka med Hans Fahléns gamla bil där en av deltagarna inte är med på noterna eftersom hon är rädd för att bryta av sina fina naglar.

Deltagarna avslöjar också vad som händer på kvällarna när de inte kör bil och sanningar kommer fram som gör en del av dem förskräckta. När det är dags för juryn att säga sitt får en av de tävlande ett glatt besked och kan lämna tävlingen med både körkort och en ny cykel.



Lena testar simultanförmågan i Sveriges värsta bilförare

Mobilsamtal och bilkörning hör inte ihop. Förutom när det är dags att testa simultanförmågan i Sveriges värsta bilförare. Det går väl sådär för Lena, för att...

Mobilsamtal och bilkörning hör inte ihop. Förutom när det är dags att testa simultanförmågan i Sveriges värsta bilförare. Det går väl sådär för Lena, för att uttrycka sig milt. Men hon lyckas i alla fall flörta med Hans Fahlen.

- Schimul, schimu..?

Simultanförmåga, heter det Lena Andersson. Och nu var det dags att testa din.

I en relativt enkel hinderbana skulle förarna klara av att köra bil och prata i telefon med Hans Fahlén samtidigt. För Lena var övningen svår redan innan Hans ringde upp.
- Jävla fälgar, jag hatar fälgar, säger hon när hon blir tvungen att väja för ett hinder.

När Hans väl ringer är det första hon gör att lägga på. Men när de sedan får igång en konversation får Lena stora problem - både med att svara på frågorna och att köra bil. Men hon lyckas i alla fall flörta med Hans.
- Jag gillar rakade killar, säger hon till den mållösa programledaren.

Se hela konversationen i klippet ovan.



Visa fler