Krutgubben Haralds maffiga morgongymnastik

Harald Vilisalu har blivit en lokal kändis i Biskopsgården i Göteborg. Han är både döv och nästan blind och använder rullator – men det hindrar honom inte från att hålla kroppen igång. Och många frågar sig om han kan vara Sveriges mest vältränade 96-åring?

10 000 förrymda bin skapade trafikkaos: ”Mellanlandade på trottoaren”

Bil-kaos är man ju van vid i trafiken – men bi-kaos är lite ovanligare. Malmöbor fick nyligen uppleva något som närmast kan liknas vid en mardröm: bin överallt – på trottoaren, i träden och i människors ansikten. Tre bi-odlare i rymddräkter skickades till platsen för att lösa situationen. Vi ringde upp en av dessa, Johan Rudenå, för att fråga hur det här kunde gå till.

Stulna och återfunna björnen döps efter GW: ”Hoppas han blir hedrad”

Den stulna björnen i Rättvik har numera blivit rikskändis. Den uppstoppade björnen stals från kulturhuset i Rättvik i maj för att senare återlämnas förpackad tio dagar senare. Gärningsmännen är fortfarande på fri fot och för några veckor sedan skickade Nyhetsmorgon Leif GW Persson till Rättvik för att försöka leta spår. Kulturhuset har efter besöket efterlyst ett namn på björnen – och nu är det klart vad den ska heta. Lena Krånglin, kulturchef i Rättvik, medverkar.

Mystiska spökträd förbryllar Malmöbor

Man skulle kunna tro att det är Halloween när man ser de här bilderna på ett ”spökträd” vid Sankt Petri skola i Malmö. Men det är inga fladdermöss som ligger bakom det här, utan en fjäril: Häggspinn-malen, som är en nattfjäril och näten som täcker träden uppkommer i samband med att larverna lämnar sina ägg.

Kändisgrisens succé på äldreboenden: ”De bara älskar Nasse”

En liten stjärna i Ljungby har varit ute på en succéturné – mitt i pandemitider – och dessutom på äldreboenden. Det handlar nämligen om kändisgrisen och Youtubstjärnan Nasse som hälsat på äldreboenden och skänkt glädje. Vi anropar Nasse samt husse Fredrik Lindahl.

Fulaste papperskorgen ska utses

Alvesta ska utse kommunens fulaste papperskorg. Invånarna ska själva få lämna in förslag på äckliga papperskorgar och den som är allra fulast ska renoveras upp och pimpas av kommunen. Idag, onsdag, är sista dagen att lämna in förslag,

Ren glädje och sötchock – ovanliga husdjuren charmar alla

Varning för sötchock! När renkalvarna Násti och Mánnos mammor stötte bort dem såg det mörkt ut för de nyfödda renkalvarna. Men nu har de inte bara fått ett nytt hem hos familjen i Överkalix utan också blivit bästa vänner med husets två taxar. ”De är som syskon”, säger renarnas nya matte Anna-Lena Kaati. I klippet ovan berättar hon mer.

Tabben: Här står lyktstolpen - mitt i cykelbanan

Lyktstolpen som skulle sättas upp vid Östergatan i Eslöv men monterades i stället mitt på en cykelväg – av misstag. I sociala medier har många Eslövsbor gjort sig lustiga över fadäsen. I Sverigesvepet berättar Henrik Alterdal om missen.

Sälen-Mora – med elrullstol

Sverigesvepet besöker Munkfors och en man som ska ut i vildmarken. Anders Andrae vill visa att inget är omöjligt. Det handlar om turen Sälen-Mora som många åker med skidor cykel eller till fots. Men nu ska ett gäng entusiaster med funktionsvariation ta sig an sträckan med elrullstol.

Köpte reklam i fel stad

En stor fråga i Lidköping den senaste tiden är varför en stor sängförsäljare gör reklam på busskurer i staden om att de öppnat en ny butik i Norrköping. Särskilt med tanke på att det bilvägen är 26 mil till dit.

Peters skägg ryker när han får andra vaccindosen

När pandemin startade för mer än ett år sedan beslutade Peter från Simrishamn sig för att sluta raka skägget tills pandemin är över. Nu har han levt nio centimeter med pandemin. Hör honom berätta om hans planer för skägget.

Nu öppnar baden i Stockholm igen – bajsvattnet borta

Stockholmare har nu fått ett glädjande besked efter skyfallen förra veckan som gjorde att allt vatten fick vattenledningssystemen att svämma över, så att allt vatten inte kunde renas och avloppsvatten läckte ut. Kommunen gick ju ut med avrådan från att bada för att det var bajs i vattnet helt enkelt.

Den oväntade kroppkaka-korsningen: ”Allt är väl tillåtet?”

Om man korsar en riktigt öländsk tradition med en av Italiens klassiker – vad får man då? Jo, en lokal variant med den öländska potatis- och fläskbullen kroppkakan – på en italiensk pizza. Vi pratar med Bosse Olsson på Evas Kroppkakor i lilla Köpingsvik på Öland som kom på idén.

Seglaren i Efter fem: ”Jag har sålt mitt hus med siktet inställt på Stilla havet”

Allt tog sin början i en stuga i Lovsjö, utanför Jönköping, men kommer faktiskt ta oss ut på dom sju haven. För i Lovsjö bor en man som heter Henric Frödén som redan för 13 år sen beslutade sig Henric att spara för att kunna ge sig ut på världshaven. Och i år är det dags. Nu har han sålt huset och världen ligger framför honom. Här berättar Henric om sitt stora beslut.

De gick 100 000 steg och svimmade

Maria Sandberg och Rebecka Borglund från Falkenberg berättar om varför de gick som de gick och hur strapatsen som, startade vid tvåtiden på natten, genomfördes. Bland annat berättar Rebecca hur hon gick drygt 50 000 steg och svimmade, sedan gick hon 50 000 till! Allt för att slå sitt personliga stegrekord.

Trosor med könshårstryck trendar: "Det är ok med kroppshår"

Det finns ju en uppsjö av olika typer av underbyxor med tryck, men med könshårstryck tillhör inte vanligheten. Konstfackeleven och numera trosdesignern Jenna Gillinger från Karlstad har fundrat varför kvinnors behåring är så fult och väcker sånt obehag. Men efterfrågan visade sig större än Gillinger kunnat ana. Här visar designern upp trosorna och berättar om hur de tillverkas och varför just kroppshår är så känsligt ämne för många kvinnor.
Frågan är om det även finns en marknad för könshårs-kalsonger också?

Miniflodhästen i Eskilstuna flyttar till Dubai – tar flyget

Dvärgflodhästen Ophelia som idag bor på Parken Zoo i Eskilstuna, men inte länge till för nu ligger Ohphelia i hårdträning inför kommande resa till sitt nya hem i Dubai, berättar zoologen Linn Lagerström. Det är dags för henne att flytta: "Hennes mamma har sagt att det är dags för henne att flytta", säger Lagerström.

Hollywoodskylt kan sätta Boden på världskartan

Bodensaren Bo-Göran Ruqvist har skickat in ett medborgarförslag till Bodens kommun. Här berättar han hur skylten skulle höja kommunens ansikte utåt.
”Det är nya vindar som blåser i Boden och stora projekt är på gång. En skylt skulle verkligen ge stan ett lyft. menar Ruqvist.

Här är Sveriges mest skruvade bostadsannonser just nu – "Extra schvung"

När man lägger ut sin bostad till försäljning gäller det att synas, och mäklarna tar till allt mer fantasifulla metoder. En mäklare bjöd in ett gäng AIK-spelare till att posera på bild när den här lägenheten lades ut. Nu har en annan mäklare i Täby ett steg längre och bjudit över en hel säckpipeorkester. Markus Martinsson, mäklare, berättar om knepet i klippet ovan.

Träffades i traktorkrock – blev kära: ”Det sa pang”

När man bli förälskad brukar man ju beskriva det som att det säger klick. I det här fallet så sa det istället Pang. Det handlar om två traktorförare, Frida och Björn var ute med varsin traktor och krockade. Men sedan började romantiken flöda. Och idag har paret gift sig – i direktsändning i P4 Sjuhärad. I klippet ovan kan du se hur det ser ut. "Det blev jättefint och romantiskt" säger Frida.

Förslag i Gävle: Julbocken som trafikljus

Ett medborgarförslag har kommit in i Gävle. Det är Jonny Wigert som nu föreslår att ersätta den traditionella gubben i trafikljus - med en grön och röd bock.

Robotgräsklippare i Gävle fick polisen att rycka ut

En person i Hagaström utanför Gävle larmade om inbrott hos grannen under natten till söndag och polisen ryckte ut. Grannen hade hört ljud och dessutom sett ficklampor som rörde sig. Men polisen kom dit utan att hitta någon tjuv. Däremot hittade man en robotgräsklippare.