Räddningstjänstens svängiga jobbannons: "Så roligt!"

Sverigesvepet med Henrik Alsterdal tar oss till Gislaved, där räddningstjänsten lade upp en annorlunda men spännande jobbannons när de sökte en ny chef. "Man blir ju sugen på att vara en del av det där gänget", säger Tilde.

Efter massiva kritiken: Julgranen är på plats

Stad efter stad rapporterar om att årets julgranar är på plats. Förra året hade inte Linköping någon offentlig gran, men i år är traditionerna extra viktiga, säger Muharrem Demirok, kommunalråd i Linköping.

Här uppmärksammar John Cleese den svenska orten

Sverigesvepet tar oss till Haparanda, där den klassiska Monthy Python-sketchen "Ministry of Silly Walks" har letat sig in till en skylt som kan synas i staden. Detta har även den legendariska skådespelaren som själv ligger bakom sketchen, John Cleese, fått nyss om och han uppmärksammar den lustiga skylten på Facebook.

Bästa vännerna traskade utan stopp – i 17 timmar!

Calle Palmberg och Oskar Lindermo från Kristinehamn blev inspirerade av videos på Youtube och beslutade att försöka gå 100 000 steg i ett sträck. 17 timmar senare hade de varit på en ordentlig bensträckare!

Slut på pollenmätningar i norr: "Många som upprörs"

Sverigesvepet med Axel Pileby tar oss till Umeå, där Jan-Erik Wallin har varit den ansvarige för de årliga mätningar över pollen i över de fyra nordligaste regionerna i Sverige i över 30 år. Men med hans pension slutar mätningarna genomföras – för inga vill betala för dem.

Virala succén: Skellefteåbon som dubbar Trump

Simon Åkesson från Skellefteå har skapat en viral succé genom att dubba självaste president Trump. Han menar att Trumps sätt att tala är väldigt kompatibelt med norrländskan, se för er själva i klippet ovan!

Nya hemmatränartrenden: Kattyoga!

Att yoga tillsammans med djur har varit trendigt ett tag nu och senaste trenden är att yoga med din katt. Sverigesvepet landar i Stockholm och får en inblick i hur kattyoga kan gå till tillsammans med Michelle Nykvist som är platschef på Java Whiskers.

Toppluva stor snackis i Ö-vik

I Örnsköldsvik har ett nytt konstverk fått mycket uppmärksamhet. Det handlar om en sju meter hög toppluva i metall som placeras i friluftsområdet Skyttis. Kommunen har länge velat ta fram ett konstverk som ska finnas utanför stadskärnan och utlyste därför en tävling där 77 bidrag kom in från olika konstnärer. Men till slut var det Thomas Nordström och medsökande Annika Oskarsson som segrare.

Kändissystrarna öppnar upp sitt hem i jul: ”Tillsammas med en hel bunt exmän”

Systrarna Hannah och Magdalena Graaf tycker att julfirandet ser mörkt ut i samband med rådande pandemitid. Därför bjuder de in alla följare hem till sig för att fira jul digitalt med deras familj. Vi bjuder in till vår galna och stökiga familj. Vi livesänder hela dagen med gediget program berättar de här.

Annas chockmöte med rondellsvinen blev succé

När två svin hamnar i Rådarondellen i Lidköping och kommenteras av en sann Lidköpingsbo. Då blir man glad på riktigt. Både svinen och kommentatorn får tumme upp och har blivit en viral succé. Anna Tigerberg från Lidköping kan förutspås en lysande framtid som sportkommentator, säger Anna Brolin.