"Bulle med bulle" eller "Bulle i bulle"? – Tina Nordström reder ut

Den 10 april är den dag som alla längtat efter i nordvästra Skåne, nämligen Bulle med bulle-dagen. Det är alltså en vanlig fralla med en instoppad chokladboll – vilket är otroligt populärt i området och en tradition som letar sig tillbaka ända till 1930-talet. Men det finns en oenighet huruvida det heter "bulle med bulle" eller "bulle i bulle". Vi lät därför en av Helsingborgs största stoltheter säga sitt i frågan, Tina Nordström. Även skaparen av denna dag, Daniel Glantz-Persson, medverkar.

Gunnels hund försvann – dök upp i köksskåpet: "Sa inte ett pip på 5 timmar"

Oron var stor när hundägaren Gunnel från Hallsberg helt plötsligt inte kunde hitta sin hund Bertil. Gunnels vän la ut en efterlysning på Facebook – och till och med polisen kontaktades – dessvärre utan någon framgång. Men några timmar senare kom lugnande besked: Bertil hade hittats – på en minst sagt oväntad plats.

14-åriga Kalle slog rekordet – satt i jägarvila i fyra timmar

14-årige Kalle Anjevalls klass på Torvallaskolan i Östersund skulle avsluta lektionen med övningen – men för Kalle blev det en halv dag. Han missade massa lektioner och blev i stället påhejad att sitta i jägarvila i fyra timmar och tolv minuter.

Dystra beskedet: Kubb-VM ställs in

Kubb-VM var skulle ha arrangerats i Rone på Gotland i år. Men nu har beskedet kommit att årets världsmästerskap ställs in på grund av corona-läget.

Så gick det med kycklingarna Johnny och Konny

Ni minns säkert när vi förra månaden rapporterade om Martin Koc från Göteborg. Han köpte en äggkläckningsmaskin och en kartong ägg – och en dag hörde han plötsligt ett pip och fick två små kycklingar, Johnny och Konny, i sin lägenhet. Sedan dess har många varit nyfikna på hur kycklingarna mår i dag – därför ringde vi upp och tittade in hos dem.

Hon har lyckats spara en chokladtupp – i 100 år

Stina Engström från Skellefteå har verkligen gjort sitt bästa för att vårda sin mosters arv. Ett arv som inte är något annat än en 100-årig chokladtupp. Bäst av allt? Den här helt i intakt och fyller nu 100 år.

Beställde fel – tvingas dricka kaffe i 9,5 år

Johan Szymanski jobbar som vakthavande brandingenjör i Stockholms brandförsvar. Dessutom är han en riktig kaffefantast. Eller ja, från och med nu måste han vara det i alla fall. Hans kollega beställde nämligen 5 förpackningar kaffefilter, och det råkade bli 5 kartonger.

Sveriges mest påskpyntade balkong

Patrik Rudqvist har gått ”all in” och påskpyntat hela balkongen. Något som sprider glädje hos de förbipasserande flanörerna på S:t Eriksgatan i Stockholm.

Här är den - årets påsktupp!

Fyra meter hög intar den Borgholms torg som en härlig tradition. Det är konstnären Eva Sundby som har fått hjälp av flera personer att tillverka tuppen som bland annat kommer att ha näbb och dessutom låta!

Jagade tupp i 45 minuter - i parkeringshus: ”Det var en utmaning”

Viktor Angelbäck och en kompis stod i ett parkeringshus när en tupp plötsligt dök upp. Det blev ett rejält löppass för Viktor och hans kompis som tillslut fick tag på den bortsprungna tuppen "Det var en ny nivå av snabbhet på tuppar för mig", säger Viktor. Vad den gjorde i ett parkeringshus är fortfarande oklart.

Hjortavföring skapar problem i trädgården – hon fick städa upp 10 kilo bajs

Hällekis i Götene kommun har ett problem som pågått rätt så länge nu. Tidigare har det rapporterats om hundratals dovhjortar som intagit samhället. Och det här problemet fortsätter och skapar jobbiga konsekvenser. Anna Hederlid berättar att hennes 1,5-åriga dotter inte kan leka i trädgården längre på grund av risken att hon stoppar i sig hjortavföring.

Mötet med Brutus: ”Jaså, du är här nu?”

Myskoxen Brutus blev en stor snackis i höstas, när han hade kommit bort från sin flock i Härjedalen och rörde sig i stället bland människor. Nu har han skymtats igen – denna gång av Bert Ivan Mattsson i Oviksfjällen.

Skapade hel stad – i kartong

I Sverigesvepet besöker vi Luleå, där Carina Wennberg i Lövskär har skapat en hel liten stad helt i kartong.

Tupp-kupp i Vetlanda

I Sverigesvepet besöker vi Vetlanda, där en av tupparna i kommunens årliga påskpynt har försvunnit.

Gävle kommun: Snälla, kom och låna 142 000 böcker

I Sverigesvepet besöker vi Gävle, där biblioteket kommer att stängas den sista mars eftersom huset ska rivas. Ett nytt bibliotek ska byggas, men frågan är vad man ska göra med alla böcker till dess? Med i inslaget: Petra Jonsson, bibliotekschef Gävle kommun.

Stickade en 150 meter lång halsduk

Vem är det som ska ha den 150 meter långa blå halsduken i Trelleborg, och varför stickades den? Lotta Wahlqvist och Janet Andriadidis svarar på frågorna.

Här använder Beyoncé kläder från Skåne

När Beyoncé slog grammy-rekord tog hon emot priset i en delvis skånsk outfit. Beyoncé blev förra veckan historisk som den som vunnit flest priser någonsin på Grammy-galan.

Här ska planen flyga – men utan piloter

En svensk flygplats har skrivit avtal med ett företag som har förarlösa fraktplan. "Det här speglar vårt tänk inför framtiden", säger flygplatsens vd.

Hon abdikerar – nu kan DU bli drottning

Drottning Margareta har sagt upp sig och tjänsten som kronbärare är därmed ledig. Här berättar Moa Andersson om ett arbetsuppdrag utöver det vanliga på Örebro slott.

Isbjörnsungens urgulliga snölek: ”Sötchock”

I början av februari kunde vi visa de här urgulliga bilderna från djurparken i Orsa där isbjörnsmamman Ewa tar hand om sin lilla som föddes i december i idet. Nu har vi fått färska bilder som visar att den lille krabaten nu lämnat idet och hunnit växa till sig.

Fasansfull stalker jagar kärlek – Frasse kikar in i hemmet

Vi åker till Töcksfors i Värmland. Och en ruggig historia - om en stalker! Vi skymtar fasanen Frasse som kikar in i Anders Nilssons hem. Och det här är knappast första gången. P4 Värmland rapporterar att Frasse har blivit kär i Anders - och den här kärleken har tagit obehagliga proportioner. ”Den galna och förmodligen kärlekskranka fasanen har smygtittat in genom Anders sovrumsfönster, attackerat hans bil och hängt efter Anders på hans löprundor” Frasse förföljer Anders vart han än går - och den senare tvingas nu mota bort Frasse med en sopkvast.

Slut på julmusik i Södertälje efter stora ilskan

Det handlar om klockspelet på Tingsrättens tak vid Stora torget. Julmusik är ju trevligt - men nu har Södertäljeborna tröttnat. Det är nämligen så att Länstidningen rapporterar att klagomål kommit in på att klockorna fortfarande spelar julmusik - även om vi är i mitten av mars. "Nu tändas tusen juleljus" och "Stilla natt" spelas för fulla muggar - och kompositören svarar: ”Jag förstår klagomålen. Men jag är inte Ringaren av Notre Telge på heltid”. Mats Eriksson säger: ”Jag trodde att jag tidsbegränsat julmusiken till 15 januari men så blev det tydligen inte”. Nu har man beslutat sig för att stänga av klockspelet helt - men på fredag utlovas vårmusik!