Björnen Lily föll i strömmen – dramatisk räddning

En lapp på en bod från Eira 4 år hittades av Peabs platschefter Magnus Bäckström och Anders Nilsson jobbade som jobbade med ett renoveringsjobb i Stockholms ström. "Fick kämpa hårt för att få upp nallen Lilly". Här berättar de om räddningsaktionen och om det glädjefyllda återseendet och fick en glad hälsning från nallens ägare Eira i direktsändning.

Snösnoppen är tillbaka

Sverigesvepet uppmärksammar jättepenisen som för femte året på raken står och väcker uppmärksamhet i en rondell strax utanför Borås. Men vem som står bakom den ståndaktige snöskulpturen är alltjämt höljt i dunkel.

Kärleken till pizza blev förevigad

Dennis Wallberg, 22, har tatuerat in sin favoritpizzerias logotyp på vaden. Såklart han har fått en egen favoritpizza uppkallad efter sig.

Tankade full tank – för två kronor

I Östersund så drog James vinstlotten och kunde fylla på bensintanken på bilden för en liten summa. ”Samma pris som i Venezuela” säger en glad bilist.

Så tomtelurar du barnen bäst

Skådespelaren Edvin Bredefeldt ger oss tips på hur du lyckas lura barnen som jultomte på julafton! Att vara tomte innebär ett stort ansvar menar han. Bland annat tipsar Edvin om vilka repliker som fungerar och hur du ska hantera skägget!

Julpyntet som sammanfattar pissåret 2020

Henrik har fått in en hel del kreativa julpyntsbilder och tar gärna emot fler i ambitionen att försöka utse vem som har landets snyggaste julpynt. Dagens bild är ändå en rätt bra sammanfattning av detta dystra år.

Hemlösa får bo på hotell i jul

Jeanette Höglund som är grundare för organisationen Vid Din Sida berättar hur de hjälper de hemlösa med att bland annat få tak över huuvdet under jul och nyår. Vi har fullt upp, med att hjälpa de som bor under broar och utomhus, berättar Höglund.

Skolungdomar fick skinksmörgås - utan smörgås

Elever på Torskolan i Torsås är besvikna på maten de fick hem från skolan, när de testade att plugga hemifrån. ”Det kändes lite snålt" och Henrik håller med. De kunde åtminstone skickat med en macka till skinkan, tycker Alsterdal.

Här kommer julklapparna i A-traktor

I Sverigesvepet besöker vi Östersund där A-traktorer ska rädda julen genom att förare av dem åker runt och leverera julklappar.

Svenskan som tar plats i Vita huset

I Sverigesvepet besöker vi Högbyn där Rolf Olofsson och Maud Olofsson är släkt med svensken Jennifer Granholm som snart kan ta plats i Vita huset i USA.

Bengt tappade bilnycklarna – hittades av okänd hjälte

Sverigesvepet med Axel Pileby tar oss till Eskilstuna, där paret Bengt och Helene Axelsson blev av med bilnycklarna under en svampjakt. Men en anonym hjälte gav räddade dagen. Hör den otroliga storyn här!

Namnbytet som väcker känslor: "Lite rumphugget"

När skyltarna till orten Wij blev "Vi" över en natt upprörde det byborna, som hellre vill ha kvar den gamla stavningen. I Sverigesvepet pratar vi med Maya Olsson, som förespråkar "Wij" – och inget annat.