Början på sidans innehåll

Snuskigt fynd i skogen

1 min 3 sek

När Rose-Marie Norman var ute och gick i skogen i Tönnebro gjorde hon en snuskig upptäckt, nämligen en hel vagnslast med dumpade snusdosor!

Svinen får fotbollsklubben att flytta

2 min 45 sek

Fotbollslaget Ankarsrums IS hemmaplan är helt förstörd av vildsvin. Vildsvinen har bökat upp planen, vilket gör att klubben nu måste flytta alla resterande hemmamatcher. Och dessutom har man ju ingenstans att träna.

Rostboll leder till bråk i Luleå

2 min 26 sek

Efter att Luleå-profilen Pontus Johansson tog en drönarbild på en rondell där en rostboll står som konstverk gjordes en upptäckt, rostbollen står inte i mitten! Detta har lett till ett oväntat bråk.

Kattdrama i Gullspång - räddades ur brunn

1 min 43 sek

En katt hittades nere i en gatubrunn. Den hade varit försvunnen i fem dagar och kunde till slut räddas ur brunnen tack vare kattmat. Men hur den hade kommit dit är fortfarande oklart.

Alf har häcken full av cyklar "Tour de Nyhamn"

3 min 2 sek

Alf Wallin i Nyhamnsläge har 29 cyklar i sin häck. Ett annorlunda konstverk i trädgården som har skapat uppmärksamhet. "Folk tittar och snackar" säger han till Kvällsposten.

Mystiska stanken i Karlstad – här är förklaringen

2 min 6 sek

En rutten stank har plågat invånarna i Karlstad sedan i fredags. Anledningen till den odören har varit ett mysterium – tills igår när alla frågetecken rätades ut. Ett läckage på pappersbruket i skogshall visade sig vara problemet.

Världsunik snoppsamling ställs ut: ”Grannarna har vant sig”

2 min 29 sek

Samlare kan vi ju inte få nog av i Sverigesvepet. Och i Bagarmossen händer det grejer. Erotiksamlaren Jorma Toivonen, som har en enorm erotiksamling med över 15 000 föremål, de äldsta från 1700-talet kommer att i helgen visa upp sin samling i sin villaträdgård till allmänhetens förtjusning.

Hon är Sveriges kändaste lastbilschaufför: ”Det är svinkul”

3 min 4 sek

Angelica Larsson från Gällivare jobbar som lastbilschufför. När hon dokumenterar sitt liv vid ratten på sociala medier har de blivit så populära så att hon fått hundratusentals följare över hela världen. Missa inte när hon ett klockrent svårslaget fredagstrick.

Norrbottens dolda hjälte: Hamnar högst upp på ”Nål Of Fame”

1 min 14 sek

Sverige har kommit en bra bit med vaccineringen även om vi inte är klara ännu. Och NSD väljer nu att lyfta fram denna kvinna som en av vårdens hjältar. Det handlar om en slags Hall of Fame- eller ska vi säga ”Nål of Fame”.
Inger Rismalm har är nämligen den i Norrbotten som satt flest sprutor i armen. Frågan är om det finns någon där ute i landet som slår Ingers rekord i Norrbotten?

Så blev hon bästa kompis med en hermelin: ”Otrolig upplevelse”

3 min 24 sek

Vissa människor har en speciell dragningskraft och lockar till sig djur av alla det sorter. En riktig djurvän heter Karin Thorell och bor i Överkalix. Här berättar hon om hennes möten med alla möjliga djur. Några har blivit återkommande kompisar som hermelinen ”Lill-Nisse”, ekorren Kurrelina och Domherrparet Kurt och Kajsa som alla också blivit virala succéer.

Mystiska ”ungdomsljudet som ska hålla vandalerna borta

1 min 57 sek

I Hylte kommun har Torups skola återkommande utsatts för skadegörelse det senaste året. Nu har de fått nog och satt upp ett störljud för att skrämma unga vandaler från platsen. Ljudet är både vasst och störande särskilt för unga som också är de enda som hör oljudet, rapporterar Henrik Alsterdal i dagens Sverigesvep. Här kommer ett smakprov som avgör om du är ung eller gammal.

Tre centimeter skapar bråk i Ystad

1 min 31 sek

I Skåne pågår just nu ett lite annorlunda postbråk som Ystads Allehanda rapporterat om. Det handlar om brevinkast i ett hyreshuset på Lingränd som ska vara tre centimeter för smala – 20 centimeter i stället för 23. Något som skapat bråk mellan fastighetsbolaget och Postnord. Det har faktiskt gått så långt att Postnord från och med den 4 oktober inte kommer dela ut någon post till lägenhetshuset.

Skumattackerna fortsätter – nu i Karlskrona

1 min 36 sek

En skum typ av brott har bubblat upp på olika platser i Blekinge. Under helgen har ännu en fontän formats om till ett enda stort bubbelbad och denna gång är det fontänen på Klaipedaplatsen i Karlskrona.

Robert är Sveriges bästa busschaufför: ”Vore kul att vara med i VM”

3 min 26 sek

I måndags samlades busschaufförseliten från flera av landets olika bussbolag på Arlandastad Test Track för att göra upp om den hedrande titeln Årets busschaufför. Det tävlades i moment som bland annat service, halkbana i simulator, sparsam körning, manöverbana och katastrofövning. Efter flera gedigna prövningar stod saken klar. Robert Johansson från Västerås blev årets busschaufför.

Han hjälper igelkottarna att ladda för vintern

1 min 37 sek

Nu närmar sig tiden på året då igelkottarna bygger sig ett bo att sova i under vintern. Tyvärr minskar ju antalet igelkottar Jakob Hildebrand som jobbar på kyrkogården i Sundbyberg, har därför bestämt sig för att hjälpa dem. Se hans söta igelkottshus som räddar liv!

Här är alligatorerna som lystrar till sitt namn

1 min 24 sek

Alligatorer i Ystad ska få forskare att förstå dinosaurier bättre. Forskarna har nu upptäckt att de lyssnar på och kommer när man ropar på alligatorernas namn. Hör mer om ovanliga studien i spelaren ovan.

Klassen träffas på stor återträff – 50 år senare

3 min 39 sek

Här har vi ett klassfoto från 1969. Det är högstadieklassen på ”Nya Lunden-skolan” Idag har stora delar av klassen samlats för en återträff – närmare bestämt 20 personer! Gänget sågs när det gått 30 år sen de gick ut, och nu när det gått över 50 år. Och på plats fanns även den idag 88 år gamla lärarinnan.